Een Diablo de moderne wereld inslepen, mag dat?

Auteur: , 26 Reacties

De opeenvolgende modellen van Lamborghini lijken tegenwoordig toch allemaal op elkaar dus waarom niet, toch?

Diablo-modern

De Lamborghini Diablo. Het mag dan de meest eerlijke zenuwinzinking op wielen zijn, maar ondergetekende heeft zijn brandvaste pak aangetrokken en durft daardoor te zeggen dat hij er niet echt kapot van is. Te lompig, te veel jaren ’90 op de verkeerde manier en een tikje Amerikaans haast. De latere 6.0 versies waren beter, maar toch.

Nee doe mij maar zo’n prachtige Miura of de bizarre Countach. Of omdat ik niet in die twee Italiaanse bolides pas, desnoods een Murciélago. Liefst eentje van vóór de facelift met die vaak verguisde achterlichten die ik juist top vind. There, I said it. Als ik de bloedlijn op volgorde zou moeten rangschikken werd dat Miura-Countach-Murciélago-Aventador-Diablo. Sorry, duivelsaanbidders.

Persoonlijk heb ik er dan ook niet zo’n moeite mee om de Diablo een beetje te pimpen. Op de Japanse manier bijvoorbeeld, maar ja dat past hier niet echt lekker in het straatbeeld.

Wat me beter lijkt, is om de Diablo in zijn waarde te laten maar tegelijkertijd wat moderner maken. Eigenlijk gewoon doorgaan daar waar de 6.0 ophield. Hetzelfde idee had photshopper YasidDESIGN kennelijk. Op Facebook showt hij het resultaat van zijn noeste shopwerk.

Het is een auto die nog steeds herkenbaar is als een Diablo, maar met wat details van de Aventador en Murciélago SV erin verwerkt. Een apart gezicht, die modernere neus met klapkoplampen. Wat vinden we van deze strakgetrokken Diablo?26 reacties

Een beetje een gemiste kans, had Lamborghini écht dit model in productie gehouden waren de “aanhanger”knipperlichten en de koplampen juist gesneuveld. In zijn laatste jaren waren de laatste al sowieso niet meer aanwezig. Maar voor de rest een geslaagd idee, qua design had ie best nog mee kunnen draaien..
Ik zeg doen!
@baasbenz: heb nog een kleine “discussie” met mezelf dat ik deze zelfs mooier vind zo dan de huidige modellen .. Wat een gruwelijke uitvoering!
Ik vind het wel wat hebben.
Ik vind het er goed uitzien! Maar doe mij toch maar een murcielago/aventador sv! *duikt weg voor rondvliegende vuisten van miurafanboys*
@banaan7: @rutgervdtt zal je beslist om kunnen praten met anekdotes over het bezit van zo’n wagen
Het heeft wel wat eerlijk gezegd. Over smaak valt niet te twisten, maar ik denk dat ik wel voor de meeste mensen hier spreek als ik zeg dat deze creatie heel wat beter is dan wat menig tuner eruit poept. Vooral om dat er met respect (hekel aan dat woord) wordt omgegaan met het oorspronkelijke ontwerp.
Yasid mag alles van mij
Ik vind de Lamborghini Diablo gtr de mooiste Lamborghini die er is. Het geluid is alleen al fantastisch.
Wow wat een fkn lekker hok
Zijskirt is iets te druk, verder best lekker.
Een standaard 6.0 is goed genoeg.
Ik vind hem vet
Uuhh nee doe maar niet, de Diablo is een Lamborghini met een vloeiende lijn en rondingen.
Dat hoekige is allemaal wel leuk maar op het nieuwe spul.
Wat dat betreft is Murcielago het mooiste van 2 werelden
Alleen de voorbumper vind ik niet helemaal mooi maar verder ziet het er vet uit
Nee dat mag niet.
Ziet er niet uit naar mijn bescheiden mening.

Mijn volgorde is trouwens compleet anders… Van mooi naar minder mooi:

Diablo 6.0 -> Murcielago pre facelift -> Countach zonder opsmuk -> Aventador met opsmuk -> Muira

Ja, de Muira als minste… Ik zal wel een cultuurbarbaar zijn :-)
@reactief: nee hoor, heb hetzelfde met de miura (duikt weg voor rondvliegende vuisten van miurafanboys) maar ik heb verder murc aven en diablo als top 3
Doe dan gewoon n echte Murcielago.
Heel erg goed gelukt
Het is dat er geen afbeeldingen van de achterkant zijn maar het is een GTR met de voorkant van een Murc en meer ook niet, zeker geen verbetering dus. Integendeel.
Diablo is de laatste echte Lamborghini, @jaapiyo Hoe durf je de daarna gemaakte posermeuk te verkiezen boven dit exemplaar !!! By the way zit dat lekker zo’n vuurvast pak ? ?
@ocda:
Ja, het ontwerp is van Chrysler, heel erg “echt” Lamborghini wel…..
Vind ‘m wel mooi
Donderstraal op!
Ziet er goed uit!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).