Een eerste blik op de nieuwe Mercedes GLA

Auteur: , 19 Reacties

De foto's zijn genomen in alles behalve zijn natuurlijke habitat.

Een eerste blik op de nieuwe Mercedes GLA

Nu de huidige generatie A-klasse inmiddels gemeengoed is geworden op de wegen is het tijd voor de volgende stap in vorm van de Mercedes GLA. De crossover op basis van de A-klasse krijgt een nieuwe generatie en de Duitse autofabrikant stelt de auto alvast aan je voor. Uiteraard voorzien van een dikke pyjama.

Een eerste blik op de nieuwe Mercedes GLA

Met deze foto’s wil Mercedes je doen geloven dat je écht offroad kunt gaan met de nieuwe GLA. Dat zal best zo zijn, maar 99,9% van de kopers zal er vermoedelijk nog geen bospaadje mee gaan bezoeken. De hoge instap maakt de GLA nu juist zo populair.

De GLA zal de goedkoopste ‘SUV’ van Mercedes worden. Het rijkgevulde gamma bestaat dan uit de GLA, GLB, GLC, GLE en de GLS. Aangezien de auto zijn basis deelt met de A-klasse zal het geen verrassing zijn welke motoren de GLA krijgt. Verwacht diverse benzine- en dieselmotoren met als topmodellen de AMG GLA 35, de GLA 45 en de GLA 45 S.

Een eerste blik op de nieuwe Mercedes GLA

Mercedes geeft alvast weg dat ze de nieuwe GLA volproppen met rijassistentiesystemen. De crossover zal onder meer in staat zijn een waarschuwing te geven als er mensen bij een zebrapad staan. Ook zit er een Active Brake assist zodat de auto zelf remt in een noodsituatie. De onthulling van de nieuwe Mercedes GLA is over zo’n twee weken.19 reacties

Ik hoop dat ik nog steeds een AMG plaatje op mijn 120pk GLA kan krijgen.
@grasvreter: oh, jij bent er zo een ;)
@grasvreter: en een sportonderstel met verlaging.
@srthellcat: en een trouwstoet zodat ik goed kan tüteren!!
Leuk voor opa om op de verjaardagen over op te scheppen, dat zijn GLA gebouwd is voor off-road. En dan daarna de besneeuwde oprit niet af komen….
@dutchdriftking: ja zo rijden er in Nederland hele hordes Terreinwagens rond waarmee je vroeg of laat voor lul komt te staan:

– Nissan Qashqai
– Mazda CX3
– Mazda CX5
– Opel Mokka (-X)
– Renault Captur
– Hyundai Tucson
– VW Tiguan
– VW T-Roc
– VW T-Cross
– Audi Q2
– Audi Q3
– Mercedes GLA
– BMW X1
– BMW X3
– Mini Countryman
– Suzuki Jimni
– Suzuki S-cross
– Fiat 500X
– Honda HR-V
– Jeep Renegade
– Seat Arona
– Peugeot 2008
– Dacia Duster

Anyway, de lijst is lang..


@ghost: Je hebt Jimny verkeerd gespeld en de auto in het verkeerde lijstje geplaatst.
@baardmijt: boeie dat het verkeerd is gespeld, ik had de oude Jimny nog in m’n hoofd, je snapt immers welke auto ik bedoel blijk wel. De nieuwe heb ik gezien met Rory Reid bij Top Gear, deed het idd erg goed die helling op.
@ghost: Kennelijk bedoelde je toch een andere. Deze dan? https://youtu.be/IgvdU4va3-I Die komt inderdaad nog geen verkeersdrempel over… Of bedoelde je de SJ410/413? Enfin, een Jimny is gewoon meer een terreinauto dan de auto’s die je wel bedoelt en je doet ‘m tekort door ‘m in dat rijtje te plaatsen.
@baardmijt: wtf is nou eigenlijk je probleem? Ben je Jimny eigenaar en gekrenkt? Mooi dan.

Want al is een Jimny nog zo goed, je staat alsnog voor lul! Gewoon een saaie auto, uitstraling van een krentenbol..
@ghost: met een Jimny kom je niet snel vast te staan.
@ghost: ah een lijstje verkeerdwielaandrijvers
@allesmetturbo: muv X3. Die past hier niet
@ghost: Klopt, met je oude Audi met Quattro en gladde zomerbanden lach je ze allemaal uit. De Jimny hoort er overigens niet tussen. Serieus capabel karretje.
@ghost: Dan ben ik zeker een uitzondering met mijn eerste generatie Countrman S all4 (4wd) die niet vies was van een beetje modder wegen en strand wandelingen? Zelfs met 3 wielen aan de grond was een helling met grind geen probleem.
@vocars: klopt, er zijn er meer die ook wel met 4wd en vermogen te krijgen zijn. Denk aan de Tiguan 2.0 TFSi 4 motion of GLA45AMG. Maar hier en daar doel ik meer op de basisversies, die worden immers meest verkocht.
@ghost: inderdaad. Prachtig. En dan denken dat ze een dikke auto hebben en daarover opscheppen totdat er een Range Rover voorbij rijdt
Ik heb de GLA een keer proefgereden en dat viel helemaal niet tegen. Hij is in de huidige vorm gewoon een wat meer praktische A klasse. Door de populariteit waren vooral de jong gebruikte modellen met een wat sterkere motor lastig te vinden en ook snel weg bij welke dealer dan ook. En tegen behoorlijke prijzen, dus uiteindelijk voor de s205 C klasse estate gekozen.
Zo nieuw zijn die rijsystemen niet. Mijn CLS heeft dat zebrapad-systeem ook

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).