Red Bull gaat voor wereldtitel 2020 met Max Verstappen

Auteur: , 28 Reacties

Duidelijke taal van Christian Horner, de 46-jarige teambaas van Red Bull, in een nieuw interview. Honda en Max waren in 2019 een groot succes maar de teambaas wil vooruit.

Red Bull gaat voor wereldtitel 2020 met Max Verstappen

Na 12 jaar Renault heeft het team moeten wennen aan een andere motorleverancier. De samenwerking bleek een groot succes. Het Oostenrijkse F1 team haalde onder naam van Max dit jaar tot nu toe maar liefst 3 GP overwinningen binnen. In Oostenrijk, Duitsland en Brazilië kon Max grote namen Als Hamilton, Vettel en Leclerc achter zich laten.

In het interview gaf Horner ook aan dat het hem is opgevallen dat Ferrari tijdens het seizoen enorm veel vooruitgang heeft gemaakt. Gebruikelijk is deze grote vooruitgang tijdens het seizoen niet. Normaal wordt er tijdens de winterstop namelijk gewerkt aan verbeteringen en zien we aan het begin van het seizoen vaak de verschillen.

In het begin van het seizoen had het team van Red Bull veel last van problemen met de aerodynamica in de voorvleugel. Max had het talent zich hierop aan te passen. Zijn teamgenoot Pierre mistte dit helaas. Door tegenvallende resultaten werd Pierre Gasly gewisseld met Alexander Albon uit het zusterteam Torro Rosso. Teambaas Horner zei daar het volgende over.

We moesten handelen en hem zijn zelfvertrouwen weer teruggeven.

Albon rijdt nog geen jaar F1 en maakt nu al grote vorderingen in vergelijking met Gasly. Een goed team is niet alleen belangrijk voor RB zelf maar ook belangrijk in de samenwerking met Honda. De constructeurstitel (punten van beide coureurs van een team opgeteld) wordt namelijk behaald door het team samen en laat zien hoe goed de auto het doet.

Max heeft in een eerder interview aan te geven dat hij ervoor gaat om volgend jaar races te winnen en uiteindelijk de titel te pakken. Red Bull en Max hebben in ieder geval een gezamenlijk doel. Zowel het contract tussen Max en RB als het contract tussen Honda en Red Bull lopen dit jaar af. Hopelijk wordt na de laatste race van dit seizoen, zondag in Abu Dhabi, meer duidelijk over de vervolgstappen voor 2020. (via Auto, motor und sport)28 reacties

Bijna copy/paste artikel van voorgaande jaren. Eerst zien, dan geloven. Het feit dat ze nu in Brazilië snel waren geeft 0,0 garantie voor een goede start van 2020. Vorig jaar was Max immers in Brazilië ook onverslaanbaar , totdat een zure Fransman daar een stokje voor stak.
@gertjan2012: het zou toch apart zijn als blijkt dat Mercedes Hamilton zijn motor heeft teruggeschroefd tijdens Brazilië?!
Beetje spektakel en Hamilton die extra zijn best gaat doen aankomende tijd.
Sandbagging 2.0
@gertjan2012:

Grote verschil is dat ze vorig jaar kansloos waren om ook de pole te pakken…
@gertjan2012: beetje David Coulthard. Die riep ook elk jaar dat hij wereldkampioen kon worden.
Vaag bericht. Het zou bizar zijn als ze er niet voor zouden gaan. Ik neem aan dat ze er elk jaar voor gaan namelijk🤔
@sleurs: nee joh, het verschil met andere jaren is dat Mercedes nu zegt voor de 2e plek te gaan. En Ferrari mikt op plek 3 in het overgangsjaar.
@sleurs: Ja, net zoals Feyenoord zeker.
Is het seizoen gewoon alweer zo goed als voorbij…. Al met al is het eerste jaar met Honda zeker goed. Hopelijk gaat het in 2020 tot de laatste race spannend worden. Zowel voor de contructeurs als voor de coureurs.
In ander nieuws, het water vanmorgen was tóch weer nat
Als ze hun grootste zwakte kunnen overkomen, namelijk zwak beginnen, dan kunnen ze zeker kampioen worden.
Januari 2020: Max geeft interview dat ze in de fabriek enorme stappen maken;
Februari 2020: Horner en Marko zeggen dat de wereldtitel naar RBR zou kunnen;
Maart 2020: RB16 is bijna identiek aan de RB15, Max en Alex lovend over fabriek en Honda
Testdagen Barcelona: Ferrari lijkt weer snel te zijn, Mercedes aan het zandtassen, RBR pakt hoogste topsnelheid;
GP Australië: RBR zit er dichtbij maar Ferrari, Mercedes en als verrassing McLaren zitten allemaal binnen 1 seconde;
November 2020: Horner vindt ontwikkeling mooi maar hoopt in 2021 weer mee te doen voor de prijzen.
December 2020: Max zegt dat nieuwe reglementen kans is op wereldtitel.

En repeat.
@vonklausenburg: Het is grappig omdat het waar is!
@vonklausenburg: mclaren kan je nog een jaartje buiten beschouwing laten. In 2021 krijgen ze mercedes motoren, door hun klassering gaat het budget omhoog etc.
Ik heb net zoals vorig jaar om dit tijdstip een enorme dump gedaan op het toillet.
Bla. Niet de huid verkopen voordat de beer geschoten is.
Zo toch weer een artikel op Alfablog!
@mcshine: wat heeft dit met Alfa te maken dan?
@rhellema: nou, die rijden ook voor spek en bonen mee.
Chips klaar… bier klaar… remote control onder handbereik…laat seizoen 2020 maar beginnen.
Ik zie de titel niet terugkomen in het artikel, in ieder geval niet van Honda’s kant. Zij zouden moeten zeggen dat ze een wereldkampioen auto leveren en dat het aan de rijders is. Max heeft de ambitie zeker. Deze tekst zegt meer dat Max weg is als hij geen wereldkampioen wordt.

Daarnaast is de Honda betrouwbaarder, maar sneller?
en zo blijft de bal rollen ..
Is @britt nieuw hier? Welkom! Horner is een mediageil figuur die om de maand wel zo’n uitspraken doet. Hebben we al te vaak gezien de laatste jaren.
Snap de grote naam ‘It is ILeqlerc’ niet helemaal, de man heeft nog geen title binnen. Los van dat vind ik het maar een pedant ventje.
@autodrome: pedant… een woord dat niet niet zo vaak hoort… mooi!
@drsjeroen: Nou dank je, vond het een treffende beschrijving voor een nogal hooghar(t)ige kerel met dat semi-coole, met die ‘Ik weet alles beter houding’. Het stroomt er uit, dacht dat het wel zou meevallen maar de man is gewoon een mini Napoleon reincarnatie, talent of niet, hij moet dat arrogante gauw gaan verliezen want het lijkt nergens op. Hoop dat hij de diffuser van Max vaak zal gaan tegenkomen in de nabije toekomst, toontje lager.
@autodrome: “it is i…leclerc” komt van de serie “Allo Allo”. Heeft niets te maken met de prestaties van Leclerc.
@rhellema: klopt helemaal, heb m ook staan, maar de I is stiekum naast de L gaan staan ….
Als Mercedes en Hamilton stoppen zou Maxie best een kansje hebben.
Anders natuurlijk kansloos, sorry fanboys het is de waarheid.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).