Een Honda S2000 voor 89.000 euro?!

Auteur: , 21 Reacties

Het moet niet gekker worden.

De Honda S2000 is een begerenswaardige auto, dat zeker. De afgelopen jaren is het Japanse VTEC-monster echter duurder geworden. Voor een net exemplaar mag de portemonnee getrokken worden en dan rijst de vraag naar boven of je dat ervoor over hebt.

Het kan altijd nog een tandje gekker, zoals dit exemplaar. Het gaat hier om een Honda S2000 die, spijtig genoeg, nauwelijks is gereden. De zwarte cabrio heeft slechts 153 kilometer op de klok. Het is er eentje uit het laatste productiejaar. Namelijk 2009.

Met zo’n lage kilometerstand een behoorlijk uniek ding. De eigenaar denkt blijkbaar een goudmijn in handen te hebben, want de vraagprijs is niet kinderachtig. De auto staat in de Verenigde Staten te koop voor 98.888 dollar. Dat komt omgerekend neer op 89.307 euro.

Vragen kan altijd en wie weet is er daadwerkelijk een koper te vinden die er een dergelijk bedrag voor over heeft. Deze S2000 had in 2009 een sticker prijs van 35.465 dollar, omgerekend 32.032 euro. En stel dat je de auto koopt, dan kun je er geen kilometer in rijden. Tenzij je geld haat. De afschrijving zal enorm zijn zodra er (serieuze) kilometers gemaakt gaan worden. En dat maakt deze S2000 meer een object dan een auto. Het voertuig werd aangeboden via eBay, maar daar is de aankooptijd inmiddels verstreken.21 reacties

“This listing was ended by the seller because there was an error in the listing.”

Ja die error was de prijs.

Verder natuurlijk fantastische wagen.
En dan heb je nog de 2.2 met lagere redline, die wil je dus niet. Next!
@stalensnuitje: nope, je wil de Japanse versie met 2.0 en 10pk meer dan de Europese versie👌🏼
@kennone: voor de motor wel, voor de besturing niet…
@daniel1975: why? Ik vind juist dat de snelle iconische Jap’en het stuur rechts moet hebben!
ZGAN
Voor die 89k koop je wellicht beter een tweedehands GT4…..
Vragen kan indd altijd. Wellicht leuk voor een Honda verzamelaar.
Geen foto’s van de motorruimte .. Dat ding heeft dus praktisch 10 jaar stilgestaan. Dat is voor geen enkele auto goed lijkt me.
@donjunior: en als die auto niet netjes en op tijd z’n beurten heeft gehad, zal de motorolie nu wel als dikke appelstroop onderin het carter zitten. Om maar niet te spreken over alle rubbers, afdichtingen, et cetera. San Diego is een hele droge, warme regio.
Zou ie na ermee gereden te hebben er dan eindelijk zijn achter gekomen wat een fijn ding het is (aan de massale bandensporen op het asfalt te zien)?
Een lage km stand boeit niet zoveel het is immers een honda.
Wanneer komt er een nieuwe s2000?
@ethylestra: nooit meer in deze vorm.. krijg je niet meer verkocht in de EU.. maar met een turbo/elektrisch/hybride wie weet.. mensen kopen dan meestal wel liever een Z4, TT of Boxster, dus lijkt me ook dan een lastige businesscase..
*rijst* de vraag 😂
Ze zouden die eerste eigenaar een boete van 89k moeten geven omdat die er niet mee gereden heeft.
Zonde dit..😔
Ik herinner mij dat er in 2018 in de usa een integra type r verkocht is voor 63800 dollar ,ook meer dan het dubbele van de nieuwprijs. Dus zo gek is het niet voor die markt.
Doe mij maar een met 100.000 km voor 30K.. rijdt net zo goed.. of zelfs beter: want hier ligt de redline hoger (2.0 blok)..
@punicaoase: Inderdaad, KM zegt gek genoeg niks over dit blok. Sta er nog steeds versteld van hoe slijtvast dat ding is.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).