Eén stad krijgt deze week duizenden Tesla’s Model 3

Auteur: , 23 Reacties

Over de populariteit van het model valt niet te twisten.

Eén stad krijgt deze week duizenden Tesla's Model 3

Voor wie tegenwoordig nog twijfelt over het feit dat Tesla op korte termijn gigantische pieken en dalen kent, komt dit artikel precies op tijd. De Amerikaanse autofabrikant was in extase dat het nu eindelijk de productiehel had verlaten, maar tuimelde vrijwel direct daarna in de distributiehel. Tesla heeft gelukkig een oplossing gevonden, maar zoals gebruikelijk moeten daar de nodige offers voor worden gedaan.

In het meest recente geval betekent dit een aantal dingen voor Tesla, haar medewerkers, de toekomstig eigenaren en fans van het merk. Hoewel de elektrogigant erom bekendstaat tegen het einde van het kwartaal meer auto’s af te leveren, moeten er momenteel dusdanig veel Model 3’s bezorgd worden dat Tesla hulp zoekt in allerlei opmerkelijke hoeken.

Hoewel hulp per definitie vrijwillig is, geldt dit niet per se in het geval van Tesla. De Amerikanen hebben naar verluidt allerlei medewerkers van hun gebruikelijke werkplek getrokken om ze te laten helpen bij het afleveren, zodat de bezorging van het enorme aantal auto’s in goede banen kan worden geleid. Met name de Bay Area, het gebied in en om San Fransisco, mag komende week een flink aantal bolides verwelkomen. In totaal moeten er in één week tijd 7.000 Model 3’s afgeleverd worden in dit gebied. Naar eigen zeggen wil Tesla iedere dag 1.000 modellen afleveren.

Om dit daadwerkelijk te realiseren, heeft Tesla niet alleen de taken van een aantal medewerkers bijgesteld. Verschillende fans uit de buurt hebben laten weten bereid te zijn te willen helpen met het afleveren van auto’s. Hoewel ze het papierwerk niet kunnen (en mogen) doen, kunnen ze het proces versnellen door oriëntatiewerk te doen. (Bron: InsideEVs)23 reacties

Ik heb niet zoveel met Tesla’s , maar toch is t erg knap om te zien wat Elon Musk uit de grond stampt. Ik gun hem zijn succes van harte, en voor de zure pruimen hier, Elon Musk zal worden herinnerd als een ondernemer van t kaliber: Ford, Carnegie, vanderBilt, Morgan, Rockefeller, Hearst.
@panam1: Klopt helemaal maar je hebt altijd zuurpruimen en zeikers als mensen hun hoofd boven het maaiveld uitsteken en dwars gaan op de normale looprichting. Dit zijn echter wel de mensen waar innovatie en vooruitgang als mensheid op drijft.
@evdw: ach ja, ik ga al Mn hele leven links waar iedereen rechts gaat. In lengte steek ik ook letterlijk boven het maaiveld uit en zeg veelal wat ik denk, daarvoor ben ik geliefd maar ook gehaat. End of story: het boeit me niet. En dat zouden meer mensen in kunnen zien lijkt mij.
@panam1: Yep. Er wordt nu veel gezegd en geschreven over zijn uitspattingen, maar bijna alle grote geesten waren een beetje raar. Einstein, Tesla, Ford, allemaal uiterst excentrieke mensen die er niet vies van waren om controversiële dingen te roepen.
@dondeboer: grote geesten als in geestverruimend?
@panam1:
Fanboy praatjes. Musk heeft mede een veelbelovend bedrijf uit de grond gestampt, wie daar allemaal welke rol in heeft gespeeld kunnen we niet beoordelen.
Hoe hij later zal worden herinnerd is speculatie en veel te vroeg om te zeggen.
Hij doet de laatste tijd hele onverstandige en onvoorspelbare dingen, ook dat is waar.
@panam1: Henry Ford was een grote visionair maar ook een antisemiet. Ik hoop dat ome Elon iets positiever herinnerd wordt.
@janjansen: Heny Ford wordt niet herinnerd als antisemiet hoor.
@evdw: hij was het wel ;-)
@dunhozzie: Klopt maar in die tijd was dat, hoe vreemd ook, wat minder omstreden dan dat dat nu is.
@janjansen: Felon gaat herinnerd worden als de maker van ”worlds largest bankruptcy”, hij gaat de scam artists van Enron boven staan!
@janjansen: in retrospectie waren heel veel mensen anti Semitisch, zeitgeist zeg maar. Men zag er niets fout in, inzicht kwam te laat. Je kunt dat niet los zien van de tijd, hoe fout het ook was en is.
@panam1: Gek en geniaal is een cirkel … laten we hopen dat Elon aan de positieve kant blijft; hij innoveert meer dan sommige/veel overheden kunnen zeggen.
@panam1: hoi hier een zuurpruim, omdat ik niet hysterisch positief ben over hoe de toko gerund word. Ik heb zeker respect voor Tesla, maar de afgelopen paar jaren is al dat respect vervaagd. De toko word gewoon slecht gerund er word gelogen, bedrogen, en er gebeurt ook gewoon shit die niet hoort punt klaar.
@dakarbemo: Zeg gewoon dat je tegen kapitalisme bent want je omschrijft zo’n beetje elke multinational.
Oriëntatiewerk? Bij de huizen? Of, nog gekker, bij de dealers?
VIN 100.000 zag ik ook al voorbij komen op het Tesla forum. Spannende tijden!
@stfu: ja, Superspannend!
@futse: idd, ik zit op het puntje van mn stoel…

..zo spannend!!!
Je ziet er al een hoop rondrijden in San Francisco, maar ook in Vegas! Dat laatste verbaasde me een beetje gezien het hoge gehalte pick-ups en sportwagens. Rijden tevens ook een hoop zelfrijdende BMW 5 series rond in Vegas (nog wel met mensen er in) als testauto’s.
@2wheeler: Jij zit in the States? Interessant…
@BrutaalAapje: zat, was op vakantie..
Net terug van 1,5 week omgeving LA. Fors aantal Tesla’s ook zeker model X.
Veel Amerikanen praten met respect over Musk over wat hij in gang heeft gezet maar ….. de man praat / twittert veel te veel!
Zelfde over die kerel die aan het roer staat van dat bijzondere land. Goed dat hij t anders doet maar that he talks to much.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).