Eigenaar van BMW X5 wordt tot twee keer toe bestolen

Auteur: , 69 Reacties

In de buurt Bosweide, in de Haagse wijk Ypenburg, worden bewoners opgejaagd door diverse auto-inbraken. In de afgelopen tweeënhalve week wisten dieven in vijf auto's een buit te jatten. Eén eigenaar was wel op een hele zure manier de pineut.

BMW X5 interieur

Het schorem kiest, vanzelfsprekend, de priemiejum merken uit als doelwit. Meerdere BMW’s, een Mini en een Mercedes waren onderdeel geworden van een grootschalige interieurroof. Bij één van de slachtoffers werd er ingebroken in zijn BMW X5. Toen deze vervolgens naar de garage ging voor reparatie, kreeg de meneer een gelijkwaardige leenauto mee. In dit geval, ook een BMW X5. Je raadt het al. Ook deze auto werd onder vuur genomen en hardhandig gestript.

De auto’s worden opengemaakt zonder sleutel, zoals wel vaker professionele dieven te werk gaan. Met een apparaat scant men de code van de afstandsbediening waarmee ze vervolgens vrij toegang hebben tot de auto, aldus Omroepwest.

De politie heeft momenteel een onderzoek lopen naar aanleiding van de meldingen. Op dit moment zijn er nog geen verdachten aangehouden.

Foto: Gestripte BMW X5 via Twitter69 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Zuur…
Als je dat hebt meegemaakt, zou je dan voortaan je portieren niet liever met een sleutel sluiten / openen?
@mout: Een probleem: dat gaat bij deze generatie voertuigen niet meer. De noodsleutel (de fysieke ipv de afstandsbediening) kun je wel gebruiken, maar dan gaat het alarm toch af bij het openen. En of je daar nou op zit te wachten…
@e1000bmw523i: Lol. Bij mijn auto ligt dat inderdaad nét ff anders.
Portierslot-cilinder was stuk. Sinds eergisteren een vers sloop-exemplaar. Nu weer leren leven met twee verschillende sleutels ;-)
De beste beveiliging tegen diefstal op mijn auto is dat niet iedereen met een carburateur / handchoke weg kan rijden.
@mout: een Laguna uit bouwjaar 2002 kun je ook prima hebben. De kans is aanzienlijk dat niets het doet…
@e1000bmw523i: O ja. Voor mij is dat dus echt een dealbreaker. Een auto zonder degelijk sluitwerk op portier en startslot komt er hier niet in. Daarvoor heb ik net iets teveel ervaring met elektronica in auto’s op leeftijd, en heb ik net iets teveel van deze berichten gelezen.
@e1000bmw523i: alarm gaat normaal gezien niet af als je hem ook hebt toegedaan met de noodsleutel. Waarschijnlijk omdat je het alarm dan niet hebt geactiveerd bij het sluiten.
@mout: type 3 of hoger alarm installeren, komen ze niet o snel op af. Bij mij ook gebeurd
@mout: mijn navi pro zit inmiddels vastgelast in de Beamert. Wel een paar lelijke stickers maar dan is dit verleden tijd… Triest overigens
@bisazza: ja wacht maar, als je ze het proberen slopen ze heel je dashboard en dan ben je nog verder van huis
via iPhone app
@mout: nee ik geniet iedere dag nog van mijn keyless go. En dat de sleutel is gekoppeld aan de stoelen radio spiegel enz enz instellingen. Als ze willen kunne ze in iedere auto wel inbreken!
Ouch!
Schorem!
Heb je gelukkig met een knappe Italiaanse geen last van, zijn niet populair in het Oostblok ;)
@trustmeiamanengineer: Of je loopt het risico dat er een keer ingebroken wordt, of je auto staat iedere week bij de garage. Nee bedankt.

Gewoon een oude Volvo kopen, die hebben geen van beide problemen, en je zit even droog!
@frietjemet: Voor geitenwollen sok worden aangezien, dat wil helemaal niemand. Daarom rijden alleen die geitenwollen lullen in een oude Volvo.
@nord: een auto niet rijden omdat je bang bent voor iets of iemand te worden aangezien. Dan ben je pas triest.
@lekbak: ah daar hebben we de volkswagenrijder..
@nord: Plussen maar!
@lekbak:

80% van de autoindustrie ontleent zijn bestaansrecht door dat soort pretentieus geneuzel in de marge ..

Light up dude .. Its only entertainment ..
@nord: prima, zet jouw voertuig maar naast mijn 850 t-5r, kijken wie hier volvo rijders voor geitenwollen sokken uitmaakt; )
@room850:
pardon?
Ik verslikte me bijna in handje studentenhaver..
via iPhone app
@room850:gevalletje ver plassen
@nord: Niks geitenwollen sok. Ik trek iedereen eruit bij het stoplicht. Dan is het altijd nog een sportieve geitenwollen sok! Eventueel nog aan toe te voegen: Een grote grijns van oor tot oor.
@kliko: rustig, rustig, je leesbril beslaat…
Ik wilde vooral refereren aan de geitenwollensok imago van de jaren ’80 Nederlandse en 240 (:lees oudere) modellen.
Je dikke s60, met ik hoop voor je 4wd, past daar absoluut niet in het plaatje.
@frietjemet: Dat is dan ook alleen omdat niks in zit om te stelen. Want autosloten uit de jaren 80 stelde ook niet heel veel voor.
@frietjemet: Ik denk dat je met je Hipster oude Volvo meer bij de garage staat. Maargoed, ieder z’n ding.
“De auto’s worden opengemaakt zonder sleutel, zoals wel vaker professionele dieven te werk gaan. Met een apparaat scant men de code van de afstandsbediening waarmee ze vervolgens vrij toegang hebben tot de auto, aldus Omroepwest.”

Daar sta je dan met je duur betaalde auto…
@jack_abarth: Ach, die truuk bestaat al sinds de techniek zijn intrede deed. Dus of je nu een Aygo of X5 rijdt, je doet er niets tegen.
@jack_abarth: Alsof een auto met een gewoon slot zo veilig is voor inbrekers…
Probleem hebben lease-auto’s ook vaak, inbrekers weten dat auto’s na inbraak twee weken later er weer staan met een nieuw navigatiesysteem. Dan slaan ze nogmaals toe. Je ziet weleens dat leasemaatschappijen werkgevers adviseren om werknemers te laten ruilen van auto in situaties als deze.
@granlusso: ja, want de grijze golf van je collega laten ze wél met rust…
@snorrie: Ja een andere auto in de vloot natuurlijk slimmerik ;)
@granlusso: aah, helder.
Ontzettend sneu voor de eigenaar. De daders, als ze al gepakt worden, lachen om hun straf aangezien ze lekker kunnen chillen in hun mooie celletje dan.
@viezefreddyw: heb je zelf wel eens een paar weken in de cel gezeten dat je er zo goed over oordelen kan?
Tja, vreselijk om te ontdekken en je moet het vooral niet zien gebeuren…..bij velen zouden er een paar stoppen doorslaan vrees ik.
Enige middel om hier ècht snel iets aan te doen is het minder ter discussie stellen van “uitlokken van een misdrijf” in opsporingsmethoden. Dat gecombineerd met hogere straffen op diefstal.
Helaas is daar onvoldoende draagvlak voor in onze maatschappij.
Maar zet gerust een lokauto neer als een wijk hierdoor geteisterd wordt en geef dat tuig meteen 5 jaar. Moet je zien hoe snel het is afgelopen.
@tinustiguan: Ach ja dat is ook zo, in bijvoorbeeld Amerika hebben ze lok auto’s straffen ze zwaar en daar is criminaliteit volledig uitgeroeid!
Na het invoeren van de doodstraf was het zelfs mogelijk om wapen verkoop vrij te geven, want niemand die wapens durft te misbruiken, dankzij de zware straffen en erbarmelijke omstandigheden in de gevangenissen…..
@ronnys: Da’s wel meteen het andere uiterste op het spectrum dat je hier presenteert…er is wel degelijk een relatie tussen strafmaat en misdaad. Zeker in W-Europa.
Als uiterste: In de USA heeft men (niet in elke staat meer, gelukkig) de doodstraf en dan krijg je het effect: alles of niets, resulterend in enorme geweldsexcessen zeker als er vuurwapens gebruikt worden, wat daar vaak het geval is.
De uitlokking helpt daar overigens bij terugdringen van diefstal wel, bij drug-related crime is dat moeilijker vast te stellen.
In NL zijn we algemeen te mild, vooral inzake strafrechtspleging. Vinden overigens steeds meer juristen, en ja, daar ben ik er één van…..
Ha! 5x in 5 maanden, beat that BMW-meneer!

Nooit meer VAG voor ons.
@2wheeler: Ben benieuwd in welke wijk/stad/ regio dat is geweest. Wel enorm zuur zeg…
@phaeton: het gebeurd overal in het land. Helaas… vaak in grote getallen ook. Waarschijnlijk zijn de daders weer terug naar osst europa.
@clarkson: Of gewoon de schadeherstel om de hoek… beetje makkelijk om gelijk naar het oosten te wijzen… Al zal ik niet ontkennen dat de dievenpopulatie wel vaak uit Oost-Europeanen bestaat.
@e1000bmw523i:

Spaanse polder zit idd om de hoek ..
Daar kan je heel wat terugvinden ..
@e1000bmw523i: Dit zijn gewoon georganiseerde boeven organisaties.
@phaeton: niet wat je zou verwachten gok ik! Relatief rustig dorp in de Krimpenerwaard…
Gewoon een engelsman rijden, dan krijg je dit soort onzin niet :D
@nvn1993: Je geloofwaardigheid (kijkend naar je leeftijd en autohistorie) wordt met de dag minder.
@nvn1993: achja, ik zou het zelf ook niet geloven van een ander om eerlijk te zijn, desondanks is het echt de waarheid.
collega op het werk heeft een 3-serie met dat i-drive systeem erop, heeft hem nu al 2 jaar maar in tussentijd is zijn i-drive er al 3X uit gestolen…
Wie had dat gedacht, van een Dikke BMW in reparatie naar een BMW zonder navigatie!
@r32turbo: Ga snel terug naar Dumpert alsjeblieft
@bmwalpina: ben nooit op Dumpert geweest, dus terug gaan kan ik niet.
@r32turbo: Maar dan supervoordelig he ;)
Camera inbouwen in het interieur met bewegingssensor. En melding naar je telefoon. Ja die bestaan heb het zelf niet maar ken wel iemand die het heeft laten inbouwen. Irritant in een drukke straat waar veel verkeer en mensen langs lopen. Hij word zo laag mogelijk ingebouwd zodat de inbreker van onderaf gefilmd word.

@isn1981: als je de auto voor de deur kwijt kan, ik heb tegenwoordig een babyfoon erin liggen, elk geluidje hoor i direct.
Ze worden niet gepakt helaas. Ze weten een paar weken van tevoren welke auto ze gaan pakken. En dan krijgt iedereen bijvoorbeeld een half uur per auto, iedereen uiteraard een auto en daarna gaan ze met ze allen in een busje en zijn ze diezelfde nacht het land weer uit. Helaas
Das de wijk waar Wilders woont. Staan genoeg camera’s wellicht dus dat ze vastgelegd zijn op camera.
@Rick-dos: Volgens mij woont hij daar al een tijd niet meer. Kan me vergissen.
@olivier420: Ja?! Kan kloppen hoor! Ben al een hele tijd niet meer in die hoek van Bosweide geweest. Dacht niet zolang geleden de stoet van Wilders vanuit de richting van Ypenburg te hebben zien komen. Maar dat zegt natuurlijk niks…
Je mag het niet zeggen, maar het zal vast die zingende Rotterdamse kraanmachinist die nooit in zijn 1tje loopt wel weer geweest zijn !!
Deze week een 1 serie voor de tweede keer terug gekregen met een keeg interieur.. VAG auto’s waar oa de RNS510 maandelijks uit gehaald word.. laten ze die zitten nemen ze de dashboard klok wel mee of zoals vandaag een S3 waar het stuur uit is gehaald..ik krijg ze helaas dagelijks aan de balie. Al repareer ik de auto’s graag.. het is echt niet fijn als je de klant weer met een lang gezicht binnen ziet komen lopen
Pffft das wel heel lullig.
Daarom rijd ik alfa romeo, deze zien ze vaak over het hoofd, laatst in de bedrijfs clio geprobeerd in te breken, op alleen een kapot ruitje na niks eruit gehaald, zal dat alarm (je verwacht het niet op een clio) dan toch hebben geholpen.
Open grenzen en open auto’s….
Daar heb ik gewoond, pracht buurt zoals je kan lezen!
Vroegah toen de grenzen nog dicht waren er een ijzerengordijn stond in het oosten en Nederland nog overwegend blank was, hadden autofabrikanten nog niet het plan opgevat om standaard een ingebouwde radio te leveren. Moest je naar de betere autozaak of elektronicazaak om een mooie Blaupunkt, Pioneer of Kenwood autoradio te kopen met leuke speakers. Als je dan wat meer centjes had kocht je er een leuke equalizer of versterker bij. Toen waren er gasten die Johnnie, Ceesie en Harrie heetten die jou spulletjes ook wel leuk vonden. Kwamen ze ’s nachts langs sloegen ze je ruitje in of forceerden ze het slot en kwam je ’s ochtends een gapend gat in je dashboard tegen. Mooie tijden. Toen het te vaak gebeurde waren het niet meer zulke mooie tijden. Knappe koppen gingen tegenmaatregelen verzinnen om deze trend te ontmoedigen. Kreeg je autoradio’s die je in z’n geheel als een slede uit het dashboard kon trekken. Maar dat vond men niet zo handig. Toen kreeg je radio’s met codes maar dat was ‘m ook niet. Uiteindelijk was het lumineuze idee om het frontje alleen van een radio te halen. Kreeg je er een mapje bij om het in je binnenzak of in je tas te stoppen. Meesten deden dit niet en gooiden het in het dashboard kastje of onder de stoel maar dat terzijde. Uiteindelijk waren Johnnie, Ceesie en Harrie daar ook niet tevreden mee en wilden ze de hele auto. Die namen ze dan ook mee. Ook hier gingen knappe koppen mee aan de slag. Men probeerde cijfersloten op autodeuren en ook dubbele sloten op autodeuren maar dit was het antwoord niet. Men bedacht toen autoalarmen. Heel high tech met sensoren en afstandsbedieningen om het alarm aan en uit te schakelen. Was heel cool. Je had zelfs alarmen die als je te dicht in de buurt van de auto kwam je verbaal waarschuwde dat je te dicht bij de auto stond. Gaaf joh. Als het alarm dan ’s nachts afging omdat er een stevige wind stond of soms omdat het alarm gewoon verrot was dan genoot de buurt mee met dit prachtig stukje techniek. Kreeg je de hele tijd verschillende tonen en geluidjes te horen. Deed het alarm net alsof ie een politieauto was. Prachtig! Vooral als je de volgende dag moest gaan werken….
Ach ja, mooie ouwe tijd.

Enfin. Punt van dit hele verhaal is; als je denkt dat dit soort diefstallen komt door de open grenzen slaap dan maar vooral lekker door…
@Rick-dos: dit soort diefstallen waren er ook geweest zonder open grenzen ja. Maar ze zijn wel flink toegenomen sinds de grenzen open zijn. Het zijn meestal dan ook mensen van ver voorbij het ijzeren gordijn die dit soort georganiseerde diefstallen plegen.
@Rick-dos: mooi verhaal!
En de waarheid? Die ligt zoals zo vaak ergens in het midden…..
“vroeger was zeker niet beter”. Zie het als een golfbeweging: van het ene uiterste (nl gesloten grenzen met als dieptepunt het IJzeren Gordijn) zijn we naar het andere uiterste gegaan: volledig open grenzen met dank aan “Schengen” en noem maar op….

Resultaat: totaal geen grip meer op het verkeer van personen en goederen. Praktijk:
massale immigatie (en geloof me dat probleem wordt vééél groter dan die autodiefstallen) en ja, ellende zoals in deze topic beschreven.
Want vergeet niet: een markt bestaat uit vraag en aanbod.
Het aanbod ligt hier, in jouw en mijn auto. Maar de vraag komt toch echt uit het Oosten……
Van mij mag daar best wel weer een douaniertje tussen staan hier en daar. Nog goed voor de werkgelegenheid ook.
In mijn auto mogen ze inbreken, maar de motor zal nooit aanslaan zonder mijn touch…
Uw sleutel in de frigo leggen zou helpen. Door de metalen kooi er rond zou het signaal niet versterkt kunnen worden en kan men de auto minder makkelijk open maken. Hoogst waarschijnlijk werkt een sleutelkastje in metaal ook…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).