Deze Nederlandse 3 Serie werd compleet kaalgeplukt

Auteur: , 58 Reacties

Maar dat is nog niet eens het raarste, aan de buitenkant ontbrak namelijk elk spoor van braak.

Ken je dat riedeltje van die eindeloze optielijsten bij premium-Duitsers? Welnu: een bezoeker mag zijn BMW-lijst er weer bij pakken. Vanochtend trof hij zijn piepjonge 335d zo aan, waarbij op het eerste oog niets aan de hand leek met zijn Bimmer (een geliefd object onder steeldieven): alle raampjes zaten er nog in, en de deuren waren netjes op slot. En dan zie je het interieur: alsof er een electronica-etende sprinkhanenzwerm overheen is gegaan: stuurwiel, navi, eigenlijk is alles behalve de hendels en de versnellngspook weg. Damn, son….

De eigenaar zelf vermoedt dat het raam er wellicht uit is gewipt, maar dat lijkt ons sterk, zeker aangezien alles weer netjes op zijn plek zat, en er geen alarm is afgegaan. Wij opteren daarom voor die vermaledijde OBD-hack, een probleem dat al jarenlang vooral BMW’s lijkt te teisteren. De Duitsers maken sowieso al kennis met de minder prettige kanten van het ‘vernetzen’ van je auto’s.

Wij vragen ons bovendien af hoe de verzekeraar aankijkt tegen het ontbreken van gefroceerde sloten of kapotte ruiten. Natuurlijk, het schadetotaal wordt er lager van, maar dat zal waarschijnlijk niet het eerste zijn dat hen door het hoofd schiet.58 reacties

http://Www.allegro.pl en je vind alle onderdelen voor een prikkie zo weer terug…
Dit is niet de eerste! Bij een kennis van mij is dit ook gebeurt!
Ging iedereen maar zo zorgvuldig aan het werk..
Deze 3 serie is niet kaalgeplukt, de eigenaar wou gewoon niet zo veel op de opties stukslaan
@ziekegeest: precies mijn gedachte!
@ziekegeest: het is geen vw ;)
@rolov: Volgens mij worden er mensen ingehuurd door de concurrentie om non-stop online VAG te bashen, zoals jij.
Bij onze 3-gt vorig jaar ook gebeurd. Alleen zat het stuur er nog wel in.
Beetje hetzelfde gezeik als met de RNS en MMI systemen.
Maak die dingen dan niet zo makkelijk demonteerbaar man! Ik begrijp dat het gemakkelijk demonteren van deze onderdelen helpt bij vervanging. Dat denken dieven helaas ook!

Sterkte met het afhandelen ervan. Ik was een week bezig met mijn MMI systeem.
@exotic: dat is best snel, ik heb zeker n week of 2 op mn nieuwe rns-e systeem moeten wachten.. schraal zicht zo’n “gat” int dashboard
Lijkt net een instapmodel…
@introductiemap: instapmodel is het zeker deden de dieven ook zonder moeite.
Inside job xD
Ontzettend triest dat dit soort dingen blijven gebeuren.
Veel sterkte en succes gewenst naar de eigenaar toe.
Volgens mij zien we hier gewoon een standaard interieur van een Audi hoor?
@SimonMc: alleen jammer dat het dus een BMW-interieur is…
Zonder braakschade is niet zo raar. Je gaat naast zijn auto staan, wacht tot hij de deuren opent of sluit en pikt het signaal op. Zo is mijn BMW ook gejat. Binnen 3 minuten open en gestart en weg.
Bekend probleem. Vooral bij leaseauto’s. Ze komen na drie weken weert terug, omdat ze weten dat dit soort auto’s na een week weer zijn opgeknapt door de leasemaatschappij.
Bij m’n pa ook gebeurd een maand terug. 3 serie uit 2011.. Geen spoortje van braak en de hele auto leeg.
Triest dat dit überhaupt kan. Misschien tijd dat BMW, of beter de toeleverancier van het slot/beveiligingssysteem, eens een paar ict experts inhuurt om de beveiliging te verbeteren.
Bij mijn vader oude e91 ook gebeurd. Wat was dat verschrikkelijk toen. Erg naar om dit bij een ander ook te zien
Laten ze de pook zitten…
Je ziet nou nooit een leeggeplukte Kia.En dat heeft alles te maken met de vraag en aanbod cirkel wat de petjes,bondkraagjes en louche herstelbedrijven van deze wereld zo graag draaiende houden.
@sydney: Yep, ook de boevenmarkt draait om vraag en aanbod.
Volgens mij is dit inderdaad gewoon de basisuitvoering.

Voor mij is dit een van de vele redenen om het lekker bij een Italiaanse of Franse auto te houden. Dan heb je geen last van dit soort fratsen.
@LaLancia: Je bedoelt: daar werkt de electronica toch niet, of het er nu in zit of niet …
Netjes gedaan hoor. Zouden ze hem ook nog even hebben gewassen & uitgezogen?
Even zoeken naar M-stuurtjes op Marktplaats dan :)

Toen mijn ouders een Eos met RNS-systeem kochten zei de buurman een paar huizen verderop “mooi, dan laten ze mijn Tiguan nu misschien met rust!” Jammer dat het met BMW nu blijkbaar ook zo makkelijk gaat.
Is een bekend probleem. Daarom is oa bij mij al een extra alarm ingebouwd met een los kastje zodat ik nu het gevoel heb dat ik mijn auto van de Occasionknaller komt. Volgens de dealer worden de auto’s idd heel snel na uitlevering al leeggehaald. Dit is omdat in NL door de pakkettenpolicy heel veel auto’s met Navi Pro en automatische airco worden geleverd en deze onderdelen dus heel gewild zijn in andere landen (zie ebay) om een goedkope upgrade uit te voeren. Triest maar waar.
BMW de af korting van : blij met weinig.
Erg hoor :-(
Eigenaar is dom… Nu gaat de verzekering heel erg twijfelen of het een inside job is, sla gewoon een ruit in of breek het slot …. En niet zoveel informeren op het internet
@bmwnumberone: ik denk dat verzekeringsmaatschappijen inmiddels ook wel op de hoogte zijn van de extra maniertjes om een auto open te krijgen zonder braaksporen. Audi TT van een buurvrouw is zo ook volledig leeg gehaald. De heren (Oost-Europees uiterlijk) zijn gefilmd: komen aanrijden met wit busje, kentekenplaten zichtbaar, maar was gestolen. De heren zwaaien naar de camera, zetten een laptop op de audi tt, rammelen wat op toetsen en ploep, knipperlichten van de audi knipperen en de auto is open. Ze hebben een minuutje of wat nodig gehad om de boel leeg te trekken en in te laden, maar de heren vergaten niet om nog een keer naar de camera te zwaaien. Je doet er helaas heel weinig tegen.
@bmwnumberone: Ruiten kapot slaan en schroevendraaiers in het slot is tegenwoordig iets zeldzaams, bij moderne auto’s hangen ze er gewoon een laptop aan en klaar is je inbraak. Dat snapt zo’n verzekeraar ook wel.
@bmwnumberone: Waarom zou je dat doen, het is vrij bekend dat veel auto inbraken tegenwoordig zo gaan. Dus een verzekeraar zal het ook wel weten. Bovendien als je buurman ziet dat jij je eigen ruiten in slaat maakt dat het niet beter….
Bij mij precies het zelfde overkomen afgelopen maandag! In totaal zijn er 5 BMW’s in de wijk kaal geplukt. In eerste instantie geen inbraakschade te zien tot dat de 1 van de gedupeerde toevallig een aantal krassen ontdekte aan de binnenkant van de passagiersdeur. Ze krikken de deur een beetje open en dan zijn ze binnen! Ik had mijn auto nog maar net afgelopen zaterdag opgehaald en maar 200km mee gereden….
@bmwmsport: Man… dat zal je wel voelen. :-(
Ik weet niet hoe normaal het voor jou is om een fonkelnieuwe BMW voor de deur te krijgen, maar ik zou er een serieuze kater van hebben. Ik hoop voor je dat het tenminste een auto van de lease is, en je dus niet net vorige week het aankoopbedrag door je vingers hebt zien gaan.
@mout: Dat nare gevoel blijft ,lease of niet. Naast je eigen gevoel van veiligheid is het gevoel van ‘gloednieuwe’ auto ook meteen weg; je hebt toch het idee met een opgelapte bak te rijden ipv een gloednieuwe auto. Vergelijk het met het eerste krasje of steenslag in de lak, ben je vaak zuurder van dan die ergere kras na X jaar …

Nog even los van eventuele eigen risico of verloren no-claim :(
@bmwmsport: pff dat is echt goed klote man!
Als je het doet moet je het goed doen toch
Sleutel code’s worden ‘ opgevangen ‘ en nagemaakt en ze komen ze weer terug om de boel eruit te halen. Vaak zit er een aantal handige jongens bij , die al connecties bij een (BMW) dealer hebben en daar de sleutel al hebben uitgelezen. Een beetje zo als in Gone in 60 seconds maar dan anno 2015.
Welke editie is dit ik vind m er wel sportief uitzien zo
@mercedesbenz63: CSL, maar niet als fabrieksaf optie maar als aftermarket-accessoire … stukken goedkoper dan bij de dealert :) De Criminals Stole Luxury editie
Alles wat hieruit geplukt is, moest nog uitgevonden worden toen de mijne gebouwd werd. Scheelt fijn in diefstalkans. Ik heb alleen een keer bij een truckershotel op de grens met Polen ’s nachts mijn rotortje op mijn nachtkastje bewaard. Gewoon voor het geval dat.
Kan je niet de code of kenteken op de frame naast de barcode van de navi graferen ?
Vorig jaar bij ons ook gebeurt.. Ze hebben het bij alle auto’s bij ons thuis geprobeerd, en bij 1 gelukt. Alle auto’s zijn van VAG..
Zonde, je staat denk ik wel met je mond vol tanden als je sochtends in wilt stappen richting je werk.
@mout @michiel1:

Man je weet niet wat je aantreft, ik liep zo trots als een pauw naar de auto toe en dan zie je dat…. ongelooflijk. Gelukkig een hele goede verzekering die goed meewerkt maar het blijft een zeer naar gevoel! Nu maar hopen dat ze niet weer terug komen…
Bij onze vorige auto 3gt is het ook gebeurt alleen bij ons hadden ze wel het stuur erin gelaten.
Best schandelijk dat dit soort bende’s sneller zijn dan proffessionele gediplomeerde erkende monteurs van de dealer…
Hadden ze niet beter gewoon de hele auto mee kunnen nemen? Daar ook weer van af.
Ik snap niet dat ze het interieur niet meenamen.
Ik ben zelf schade behandelaar en ik kan vertellen dat de verzekering niet moeilijk (er) doet om het vermissen van braaksporen, wel word er wat gedetailleerder gerapporteerd wat er is gebeurt als bij een met braaksporen. Recent hebben we een aantal golfjes 6 gehad, geen braaksporen, niks gesloten ( zelfs geen rns510 ) alleen sleutels uitgeleerd en klok weg.. en dan waren het geen gti oid.. heel vreemd maar waarschijnlijk gelinkt aan diefstallen
Deze Nederlandse 4 Serie wer volledig kaalgeplukt, geen 3 Serie zo te zien.
(4 Serie Gran Coupe met die belachelijk kleine deuren en giga B stijl)
Bij een vriend mij ook gebeurd, alleen is de 123d gestolen en later (heel) terug gevonden in het oosten van het land. Bij BMW zit er gewoon een lek, die ze maar niet dicht krijgen. Mercedes wordt veel minder gestolen, met als uitzondering de Sprinter.
Blijkbaar hebben we diefstal gewoon geaccepteerd als een financieel ongemak. Daardoor komt hier nooit een eind aan en wordt het erger.

Misschien moeten we met zijn allen zeggen, we accepteren dit niet. Iemand die zich schuldig maakt aan diefstal moeten we als paria beschouwen, maakt geen deel meer uit van de maatschappij, mag niet meer bij zijn moeder op bezoek, mag de kroeg niet meer in, de winkel niet meer in, krijgt nooit meer een uitkering of en toeslag of wat dan ook. Kosten nog moeite worden gespaard om zo iemand op te sporen en te brandmerken.

Dan duurt het nog lang maar dan roeien we de mensen met een lage moraal uiteindelijk uit.

We doen veel te makkelijk. Dieven worden nauwelijks gepakt, veel mensen vinden een voordeeltje wel leuk dus klandizie genoeg, en niemand verstoot zijn familie en of vrienden als ze een keertje wat stelen en aangehouden worden.
Komt omdat de grenzen open zijn. Trekt allelei gruis aan. Als er een aan mijn BMW komt die kan daarna niet meer lopen of schrijven.
Ik repareer dit soort schades als zelfstandige, gemiddeld 2 à 3 per maand!
Probleem is groter als je denkt,vooral in Nederland, zoals gezegd levert BMW in Nederland pakketten met opties, zodat elke BMW bijna het meest uitgebreide navigatiesysteem heeft.
Ik weet van een dealer in zeeland, waar in een weekend 65 auto’s leeggehaald werden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).