Elektricien geeft dieven op hun donder

Auteur: , 19 Reacties

Letterlijk.

Dispatch

Als je dit leest, is de kans aanwezig dat je ooit slachtoffer bent geweest van diefstal. Niet alleen het ontvreemden of strippen van gehele auto’s, ook gegevensdiefstal komt helaas té vaak voor. Om nog maar te zwijgen over de relatief meest eenvoudige vorm van diefstal: ruitje intikken en de items binnenin de auto jatten. Dat laatste overkwam Ray Taylor, een 61-jarige elektricien uit het Verenigd Koninkrijk, iets te vaak.

Volgens The Sun, die de man interviewde, is er binnen twee jaar bijna 5.000 pond aan elektronica uit zijn busje gejat. Hij heeft er schoon genoeg van, zo veel is duidelijk. De oplossing is soms zo voorspelbaar: de man is elektricien, met een paar draadjes en een soldeerbout is een alarm in de bus maken waarschijnlijk kinderspel. Taylor gaat echter verder dan dat, hij verandert zijn bus in een mobiele schokband.

De op het oog doodnormale Citroën Dispatch (die wij Jumpy noemen), die er overigens voor boeven uitziet als een enorm varken met een sleuf bovenin, is nu een klein beetje onzichtbaar gemodificeerd. Achter de deurhendel waar het dievengilde meestal door binnentreedt (de laadruimte heeft immers geen ruitjes om in te tikken) zit nu een schokapparaat. Raak je de deurhendel aan terwijl de auto op slot zit, dan krijg je een opdoffer van 1.000 volt en gaat er een beresterk alarm af. 120 decibel, hetzelfde als een jumbojet die opstijgt. Dat alles met een paar draadjes, het blijft immers een elektricien.

Managed to take a few short videos of a journalist testing my brothers new deterrent to prevent his van being broken into.

Geplaatst door Simon Fieldhouse op Zaterdag 27 juli 2019

Bovenstaande video is gemaakt door de broer van Taylor. Hier vroegen zij een journalist, nog net niet met een pixelated face à la Top Gear, eens ‘in te breken’ bij de Citroën-bus. Het resultaat spreekt voor zich. En het beste van alles? De deurhendel is goed geïsoleerd, dus alleen die staat onder stroom en niet de hele bus, bovendien zorgt het huisvlijt-alarm niet voor blijvend letsel, alleen voor een grote waarschuwing. De politie ziet daarom geen reden om Taylor deze extra veiligheid niet te gunnen, dus mag het gewoon. Wel moet hij een kleine sticker aanbrengen waar op staat dat de hendel onder stroom staat. Zo simpel, doch zo doeltreffend. Zo kan Taylor naar eigen zeggen weer lekker slapen.19 reacties

Shockingly good solution.

Sorry, ik kon het niet laten.
@ghengiskhan: Een stroom van commentaren in deze trant was natuurlijk te verwachten.
@karhengst: ik kon er geen weerstand aan bieden. Dat ligt niet in mijn vermogen.
@ghengiskhan: Wat een spanning en sensatie op deze maandagmiddag.
@daihatsucuore: kom amper nog aan werken toe
@karhengst: mijn ohm heeft dezelfde oplossing op zijn busje.
@ghengiskhan: We zullen het voltallige ensemble aan stroomgrappen wel ingeschakeld hebben nu
De mooie reacties stromen binnen
@ddimi: tja men wordt geprikkeld
“Als je dit leest, is de kans aanwezig dat je ooit slachtoffer bent geweest van diefstal.”

Ook als je het niet leest. Of, sturen jullie mannetjes uit als je weet dat iemand niet thuis is aan de hand van een ander IP adres? :P
Toch te bizar dat je er nog een sticker bij moet plakken voor die idioten… ik had er stuk meer kracht op gezet persoonlijk,
iemand een paar handschoenen?
@hans75: precies, elke inbreker heeft ze wel ivm. Vingerafdrukken.
Doet hij hem dan wel even op slot? Nu gaat de deur alsnog open….
Als je als dief bij zo’n Jumpy het ruitje moet intikken ben je een hele slechte dief. 2minuten op youtube en je weet hoe je hem kan openen met alleen je vingers zonder dat het alarm afgaat. Heb je gelijk de hele auto open. Dat is ook de rede waarom veel bedrijven extra sloten laten plaatsen op de laadruimte deuren. Zelfde met de Peugeot en Fiat kloon.
@kevinova: Dat is bij bijna alle bedrijfswagens die geen superlock functie hebben…ruitje intikken en cv knop indrukken en alles is open.
@kevinova: 2 min is nog best lang, een Transporter hebben ze binnen 3 seconden open.
Alle busjes zijn slecht beveiligd, ligt niet perse aan deze busjes.
Met die beveiliging wordt de inbreker zelf Jumpy!
Een 25 jaar geleden rond mijn 18de bouwde ik een condensator in in de Seat Fura van een maat verbonden met twee van elkaar gescheiden (door geïsoleerder draadjes) niet geïsoleerde draadjes op de ruitenwissers (een verlengde condensator in feite) zodat degene die een retributie of een boete voor foutparkeren onder zijn ruitenwisser wilde plaatsen een pijnlijke maar niet dodelijke elektrische schok kreeg. Of het effectief geholpen heeft weet ik niet, maar sindsdien heeft die toch voor een lange tijd geen briefje meer onder zijn ruitenwissers gevonden :D

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).