Elon Musk neemt leiding Model 3-productie over

Auteur: , 50 Reacties

De CEO doet er alles aan om de situatie bij zijn bedrijf te verbeteren.

Elon Musk neemt leiding Model 3-productie over

We weten intussen allemaal wel dat de zaken niet zo gesmeerd lopen bij Tesla. Eén van de grote problemen die momenteel gaande zijn heeft te maken met de productie van de Model 3. De doelstellingen worden nog niet gehaald.

Elon Musk zit er met zijn neus bovenop. The Information schrijft dat de Tesla CEO de leiding heeft overgenomen als het gaat om de Model 3-productie. De voormalige Apple-engineer Doug Field gaat zich nu bezighouden met voertuigtechniek. Musk heeft het nieuws bevestigd, maar is kritisch naar de journalist van het stuk. “My job as CEO is to focus on what’s most critical, which is currently Model 3 production”, aldus een ietwat gefrustreerde Elon Musk op Twitter.

De bedoeling was aanvankelijk dat er dagelijks 500 Model 3’s van de band rollen, met een productiedoel van 2.500 auto’s per week. Gister kon je hier al lezen dat het aantal inmiddels op 2.000 per week staat. Er zijn dus vorderingen gemaakt. Momenteel ‘slaapt Musk in zijn fabriek’ om de ontwikkelingen op de voet te volgen.

Wanneer de journalist van het artikel vraagt of Elon een interview wil afleggen, reageert de CEO laconiek. “Ik moet auto’s bouwen”, aldus de ondernemer.

UPDATE: in het afgelopen kwartaal werden de meeste Tesla’s ooit geproduceerd. Dat komt neer op 24.728 exemplaren van de Tesla Model S en Model X en 9.766 stuks van de Tesla Model 3. Dat zijn in totaal 34.494 auto’s. Een groei van liefst 40 procent in vergelijking met het kwartaal ervoor. Meer info op groen7.nl.

Fotocredit: elonmusk op Instagram50 reacties

Goeie reactie! Ik zou het niet beter hebben kunnen verwoorden! Go, Elon! Just go!
@9000cse: Misschien zou ie dan ook op moeten houden met dat gekibbel op Twitter…
@9000cse: Eng volk fanboys zoals jij, doet sektarisch aan.
Lekker dan, staat je duurste werknemer gewoon letterlijk aan de lopende band te twitteren. Ontslaan die kerel!
@gulli: *goedkoopste
mrb via Android app
Dat is de management trend in Amerika. Niks agile, heidag of MT, maar Twitter is de nieuwe norm.
mrb via Android app
@mrb: Waar lees jij dat hij met twitter zijn personeel aanstuurt?
@fanboy: op twitter
Grappig dat Doug Field zomaar van Apple (pc’s en handhelds) over kan stappen naar Tesla (Automotive). Goes to show hoe weinig kennis je van een product hoeft te hebben om manager te zijn.
@loserboi932: de resultaten zijn echter navenant…
@loserboi932: Musk omschrijft Doug als één van ’s werelds meest getalenteerde engineers. Dat jij zeer selectief leest kan zowel Doug als Elon weinig aan doen. Je gelooft toch niet dat engineers op dit niveau afstuderen met een bachelor telefoontjes bouwen he? Je kunt er denk ik wel vanuit gaan dat ze een stuk meer kunnen, maar ga vooral verder met lekker negatief zijn. Is wel lekker populair!
@2wheeler:

Als Doug en Elon ECHT supertalenten waren geweest ..

Dan hadden ze wel wat vaker op autoblog.nl gezeten ..
@lincoln: je hebt gelijk.. met een kroontje naast de naam he
@loserboi932: Waarom dat Engels er tussen? Is je Nederlands op?
@SimonMc: Ik vroeg me al af wat voor show er in Goes is vandaag …
@boxergt: dogshow goes???
@SimonMc: bwoooo… stoort het je ? Wil je erover praten?
@loserboi932:

DeLorean was met hart en ziel echt een autofiel ..
André Citroën ook ..
Nog meer voorbeelden nodig ??
@lincoln: mooie voorbeelden van anekdotische drogredenen
@henk_he:

Dat wollige verwijfde inhoudsloze geneuzel kan alleen maar van een NLse militair komen ..
@loserboi932: Het gaat er vooral om dat je weet hoe je een bedrijf moet leiden. Voor de rest heb je adviseurs die je bijstaan waar nodig. Ik begin deze maand ook aan een nieuwe baan als bedrijfsjurist in een branche waar ik niks vanaf weet, maar ook daar kan ik me laten adviseren indien ik dat nodig heb.
Mooie hobby heeft die kerel ..
Only in America ..
@lincoln: He’s back!!

Ik had je vorige week volgens mij al een linkje gestuurd naar de 164 op Autojunk, maar weet niet of je die nog gezien hebt. Dus bij deze, mijn nieuwe aanwinst: https://www.autojunk.nl/2018/03/mijn-nieuwe-aanwinst-215604
@viezefreddyw: Ik had hem ook nog niet gezien, maar gaaf ding kerel!! Wat blijft dat toch een fraaie auto om te zien. En ook nog die heerlijke V6 erin. Veel plezier ermee!
@berlinetta: Thanks man! Het is inderdaad een mooi ding om te zien al zeg ik het zelf. Het rijd ook bijzonder goed en het ding is serieus rap. Nee, een Golf GTI of iets dergelijks ga ik er niet mee bijhouden maar een GTD weer wel. Ook auto’s als een 320D of 520D hebben het nakijken.
@viezefreddyw: Ik denk dat jij en ik het er allebei over eens zijn dat het geen fluit uit maakt dat een GTI iets sneller is ;)
@berlinetta: Het interesseert me weinig inderdaad. Soms is het wel eens leuk om de verbaasde gezichten te zien als ik er voorbij blaas.
@viezefreddyw:
Ik scheurde met mijn MGB over de Autostrada’ s avonds de kap naar beneden een zwoele zomeravond zouden ze dat noemen, toen ik door iets werd ingehaald waardoor mijn schoenen uitvlogen, het zilveren gevaarte deed me nog het meest’ denken aan de Disco Volante’s van Alfa de achterlichtbalk de hele messcherpe verschijning, het bleek een pre-productie 164 te zijn.
Ik ben er nog steeds verliefd op……..
Che bella machinna !
@desjonnies: Kan me die reactie nog goed herinneren. Onderweg naar Rimini om naar Griekenland te varen met je geliefde naast je in de MGB.

Kan het me goed voorstellen. Kon het ding voor een schappelijke prijs kopen en was al een tijdje op zoek naar een soortgelijke auto. Ben er verliefd op. Is het gek als dit ding meer ‘met me doet’ dan dat andere rode kreng?
@viezefreddyw: Leuker dan de Ferrari ja?
@berlinetta: Naja niet echt leuker ofzo. Maar het is wel een onding. In de winter heb ik er niks aan (vind ik), dan heb je er alleen maar werk van om hem te stallen etc. Met die auto rij je leuk wat rondjes als het weer het toelaat of je doet wat tourtochtjes.

Beide auto’s zijn natuurlijk niet te vergelijken. Maar de 164 is wel een ding wat mij een glimlach bezorgt en wat bang for buck is. Hij is comfortabel, serieus rap, klinkt erg lekker en kan er overal mee naartoe zonder mij zorgen te hoeven maken of ik de bodemplaat niet aan flarden rij.
@viezefreddyw: Ja ik begrijp wat je bedoelt. Die Alfa kun je inderdaad elke dag plezier van hebben, weer of geen weer. Maar de combinatie van die twee is wel heerlijk hoor.
@viezefreddyw:

Zit effies aan de andere kant van de planeet ..
Eindelijk effe rustdagje ..

Top maat .. 100% jaloers .. echt een Alfa icoon ..
Als ik terug ben toch maar eens de Gamma coupe aan serieus groot onderhoud onderwerpen ..
@lincoln: ‘Effies’ aan de andere kant van de planeet. Lekker man. Blij toe dat je nog even tijd hebt om je scherpte aan te tonen op het thuisfront AB.

Dank je wel. Tis een erg fijne wagen.
Ja, doe dat. Een Gamma coupe is ook zo’n wagen om te vertroetelen.
@lincoln: Schitterende auto de Gamma Coupe, mis nog steeds de mijne (verkocht in 1999)
@fulvia1967:

Spijt ..
Hebben wij “schrootboertjes” allemaal wel eens last van ..
En gelukkig maar .. dat we ons die welvaart kunnen permitteren ..
@viezefreddyw: had ‘m ook nog niet gezien maar mooie bak man! Die velgen zijn ook heerlijk Ferrari-esque. Enjoy mate!
@str8six: Thanks man! Ik vind de velgen er ook erg mooi onder staan. 16 inch Cromodora velgjes. Een setje 164 Q4 velgen zou ik niet verkeerd vinden om op de kop te tikken maar die zijn haast niet te vinden.
@viezefreddyw: zooowwwww…dat is wel een auto waar je met recht trots op mag zijn zeg. De 12 klepper Busso is zo veel fijner dan de 24 kleps versie. Koesteren en nooit meer wegdoen zou mijn advies zijn hahaha. Heel veel veilige kilometers!
@rhellema: Dank je wel man! Ik heb geen ervaring met de 24 klepper maar ik hoor veel dat de 12 klepper een fijnere motor is. De prestaties van deze specifieke motor vind ik uitstekend. Vermogensafgifte is top, hij loopt heel soepel door de toeren en bouwt het mooi op. In combinatie met een CSC uitlaat klinkt hij echt hemels.

Ik ben zeker van plan de auto lang bij me te houden. Ben er gewoon verliefd op.
@viezefreddyw: de 12 klepper hangt veel gretiger aan het gas. De 24 klepper klimt minder makkelijk in toeren maar geeft zijn vermogen wat meer gedoseerd af alhoewel dat juist weer het prettige element van de 12 klepper is, voelt daardoor wat rauwer aan haha

Ga je hem restaureren of iets dergelijks?
@rhellema: Nee, restaureren is niet nodig. Auto is in goede staat. Niet perfect maar dat is niet gek met zo’n leeftijd en kilometerstand.

Maar de auto heeft geen last van roest of schade. Alleen gebruikerssporen. Ik wil de auto zo houden en rijdend houden. Een persoonlijke twist er aan geven zit wel in de planning maar meer is dus niet nodig gelukkig.
Een van de coolste CEO’s dat ie zo open twittert over zaken. Het is wel een beursgenoteerde onderneming, weet niet hoe het zit met compliance rond die tweets…
2000 per week halen ze niet op dit moment. Ze zitten op iets van 1200 per week.
@jackass266: potdomme, de Muskias heeft zelfs een AB accountje aangemaakt!
Denkt iedereen nu echt dat er problemen opgelost gaan geraken door wat te liggen slapen op z’n werk?
Z’n goal was 500 per dag, en dat dus 2500 per week betekende….zijn 2000/week is gebaseerd op 7 dagen per week draaien, wat ze al niet doen (6). Hij zit dus (via zijn eigen berekening) op 285 autos per dag ipv 500.

Tesla is insolvent.
In de app zijn de headerfotos wel humur onder elkaar elon boven trump met zn middelvinger
Tesla moet nodig zijn zaken op orde krijgen, het verbrand geld als een dolle, die bizarre schuldenlast is op termijn niet houdbaar, en ondertussen binnen niet al te lange tijd zal de gevestigde orde Tesla links/rechts inhalen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).