Elon Musk over de nieuwe pickup van Tesla

Auteur: , 29 Reacties

Nog even geduld.

Komt er nou ook nog een Tesla pick-up?

Aan ambities bij Elon Musk geen gebrek. De beste man is met zoveel projecten bezig, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Af en toe geeft de ondernemer updates over één van zijn plannen. Vandaag: de elektrische pickup die in ontwikkeling is bij Tesla.

Het was namelijk al bekend dat er een Tesla-pickup zou gaan komen. De vraag was echter wanneer. Elon Musk heeft daar nu iets meer duidelijkheid over gegeven. In een Twitter-berichtje zegt de Tesla CEO dat de pickup na de Model Y geïntroduceerd zal worden. De Model Y komt op het platform van de Model 3 te staan en moet halverwege 2019 in productie gaan.

Musk zegt dat het idee voor een elektrische pickup al bijna vijf jaar in zijn hoofd speelt. Daarnaast geeft de ondernemer aan niet te kunnen wachten met het bouwen van de auto. Qua grootte zal de pickup ongeveer het formaat van een Ford F-150 krijgen, aldus de CEO op Twitter. “Misschien iets groter om een echte gamechanger te zijn”.29 reacties

Er komt ook nog een elektrische trein van Tesla !
Echt waar!
https://goo.gl/images/oECz5F
@desjonnies: haha. Kwam een paar van deze tegen in Italië vlak bij Pisa een paar weken terug. Ze hebben er nog geen nieuwe eigenaar voor die rommel kunnen vinden
@kennone: Dat is niet waar. De Italiaanse spoorwegen heeft de V250 overgenomen en ze zijn al enkele maanden bezig met revisie en aanpassing voor het Italiaanse spoor.
@kennone: op 2 na allemaal verkocht: http://www.railwaygazette.com/news/high-speed/single-view/view/trenitalia-agrees-to-acquire-v250-trainsets.html aan Italianen natuurlijk. Ze gaan geavanceerde en snellere treinen vervangen….
@pomoek: Dus dit. Italiaans chauvinisme sloeg toe bin het aangezicht van verwilderde Italiaanse techniek op een rangeerterrein.
@desjonnies: haha, weldra nog een vliegmachine, boot, keukenrobot en waar blijft zijn telefoon :)à
Hij wordt even groot als een F-150 maar wordt afgebeeld met een F-150 in de laadbak…..
@E34M5Touring: Standaard hè, doen autofabrikanten wel vaker. De ‘concurrentie’ te kakken proberen te zetten.
Oh god daar gaan we weer, doe nou maar niet wanhopige pogingen Elon. Dan kun je de schade beperken.
Ik mag toch hopen dat elon niet echt denkt dat hij met een 3/4 ton (F-250’s etc) een gamechanger op de markt kan brengen. Dan moet hij zijn manier van auto’s bouwen drastisch veranderen. 3/4 ton worden over het algemeen niet meer hoofdzakelijk als luxe product gekocht maar als werkpaard en zijn dan ook minder comfortabel dan de 1/2 tons (de F-150’s etc.) zeg maar het verschil tussen een pick up willen (1/2 ton) en een pick up echt nodig hebben (3/4 ton).
Ik denk dat het überhaupt lastig wordt om met een tesla de pick up markt binnen te treden als de tesla pick up op de model s, x en 3 gaat lijken, de kloof tussen een tesla en een GMC Sierra of een Ford F-150 is gewoon groter dan de kloof tussen een tesla model s en een Mercedes E, en de markt voor pick ups is moeilijk en het grootste deel van de kopers houden niet zo van veranderingen.

Persoonlijk zou ik eerst een concurrent voor de Chevy Colorado en de Toyota Tacoma op de markt brengen. In dit segment kan je met meer weg komen en omdat het formaat van die trucks ongeveer het zelfde zijn als de Ford Ranger en Toyota Hilux zou deze ook makkelijker in Europa en Australië verkocht kunnen worden.
@robert110: en de markt voor pick ups is moeilijk en het grootste deel van de kopers houden niet zo van veranderingen.

Alleen dit al. Vraag maar aan Ford toen men met de EcoBoost F-150 kwam. Eerste paar jaar kregen ze die krengen niet verkocht. Want, geen V8.
@robert110: ja en hoezo durden ze het luxe segment aan te boren, tegenover Audi en andere grote merken. Totaal geen gamechanger voor ellaar gekregen. Oh wacht..
@stfu: Zoals ik juist probeer uit te leggen is dat met de manier waarom tesla nu auto’s heeft ontworpen het verschil tussen een tesla en een Mercedes of een Audi helemaal niet zo groot is.
Als tesla het de zelfde lijn doortrekt naar de pick up dan is het verschil vele malen groter.
musk geeft aan dat hij misschien een truck iets groter dan de F-150 op de markt wil zetten dan heb je dus een 3/4 ton of misschien een heavy duty 1/2 ton dan zit je in een markt voor trucks die hoofdzakelijk voor (semi)professionele doeleinde worden gebruikt, op bouwplaatsen, agrarische bedrijven, sleepdienst etc. Dan heb je bestuurders met vieze werkschoenen, die gebruikmaken van handschoenen. Voor die kopers hoef je echt niet aan te komen met een groot touchscreen en mooie materialen met een leuk verhaaltje.
Natuurlijk is er een grote markt voor luxe zware trucks, maar ook die zijn net zo robust als de basis modellen.

Daarnaast houd het grootste deel van de kopers niet zo van veranderingen. Ford’s aluminium laadbak werd niet met open armen ontvangen. De klanten hebben liever bewezen techniek.

Natuurlijk kan het wel, maar dan moet tesla een truck introduceren die zo’n beetje het tegenovergestelde is van de model s,x,3 en de semi.

En daarom denk ik dat het juist slimmer is om te beginnen met een truck die kleiner is dan de F-150, een concurrent de GMC Canyon en de Nissan Frontier. In dit segment heb je veel minder te maken met professionele kopers en kan je dus makkelijker nieuwe dingen introduceren en een reputatie op bouwen om vervolgens met die reputatie een grotere truck op de markt te zetten. Daarnaast is dit formaat truck ongeveer gelijk aan wat ze in oa Europa en Australië gewent zijn en kan je hem dus makkelijker wereldwijd verkopen.
@robert110: het lijkt mij dat professionals kijken naar de kosten. Net als bij de Semi zou dat bij de pick-up wel in orde zijn.
@flutterby: ik weet niet of dit wel zo in orde gaat zijn. Vind de centrale zitpositie wel tof in een wagen die op circuitgebruik is voorzien maar voor een truck vrees ik dat dit em echt niet gaat worden
@stfu: de enige reden dat Tesla een gamechanger genoemd kan worden doordat er zo belachelijk veel subsidie gegeven werd voor dit soort automobielen. Zodra die vervalt gaat Tesla het zwaar krijgen, heel zwaar. Maar welke game heeft Tesla eigenlijk veranderd?
De wijze en de snelheid waarop Tesla de laatste tijd nieuwe modellen lanceert, zonder er daadwerkelijk fatsoenlijke productie tegenover te zetten begint meer en meer lijken op die andere autofabrikant. Uit Zeewolde…

Victor, is that you?
@rrrobert: en die gigafactory lijkt ook wel op de schuur in Zeewolde!
De geldstromen die bij Tesla rondgaan zijn iets anders dan bij Victor, ze draaien verliezen ja maar investeren tegelijkertijd in productiecapaciteit en laadinfrastructuur.
Of eind Maart is alle kritiek verstomd of het is einde oefening, niemand die het weet.
Kunnen we elon ff op een accu pakketje aansluiten dat corrigeerd misschien wel de kortsluiting in zn hoofd.
Los eerst de problemen met je model 3 ff goed op voordat je gelijk weer een nieuwe financiële kuil gaat graven.voor je merk waar je goed mee bezig was
Denk dat mijn vrouw familie is van Elon Musk…die heeft ook altijd veel en wilde plannen waar ook bijna niets van uitgevoerd word.
@chrisvis: Leuk, maar noem mij eens iets wat hij dan niet heeft uitgevoerd?

Meneer Musk met z’n wilde plannen mist nogal eens een deadline, nu zeker met betrekking tot de productie van de Model 3. Maar noem me eens iets wat hij belooft heeft en wat hij niet is nagekomen?
@fanboy: na de model S is het toch allemaal wat stroever aan het verlopen voor tesla. De model x is er wel gekomen ook weliswaar met de nodige kinderziektes maar de auto voor het grote publiek de 3 heeft wel meer dan 1 deadline gemist denk ik. Telkens tracht mr. Musk ook de aandacht hiervan af te lijden met het lanceren van nieuwe projectjes…trucks, pick-up’s, sportwagentjes, noem maar op. Deze projectjes zijn op zich wel aardig maar er dient hoe langer hoe meer voorschot op betaald te worden ook wat alleszins niet veel goeds doet vermoeden voor de nabije toekomst.
@chrisvis: Aandacht afleiden met nieuwe projectjes? Klopt niet. Die Semi kwam er niet snel-snel om de problemen met de Model 3 naar de achtergrond te krijgen. Daar waren ze al een hele tijd mee bezig. Het was niet zomaar een photoshopje die het podium op kwam gereden hé. Idem voor de nieuwe Roadster…
@chrisvis: Tja, allemaal stroever, dat wil zeggen kinder ziektes en deadlines missen. Maar ze kwamen er allemaal, dat is wat ik bedoel. Hij komt niet met bullsh*t luchtballonnetjes.
Ook van de Semi en de nieuwe Roadster, dat zouden afleidingsmanouvres zijn maar ze hebben wel gewoon rijdende prototypes gepresenteerd.
Maar wat gaat die Model Y eigenlijk voor iets worden? Een kleinere SUV?
@edge: Ja.
@edge: crossover 😎
Misschien eerst er eens voor zorgen dat de productie van de bestaande modellen goed op gang komt?
@ma90ho: duurt nog 6 jaar dus easy

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).