Klabats! Dit wordt de Tesla pick-up

Auteur: , 20 Reacties

Vier Tesla posts op één dag: kwartet!

Komt er nou ook nog een Tesla pick-up?

Terwijl Elon druk bezig was met het onthullen van de Tesla Semi en ons verraste met de nieuwe Roadster, lichtte hij ook nog een tipje van een andere sluier op. Hun toekomstige pick-up, waarover al eerder werd gesproken, zou er zo uit moeten komen zien. Volgens de Amerikaanse honcho is het beestje vergelijkbaar met de Semi, maar dan een stukje kleiner.

Zoals we van Elon gewend zijn is zijn definitie van bepaalde termen van iets andere schaal dan bij de doorsnee persoon. Zijn interpretatie moet namelijk groot genoeg worden om een volwaardige pick-up te vervoeren. Wie het plaatje nader bekijkt ziet zowaar een heuse Ford F-150 schitteren in de ‘laadbak’. Wow?! Dan is ‘ie dus wel degelijk enorm groot. Toch mag je er volgens Elon ook gewoon mee rijden als je niet in het bezit bent van een vrachtwagen rijbewijs, al geeft hij toe dat dit een klein beetje van de zotten is.

“You’ll actually be able to legally drive that with a driver’s license. It’s kind of wrong, but I like it.”

Hoewel we overduidelijk nog te maken hebben met een schets, zou het voor Tesla absoluut geen slechte zet zijn om de pick-up industrie in te duiken. Of alle Texaanse hillbilly truckbro’s de overstap ook zullen wagen is natuurlijk nog maar de vraag, maar dat het type auto bij de gemiddelde Amerikaan goed in de smaak valt is niet te ontkennen. Aan de andere kant, hun coal-rollers kunnen ze gewoon bewaren en meebrengen waar ze ook naartoe willen. Doe je goed, Elon!20 reacties

Leuke grap! Oh en leuke shop. Doei :)
@raceface: Geen grap hoor. Is gewoon een Semi met een laadbak achteraan. Lekker goedkoop in ontwikkelingskosten, want alleen de laadbak is nieuw…
Als ik het goed begrijp is dit zo groot als een F-650 truck? Wat eigenlijk gewoon een vrachtwagen is.
Vind hem nog steeds niet moeders mooiste, maar oogt al beter en stoerder dan de Semi.

Overigens, als je elektrisch wil 4×4-en in formaten die we hier gewend zijn van een (grote) terreinwagen, dan kun je kiezen voor de Bollinger B1 die een stuk eerder uit zal zijn.
Ziet er niet uit
Hoop dat Ford met een F-850 komt met een 18 liter V20 motor die een laadbak heeft waar je wel 10 van deze Tesla pick-ups kan vervoeren…

Gewoon omdat het kan…
Wat een lanceringen en toekomstplannen! Heeft Elon Ome Vic in de arm genomen als adviseur?
Tesla heeft nu omdat ze zo “cool zijn” niet ineens reden om dit soort gedrochten te bouwen, het wiel hoeft niet opnieuw uitgevonden te worden, een wat conventionelere pick-up met elektrische aandrijving heb ik veel liever dan dit hok. Dat maakt de Model X in wat mindere mate, maar de Model S zeker waar, een mooie, conventionele auto die de wereld gaat redden.
@720s: er zwerven al tijden lang plaatjes rond op the interweb van een El Camino achtige versie van de Model S. Die lijkt me als pick-up truck veel realistischer dan deze Semi met open laadbak.
Shit, de Syclone gaat niet meer langer de snelst accelererende pick-up in serieproductie zijn… F.O. Elon.
Ziet er wel enorm leuk uit! Moet ik toegeven als niet-fan… Maar of ‘ie ook daadwerkelijk zal geproduceerd worden = ?
Ik had dit ding ook wel met een dikke v8 in willen zien en horen… Zonde.
Een Unimog op batterijen!😃
@a3aan: Mochten ze willen. Ik durf te wedden (ook al is het nog maar een schets) dat dit ding niet in de buurt komt van de Unimog. Daarvoor is dit ding veel te “hip” ontworpen.
Hmmmm, een pick up hoort mijns inziens stoer en robuust te ogen. Niet glad en gestroomlijnd. Vraag me trouwens af wat de gemiddelde trucker van de semi vind .
@tmenges: ik niet dat ze daar veel over te zeggen hebben als hun baas er een stel koopt. Bv die jumbo baas zie ik er makkelijk een stel bestellen om zijn winkels te bevoorraden . Ideaal toch. En stil en goedkoop. No brainer
Ze krijgen model 3 amper de weg op hoe willen ze dit allemaal gaan doen? Iets met teveel hooi volgens mij…
@sameshitdifferentday: precies mijn gedachte
Geinig. Een uit de kluiten gewassen Kei-truck.
Denk dat de Japanners eerder onder de indruk van deze styling zijn dan de hillbillies.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Kei_truck
Musk leidt de aandacht af van de problemen jongens, de aandeelhouders worden ongerust …
marketing om te sussen, meer moet je er niet achter zoeken, dit verhaal is een ver van je bed show ….1) hij heeft geen geld 2) hij kan nog wel eens zoals in 08/2017 een obligatieronde uitschrijven … maar met de huidige problemen gaat hij weinig ophalen en 3) Tesla heeft nog nooit, noot met blauwe inkt onder de lijn geschreven … 4 ) de concurrentie staat voor zijn deur ….
@dwfc: de concurrentie is anders alleen nog bezig met alternatieven op de S en X. Waar is het alternatief op de Model 3? De Leaf, Bolt en Zoë bedienen een ander segment.
@flutterby: ik bekijk het vanuit een economisch standpunt, de Duitsers gaan hem van de markt blazen, je duidde het zelf reeds aan, er is geen alternatief momenteel, en das een correcte opmerking. Maar in 2020 is het zover … dan krijgt Musk van alle kanten competitie. Btw ik heb 2 kennissen die een p 85 gekocht hebben als bedrijfswagen in BE waar 95 % van de ingeschreven Tesla’s op de zaak staan. Dit voor fiscale redenen en omdat er geen Duitser beschikbaar is. Doch als deze op de markt komen schakelen ze terug over op meer kwaliteit, lees DU. Maar ze zijn beiden zeer te spreken over het elektrisch rijden. de VW groep maakt 40 miljard Euro vrij om te investeren in dit proces. BMW, Mercedes en de Aziaten investeren ook fors. Lees eens meer jullie Financieel Dagblad of onze BE tegenhanger De Tijd, dan zal je wel begrijpen Musk eens hij in zwaar weer komt, meer competitie krijgt in de EU en Azië , geen geld meer zal kunnen ophalen voor zijn verdere expansiedrang.Winst maakt Tesla niet ! Dan stopt het verhaal. Als hij niet snel zijn productieaantallen kan realiseren met zijn ‘ kleintje ‘ om cash op te halen zal zijn laats opgehaalde cash met obligaties 08/2017 snel opdrogen en is het gedaan. Daarom ook deze marketingstunt zoals wijlen Steve Jobs van Apple om zijn aandeelhouders en investeerders trachten te sussen, maar helaas willen deze op termijn resultaten zien. Maar Musk is nu al de game changer van de auto-industrie, daar kan je niet omheen. Hij is de godfather van het EV rijden! Mocht je aandelen hebben van tesla, ik schrijf het nu bewust met een klein t, put them on sale Flutterby.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).