En toen wilde de A8 van Maxima niet meer starten…

Auteur: , 51 Reacties

Ook koninklijke boksbeugels hebben weleens een offday.

En toen wilde de A8 van Maxima niet meer starten...

Vandaag bracht koningin Máxima een bezoekje aan het altijd gezellige Twente. Bij vertrek vanaf Airport Twente had de koninklijke Audi A8 echter een probleempje. Het ding wilde niet starten wegens een lege accu en dus moest de BMW 5-serie van de burgemeester uitkomst bieden. Gelukkig kreeg men de A8 met behulp van startkabels alsnog aan de praat. Het ging trouwens niet om de verlengde A8. Die is voorbehouden aan Koning Willem-Alexander.

Overigens bezocht onze koningin De Digitale Werkplaats, een event voor ondernemers dat in een hangar van Airport Twente werd gehouden. Omdat we weten dat onze royals tussen de verplichtingen door regelmatig op Autoblog kijken, zullen we ze een handje helpen. Tips over het verlengen van de levensduur van je accu check je HIER. Ook praatten we je in het verleden uitgebreid bij over hoe om te gaan met je accu in de winter, dat artikel vind je HIER. (via: RTV Oost)

Dank aan @syncro51 voor het tippen!51 reacties

Je zou bijna zeggen dat het ook maar burgers zijn..
@edjehaze: buuurrrrwwwgggggeeers
@edjehaze: cheeseburgers zijn we allen.
*populistische modus aan* En de belastingbetaler maar betalen, wij hardwerkende Nederlanders worden weer getroffen. Laat haar zelf die auto starten!
*populistische modus uit*
Zou er namelijk wel grappig uitzien denk ik ;)
En het bleef nog lang onrustig in Twente…
Vandaag in Enschede dat hare majesteit zonder accu zit. Dat zoiets kan gebeuren? Worden die auto’s niet dubbel dubbel gecontroleerd op alles??? Maargoed alles kan een keer kapot natuurlijk.
@syncro51: en als er vier ringen in de grille staan, dan gaat het iets vaker kapot
@ettie: En het is nog een Oudi ook..
@syncro51: Is gewoon een sjoemelaccu…aangegeven capaciteit klopt niet
@redbeams: Haha ja het valt me ook tegen dat onze royalty met zulke oude auto’s rondrijden. Maar misschien past dat ook wel bij onze “nuchtere” hollander, doe normaal doe je al gek genoeg houding
Niet eens zelf een setje startkabels in de auto hebben liggen. Amateurs!
Had de chauffeur te lang tv gekeken zonder de motor aan te zetten?
@dutchdriftking: zat lucky tv terug te kijken.
Waarom via de kofferbak? Ja, de accu van deze Audi zit achterin onder de vloer maar de aansluitpunten voor startkabels zitten links onder de motorkap.
Werkt veel makkelijker en is de door Audi aangewezen plek…
Misschien wordt eens tijd om de ouwe bak in te ruilen.
@HZW: ze zouden nu toch een Tesla Model X rijden? Die heeft genoeg accu’s om altijd te starten.
@HZW: juist de mooiste a8 tot nu toe!! Nika mis mee
@bmwm3gtr: Helemaal eens. een D3 met single grille.
Laat maar komen hoor!

Als Maxima deze weg doet heb ik wel interesse, zelfs met achterstallig onderhoud :)
Zitten de startpunten van een Audi in de kofferbak? Volgens mij starten ze hem direct op de polen over. Kans op defecte modules enz….
@dutchdriver12: ach ja die gaan bij dit merk toch wel eens stuk. Maakt dus niet zo veel uit…
Zit die accu bij die A8 achterin of ben ik kippig?
@eetvlagetmoney: Allebei.
@eetvlagetmoney: bij bmw ook hoor.
De accu achterin de Audi?
@eddyclio: yep. Bij de A8 D3 zit de accu rechts achterin tussen het achterlicht en de wielkast.
@eddyclio: ja hoor, had mijn A1 ook, m’n 1-serie nu ook
De accu zit in de kofferbak als ik het goed heb.
Jahhh….wat gaan we hierop zeggen. Een pijnlijk moment voor AUWDDDIIIEEE ???
Ik zou niet verbaasd zijn moest de A8 achterstallig in onderhoud zijn.
@misterdrogba: Ja de crisis raakt iedereen hard
@blata: Het is een mooie auto die A8 maar toch wel erg verouderd, als koningin mag je toch wel iets nieuwers rijden zeg…..Ze betalen toch geen BTW en BPM dus waarom niet een nieuwe A8 of andere limo……dit is wel erg armoedig…..voor z’n rijk land
Tsja, geen bijzonder nieuws, want ook gewoon de accu van het koninklijke vervoermiddel raakt een keer (zeker nu het koud is) uitgeput natuurlijk…
Neem dan ook een BMW!
@frederik: meh. Liever een stijlvolle A8 limousine als een BMW proletenbak. Doet ze goed onze queen. BMW’s zijn voor pooiers en nachtapothekers.
@fijnkonijn: Als je in de huidige tijd een limo moet kopen, zou ik inderdaad voor een A8 gaan. Die klopt gewoon het beste.
Al is de S-Klasse W222 de beste auto waarin ik ooit heb mogen rijden, het exterieur is niet mooi. Proporties kloppen niet, te veel bling, etc etc.
De BMW 7 (G11) doet me ook niks. BMW is met de G-Generatie modellen nogal aan het Audificeren, lijkt heel erg op de oude modellen maar chroomstripje hier, led lampje daar, klaar is Heinz, gloednieuw model.

De nieuwe Audi A8 klopt prima qua proporties, ziet er goed uit zonder frutsels die je niet wilt, en +1 voor die geweldige verlichting.
Misschien dat, omdat de A8 van de D4 generatie, op zijn laatste benen loopt, de BMW 7 en de S-Klasse net even ietsje vooruit lopen op de techniek enzo, maar dat is wat mij betreft verwaarloosbaar. Leren, verwarmde achterstoelen met elektrische verstelbaarheid en massagefunctie heeft hij toch wel. Dat is het enige technische wat je wilt hebben. Als techniek je echt zoveel uitmaakt, dan koop je een E-Klasse of een Tesla Model S. Scheelt je nog een paar centen ook.
@fijnkonijn: … en voor mensen die van autorijden houden. :-)
Nu ook al met overmatig accuzuurgebruik? (kan hier echt niet anders op reageren… Beetje RTL Autoboulevard dit.)
Het is weer echt accu-tijd. Voorkom ellende en test zelf de batterij: youtu.be/COJr7OB23Hw
Max-blog ;)
@gulli: Mooi gevonden!
Tijd voor een S90.
@trustmeiamanengineer: tja bea wou niet met van die pauper bakken rijden maar wim-lex is toch meer een sjappie. En tja in argentinie hebben ze ook wel iets met KDF…
Tja start-ups in Twente het blijft een uitdaging.
@w0o0dy: Heb je iets tegen mijn mooie Twente ??
Best al een oud beestje die A8. Zou toch zeggen dat Audi er wel geld voor over heeft dat de koninklijke familie altijd in het nieuwste type rijdt. Zal wel teveel apparatuur en protectie materiaal in zitten om zo vaak te wisselen
Ik zie dat er ook PAX banden/velgen op zitten. Ook een a8 met bepantsering dus.
BMW to THE resque
Toch wel jammer dat ZKH Volvo heeft afgedankt. Maar ik begrijp het wel, Audi heeft een speciaal ‘Royalty-programme’, dus ze zullen wel lekker ‘goedkoop’ zijn. Goed voor onze portemonnee!
Lijkt me goed dat onze royals besluiten zich niet meer voortbewegen in merken met een bedenkelijke (frauderende) reputatie. Blijft belastinggeld al vind ik ook dat we ze geen keuze moeten opleggen.
ACCU-gate we mosten we ze potdikkeme sewen dat audi. So mar ons Maxima onbeveiligd in de kou laten staan. Een biljoenmiljard euro’s motten ze betalen, klerelijers. Kom op gerrit spong en silvie simons doe uw werk eens

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).