Er staan 3 blauwe Diablo Roadsters uit 1996 te koop in NL!

Auteur: , 42 Reacties

Moet iedereen er van af, ofzo?

Lamborghini Diablo VT Roadster '96

Afgelopen weekend behandelden wij van Autoblog de Citroen BX. De auteur in kwestie had waarschijnlijk een flinke scheut Pastis in zijn mik, want het werd de ‘het meesterwerk van Marcello Gandini genoemd. Heel erg leuk zo’n BX en vooral knap dat het model 12 jaar lang ‘vers’ bleef. Maar een BX een meesterwerk noemen is discutabel, zeker als je je bedenkt dat Gandini ook verantwoordelijke is voor de Lamborghini Diablo.

Het is een beetje een ‘vergeten’ auto. Niet meer zo snel en hip als een moderne Lamborghini, maar nog te jong om klassiek genoemd te worden. Mocht je drie ton stuk willen slaan op een Diablo Roadster, hebben we goed nieuws. Er staan namelijk bijna drie identieke exemplaren te koop in Nederland.

Nog gekker is dat ze allemaal in de zelfde blauwpaarse kleur gespoten zijn. De Lamborghini Diablo VT Roadster is normaal gesproken een stuk zeldzamer en duurder dan de dichte variant, want er zijn er zo’n 200 van gebouwd. Wat dat betreft is het vreemd dat ze allemaal de zelfde kleur (lijken) hebben, uit 1996 komen én rond de 30.000 km hebben gelopen. We nemen ze met je door:

Lamborghini Diablo VT Roadster
€ 239.950
1996
25.000 km

De ‘goedkoopste’ Diablo Roadster mag weg voor 239.950 euro. Voor dat geld krijg je een Diablo VT Roadster uit september van 1996. De auto staat bij een bekende dealer aan de A2 (Louwman Exlcusive) die wel vaker dit soort smakelijke supercars in de aanbieding hebben staan. Bijzonder aan deze auto is dat de auto origineel Nederlands is en door de importeur is onderhouden. De advertentie check je hier.

Lamborghini Diablo VT Roadster '96

Lamborghini Diablo VT Roadster
€ 249.500
1996
33.974 km

Het kan natuurlijk zijn dat je de koffie niet zo lekker vindt bij Louwman of geen zin hebt om in de file te staan. Bij een US-auto specialist in Monster staat gelukkig een bijna identieke Diablo VT Roadster. De kleur lijkt wel iets af te wijken, met name vanwege de belichting. Ook dit exemplaar komt uit 1996, maar is van januari. Het is een Amerikaanse Diablo, dus met oranje reflectoren aan de zijkant en de in Miami altijd salonfähige verchroomde velgen. De advertentie kun je hier bekijken.

Lamborghini Diablo VT Roadster '96

Lamborghini Diablo VT Roadster
€ 279.900
1996
30.445 km

Stel dat je meer geld wilt uitgeven, dan is dat ook mogelijk. Want deze blauwpaarse Diablo VT Roadster kost namelijk 279.900 euro. Deze komt ook januari 1996 en heeft ongeveer hetzelfde gelopen: 30.445 km. Dit exemplaar komt van origine uit Italië en verhuisde daarna naar Zweden en uiteindelijk belande uiteindelijk in België. De auto staat nu in Boxtel te koop. Een groot verschil met deze auto is dat er net groot onderhoud is uitgevoerd. Geen idee wat Diablo onderhoud kost, maar reken maar dat een distributieriem vervangen meer meer kost dan bij een Citroen BX. Klik hier om de advertentie te bekijken.

Lamborghini Diablo VT Roadster '96

Meer lezen? Check hier onze special van de Lamborghini Diablo!42 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Goh, ik keek even niet en toen zijn ze in prijs verdubbeld kennelijk. Nee dan zou ik toch voor een prelift Murcié gaan.
@jaapiyo: nee, alleen de Roadsters. Dichte Diablo’s doen ongeveer de helft.
@willeme: wowzers, dan kan ik ze ineens betalen.

Oh, toch niet.
Als ik het geld had, dan kocht ik er 1. Blijft een mooie auto 😃
Na 30 000km moet de distributieriem toch niet vervangen worden? 😅 Of zijn deze van katoen ofzo gemaakt?
@thestino: wellicht dat leeftijd meespeelt. Het is meestal om de zoveel duizend km of om de zoveel jaar.

Bij een Diablo zal het wel om de 1.400 km zijn en om de 14 dagen ofzo :-D
@willeme: Haha inderdaad, ik snap nu ook wel dat rubbers verduren op langere termijn. Maar je moet dat ding toch af en toe eens buiten laten spelen! Als ik geld had, ik kocht een supercar als daily haha
@thestino: … en ik maar denken dat de Bizzarrini V12 in een Lamborghini kettingen heeft en geen riem.
@vaakbenjetebang: Klopt helemaal. Gelukkig kun je je dan druk maken om de kettingspanners… Zo’ V12 moet niet in de soep lopen, natuurlijk ;-)
@willeme: Toch ben ik minder angstig voor kettingspanners dan voor distributieriemen. Zeker kettingspanners van ‘vroegah’ zijn over het algemeen redelijk ‘industrieel’ en hufterproof (uitzonderingen daargelaten). Daar komt nog bij dat een goed ontworpen ketting/tandwiel-combinatie en kettingloop minder gemakkelijk een tandje verspringt dan de gemiddelde tandriem op zijn poelie. En, als ik het me goed voor de geest haal, heeft de Bizzarrini V12 in de Diablo in ieder geval nog deels een ketting met 2 rijen (de onderste ketting, de 2 bovenste kettingen zijn geloof ik ‘enkele’ kettingen). Dat scheelt ook weer in het eventueel oprekken. Volgens mij heeft de motor in de Murciélago weer volledig ‘dubbele’ kettingen, net als in de Countach. Zal dus misschien toch wel een dingetje geweest zijn met de Diablo. (Disclaimer: ik kan er misschien naast zitten met de exacte ketting-configuratie)
@vaakbenjetebang: ach, je weet in ieder geval een interessant verhaal over de Bizzarini V12 te vertellen. Mijn +1 heb je.
Ideaal voor mijn cosmic girl !
Mooi verhaal achter de Diablo van Classic Park in Boxtel:

“Deze auto werd nieuw geleverd in Italië, vervolgens verkocht aan een Italiaan woonachtig in Zweden. Deze man verkocht de auto aan een Belgische connaisseur. Die heeft de auto geregistreerd op een Belgisch kenteken.”

Maar doe mij toch maar die saaie origineel in Nederland geleverde Diablo die Louwman voor veel minder geld aanbiedt in plaats van dat van hot naar her versleepte exemplaar.
@moveyourmind: hij staat ook al een tijdje te koop bij CP Boxtel
@moveyourmind: ach het is maar een Italiaan, wat zou er nou fout kunnen gaan?.
@mikje90: niets
Das een beste concurrentie als je net van je blauwe Diablo uit 1996 afwilt…
@goodolddays: idd! Dit verzin je toch niet als je net een keer wil gaan cashen haha
@goodolddays: ik hou die van mij nog maar even aan dan
Stuk gaver en exclusiever dan die meuk die ze nu maken. Nu kan iedereen een Lamborghini besturen
@maarten020: ghehe, goeie opmerking. 😊 Maaaaaarrr… Heb je op YouTube weleens geteld hoeveel nieuwe Lambos er in de prak worden gereden? 😉
@drdre1: overmoed
Nooit gedacht dat je bij Louwman de meeste ‘bang for the buck’ zou krijgen. Wat blijft een Diablo toch mooi, dé lambo voor iedere knul die eind jaren 80 geboren is en midden jaren 90 autogek werd.

Als ik een lambo moest kiezen werd het een SV, een van de laatste klapkoplamp exemplaren. Jeweetwel, Need for Speed III…
@racerx: juist! Blauw mét die foute SV letters op de flanken! Ik heb daarmee heel wat tracks onveilig gemaakt in NFS III! Toch gek dat die politieauto’s net zo snel waren in dat spel 🤔haha
@towel986: heb ik me ook altijd over verbaasd… de gele met zwarte letters was ook heerlijk fout trouwens.
@towel986: wAren toch Corvettes Z06 Police-spec?
@racerx: De grote vraag is hoe ik Romulus 3 af moet spelen. Ik gok op via een cassettebandje.
@racerx: Is iets merkwaardis dat NFS die boot heb ik net gemist. Ik speelde op de PC met MS-DOS.
@niex: de allereerste was er ook voor MS-DOS, zat een Diablo VT in.
Zie die middelste zo rijden in Miami, past daar perfect. Best fout, maar wel lekker (waar heb ik dat vaker gehoord🤔)
Als ik de centen nu had, kocht ik meteen de paarsblauwe. Dit is toch wel een van mijn favorieten en kan op generlei tippen aan wat Lamborghini tegenwoordig uitspuugt.
@tge1: Oeps, ze zijn allemaal paarsblauw. :-)
Ik vind de Diablo zeker niet een van de mooiste Lambo’s. Bovendien had Gandini was vlak daarvoor ook al verantwoordelijk voor de Cizeta Moroder. De Diablo was daarvan een beetje een slap aftreksel.
@mpgc: De Diablo is door Chrysler stevig bijgeschaafd. Niet zoals Gandini ‘m bedoeld heeft.
Ik heb nog met de onderste gereden. Voor de mensen die nooit met een Diablo hebben gereden: een C-rijbewijs is welkom. Zeer indrukwekkend qua overvloed aan kracht/koppel, maar mij kon het niet toch niet bekoren.

Voor wat betreft de kosten van onderhoud: toen ik er mee reed zat er net een nieuwe koppeling in waar ze een half jaar op moeten wachten. Kostte circa 25.000 euro!
Prachtig!
De goedkoopste heeft waarschijnlijk ook de meest betrouwbare kilometerstand…
Als je dan zo naar die laatste foto kijkt waardeer je ineens weer dat de meeste cabrio’s een paar goeie verstevigingsbalken in de bodemplaat hebben zitten :)
Als ik de loterij win koop ik die eerste.. wat een apparaat zeg.
Italiaans drama van de bovenste plank. Je ligt er nachten van wakker… Maar het moet toch geweldig zijn om dit in de garage te hebben staan!
Zo zie je maar weer, het maakt geen reet uit dat het een US-spec is. In tegenstellen tot EU-import (zoals Duitsland) kan je doormiddel van Carfax precies zien wat er gedaan is en wat er mee gebeurd is.
@e550: ik heb liever een Amerikaan dan een Duitser, wat dat betreft. Carfax is ideaal.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).