F1 TV Pro nu officieel in Nederland beschikbaar

Auteur: , 58 Reacties

Meer Formule 1-content dan dit zul je nergens anders kunnen krijgen. .

F1 TV Pro nu in Nederland beschikbaar*

De officiële streamingdienst van Formule 1, die onder de nieuwe eigenaar (Liberty Media) tot stand is gekomen, is na een jaar uitproberen in grote markten ook in Nederland aangekomen. In het licht van de testdagen, die deze week van start zijn gegaan, is F1 TV Pro ook in ons land gelanceerd. Hoewel dit aanvankelijk met de nodige problemen gepaard ging, moet alles inmiddels naar behoren werken.

Met de lancering van F1 TV Pro krijgen Nederlanders een nieuwe mogelijkheid om de koningsklasse op de voet te volgen. Sterker: met de online streamingdienst van Liberty Media krijgen fans veel meer materiaal dan Ziggo Sport aanbiedt. De testweken zijn bijvoorbeeld op F1 TV Pro te volgen en terug te kijken, terwijl Ziggo ’s avonds enkel samenvattingen publiceert. Belangrijker: F1 TV Pro is goedkoper voor hen die geen klant zijn van Ziggo. Wie geen pakket heeft van Ziggo moet ongeveer 15 euro per maand betalen voor Totaal, de televisiezender waar de Formule 1 wordt uitgezonden. F1 TV Pro kost in Nederland 7,99 euro per maand en 64,99 euro per jaar (3,10 per race).

Hoewel F1 TV Pro eigenlijk direct Nederlandse content had moeten aanbieden, lijkt dit voor de eerste wedstrijd van het seizoen te worden bewaard. Vooralsnog hebben gebruikers van de streamingdienst enkel toegang tot de internationale variant. Pas in een later stadium zullen Nederlandse gebruikers extra content van Ziggo Sport krijgen. Tevens zullen wij ook Olav Mol kunnen horen tijdens de races..

NB: er zijn ook nog steeds mogelijkheden om gratis F1 te kijken.58 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Als ik de optie heb om Brits commentaar te horen dan ga ik dit zeker overwegen. Voor Mol en Plooij heb ik sowieso geen extra geld over.
@centocinquantanove: Ik heb het sinds dat het gisteren beschikbaar is en het Engels commentaar is fantastisch. Die mensen hebben zoveel kennis en maken zelfs het kijken (of eigenlijk luisteren) van de test dagen interessant. Ik zou niet snel meer terug gaan naar Ziggo. Commentaar tijdens de races is al eerder over aangegeven dat het ook in Engels beschikbaar is.
@centocinquantanove: is voor mij ook doorslaggevend geweest, en ook omdat ik via internet kijk, de beeldkwaliteit is ook nog beter dan ziggo
@gitaarknul: is het sky sports commentaar? Ik ga het nu ook nemen, ben verkocht! Die engelsen hebben een batterij aan data analisten zitten die precies zien wat de strategie van elk team is.
@gitaarknul: thanks voor de info, is het ook mogelijk om via de app te casten naar een beeldscherm? Ik zie m’n F1 wel graag op een groot scherm.
@centocinquantanove: Vooralsnog staat er niks over in de FAQ, dus dan zal het (nog) wel niet.
Het draait in een browser, dus Chrome zelf heeft natuurlijk de mogelijkheid om te casten als je TV in hetzelfde netwerk hangt, je kunt altijd nog een HDMI kabel in je lapop steken, of je telefoonscherm mirroren naar je TV.
Opties, opties.
@centocinquantanove: Volgens de FAQ van F1 TV wordt het Nederlandse commentaar wel beschikbaar maar kan je bij elk race event de commentaartaal kiezen, dus ook het Engelse commentaar.
@centocinquantanove: commentaar is in het Engels.
Is dit exclusief Jack Plooij? Zo ja, dan neem ik een abbo…

#ontslaJackPlooij
@Rick-dos: #detyfusvoorVanGameren
@str8six: boycot!
@str8six: #robkamphuesstootjeteenaaneenlegoblokje
@Rick-dos: #opzoutenmetRobKamphues
Content zonder zuur F1 commentaar? Lujkt me wel wat!

#manmanman…
Ik heb een abonnement
Werkt goed , commentaar van sky sports
Niks om je aan te ergeren
@supertjeduc: Zacht uitgedrukt, het is een verademing om bij de Engelse niet steeds k*t en f*ck te horen.
Ik heb een abbo en woon in Duitsland. Had vandaag niet in de gaten dat ik mijn VPN actief had met een verbinding in Nederland. Ga ik de training kijken, krijg ik alleen de analyse. Zie ik “in samenwerking met Ziggo” staan. VPN uit en nu kan ik 5 uur lang de training kijken met Engels commentaar.
Kun je in Nederland niet alles zien?
Een VPN verbinding met Duitsland zou dat oplossen.
via iPhone app
@rickknows: Nederland kan je ook gewoon 5 uur kijken met Engels commentaar.
Na wat gekloot bij F1 in de opstart fase en arrogantie van Ziggo op social media, heb ik genoten van de streams. Voelt goed niet meer afhankelijk te zijn van Ziggo en straks zelf de controle over de camara’s, hoe kicken is dat. Zin in het nieuwe seizoen met F1 TV PRO.

PS: nu nog een Apple TV app. Streamen is namelijk wat beperkt.
@multimrshepherd: zou binnenkort gelanceerd worden als ik me niet vergis. Heb gelezen dat ze druk mee bezig zijn. Helaas nergens kunnen lezen of het kwestie van weken of maand(en) is.
@beast95: ik meen het ook een keer ergens te hebben gelezen. Tot dusver nog geen nieuwe ontwikkelingen o.i.d gehoord. Zou wel chill zijn als het dit jaar nog komt.
@ kun jij mij misschien vertellen hoe ik F1 TV Pro aan de gang krijg. Ben 65 en niet zo goed met dit alles. Ik heb al twee keer €7,99 betaald via Appstore gedownload maar krijg steeds de melding dat ik moet upgraden.
@multimrshepherd: stream jij via je iPad/iPhone naar je Apple TV? Werkt hier over het algemeen redelijk goed maar het valt wel eens uit af en toe.
@stephane8200: ik stream het vanaf mijn MacBook via de website met AirPlay naar mijn Apple TV.
Dat lijkt de meest stabiele oplossing. Beeld loopt voor 98% soepel en in sync.
@multimrshepherd: ik vind iPad gemakkelijker, ook via AirPlay. Dan kun je die ook als ‘afstandsbediening’ gebruiken. Maar met Macbook werkt het ook natuurlijk. Die zou je zelfs aan je TV kunnen hangen met HDMI, tenzij je een nieuwe hebt.
Echte dealbraker voor mij is toch wel het feit dat ze hier in NL geen live Formule 2 zullen uitzenden. Dan had ik niet van mei t/m nov Ziggo Sport hoeven nemen ( voor €15,- )
Geen Olaf mol, dat is me zeker geld waard, maar dan wel met een Apple tv app.
Helaas werkt het nog niet via de App Store. Aangeschaft en ik krijg lekker de melding dat ik Access heb, terwijl ik voor Pro betaald heb.
@vonklausenburg: dat heb ik dus ook. Best vervelend en de aankoop ook teruggedraaid.
@rhellema: Ik heb de klantenservice getracht te bellen, na 13 minuten werd de verbinding ineens verbroken. In de chat twee uur gewacht waarna de verbinding werd verbroken.

De aankoop ook teruggedraaid maar ik krijg maar €2,99 van Apple terug. Niet dat die €5 een probleem is, gek is het wel.
@vonklausenburg: ja dat is inderdaad gek. Ik ben morgen vrij dus ik zal er even wat verder in duiken. Als ik wat weet dan laat ik het jou ook weten.
@rhellema: Top, stuur maar een PM dan!
@vonklausenburg: komt in orde!
@rhellema: Weet je toevallig iets? Zelf ook geprobeerd te contacteren, maar geen contact gekregen.
@vonklausenburg: ook gebeld, kwam er niet door, heb een mail gestuurd maar nog geen antwoord gekregen. Zodra ik dat heb dan zal ik het antwoord je wel even doorsturen met een Pm.
@vonklausenburg: Heb je uit en ingelogd in de app? Begreep ergens dat dat de oplossing voor iemand.
@quincy: 2x uitgelogd en ingelogd, daarna ging het goed. Net even oostenrijk teruggekeken met engels commentaar….
@quincy: Uiteraard! :)
@vonklausenburg: er zijn twee apps
Een witte en rode op de rode zijn de beelden
via iPhone app
@vonklausenburg: F1TVPro is voor de browser, niet voor de app
@bassx: Ook voor de F1 TV-app!
Kortingscode F1TV25 (voor 25%) werkte gisteren nog.
@smiley70: inmiddels niet meer
@gertjan2012: F1FAN25 deed het vanmorgen nog wel
FEEST! Doen ze toch goed he, die Liberty Media? Ik ga me morgen direct even aanmelden.
Ook ik volg de F1 al jaren via illegale sky streams, terwijl ik bijna €100 pm voor mijn ziggo abbo betaal, puur door Mol en co.. Te gek voor woorden als ik de comments hier en op andere fora lees, ik ben niet de enige. Kunnen we nou echt niet een beter team krijgen ziggo?! Totaal geen energie zelfs niet bij de start, peuken opsteken met de mic aan, proberen grappig te zijn terwijl ze dat helemaal niet zijn en ga zo maar door. Ik zeg: petitie starten autoblog!
@cl65: Olav Mol kan ik nog hebben, hier en daar wat ergenissen zoals rare bijgeluiden maken. Maar Jack Plooij vind ik werkelijk een drama. Vraag stellen maar al een half antwoord de strot in douwen dat die coureur ook denkt ‘wat praat jij nou weer’. Maar in interviews claimen hoe coureurs zich prettig voelen bij hem, het ongemak straalt bij hun af
Als dit wordt gepresenteerd door Han Pekel neem ik direct een 5-jarig contract!
Met professioneel Engels commentaar ga ik gelijk over. Kijk nu al jaren F1 van Skysports ( zij het niet live) maar dat heb ik er graag voor over. Want dat wannabe geleuter van Mol en Plooij kan ik niet aanhoren. Skysports is the best there is. Voor goede verslaggeving wil ik graag betalen. Ziggo F1 wil ik nog niet voor niets.
Heb net wat reviews bekeken in de Play Store en daar word je niet vrolijk van. Vreemd ook dat er nog geen ondersteuning is voor de Chromecast.
De stream werkt perfect (eenvoudig via chrome browser casten).
Ziggo commentaar wil ik absoluut niet meer horen! Is bekend of Sky commentaar behouden blijft? Kan het niet vinden/googlen nml. In de livestream zie ik wel mogelijkheid tot instellen van een audiostream.
Sky commentaar tijdens de testdagen in Barca is hemels.. en met het uitzicht op een bevrijding van peppie&kokkie (ook bekend als de ziggo clowns) tijdens de weekenden en strak multi-commentaar van Sky heb ik nog meer zin in formule 1 á 2019!
Zo geen gedoe meer met livestreams synchen met ziggo zonder geluid om dat gelul van f1 nono, fantast en malloot olav mol te ontlopen
Ik heb t geinstalleerd. Werkt met express vpn. Helaas nog geen chromechast functie. 64e per jaar niet slecht.

Max live on track. Wordt gesponsord door een steigerbouwer!!
“Wie geen pakket heeft van Ziggo moet ongeveer 15 euro per maand betalen voor Totaal”

Dit is onjuist, want voor 9,99 euro per maand kan je Go Ziggo Sport Totaal aanschaffen, en dat account kan je met 5 man delen. Je gebruikt het 7 maanden (dus totaal 69,93) en kost het 3,33 euro per race.

Als je met 5 man gebruik van maakt kost het 0,66 eurocentjes per wedstrijd.

Grootste voordeel is nog altijd dat je in heel de EU kan kijken, en dat kan met F1 TV Pro dus niet.
Ik ben ook sinds maandagochtend aangesloten. Moest me wel via de site inschrijven omdat via de app nog niet lukte, maar werkt verder prima. Functionaliteit is beperkt, maar op telefoon of via browser kijken gaat goed.
Kijk, Ziggo er uit, glasvezel er in, en een Propakketje. Ik ga er vanavond even voor zitten, klinkt nu al als een goed idee!
Ben al twee dagen bezig met F1 Tv pro maar hij werkt niet. Krijg iedere keer de melding dat ik moet upgraden naar een premium F1 subscription. Wie kan mij helpen, wat doe ik fout?
Mvg Tony
@teuntje: ik heb precies hetzelfde inderdaad. Ik had eerst F1 TV Access en heb dat geüpgrade naar F1 TV Pro via iTunes in mijn iPhone. Daar staat netjes dat ik F1 TV Pro heb, maar als ik vervolgens inlog krijg ik te zien dat ik nog steeds F1 TV access heb. Het maakt daarbij niet uit of ik het via de app op mijn iPhone/ iPad doe of via de browser. Werkt dus nog voor geen meter.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).