Familie Schumacher zegt wat over Der Michael

Auteur: , 36 Reacties

Of nou ja...soort van.

Michael


Michael Schumacher is nog altijd de man die de meeste F1 wereldkampioenschappen achter zijn naam heeft staan, ondanks dat zijn directe opvolger bij Mercedes inmiddels aan zijn stoelpoten zaagt in dit opzicht. Voor de man die de autosport vanaf zijn debuut in 1991 tot zijn (eerste) afscheid van de sport in 2006 razend populair maakte in Duitsland dient zich morgen een bijzondere dag aan. De Rekordmeister wordt dan namelijk 50.

Helaas weten we met zijn allen maar al te goed dat de omstandigheden waarin dit gebeurt niet optimaal zijn. Na jaren de risico’s van het circuit getrotseerd te hebben zonder daarbij blijvende kleerscheuren te hebben opgelopen, velde een stom steentje de kampioen tijdens het skiën. Sindsdien weten we zeker dat Shuey het zwaar heeft met zijn gezondheid, maar hoe zwaar precies dat blijft gissen.

Persoonlijk begrijp ik wel dat de familie de gezondheid van Shuey niet breed uitgemeten wil zien worden in de pers, maar er zijn best veel mensen die daar heel anders over denken. Zij hebben jarenlang hartstochtelijk meegeleefd met de Duitser en zouden nu graag ook weer wat meer details willen hebben. Is er nog een kansje dat ‘ie er ooit nog weer enigszins bovenop komt? Dat lijkt hopen tegen beter weten in te zijn, maar daar niemand het fijne ervan weet, worden de speculaties bij elk flardje nieuws over Michael weer aangezwengeld. Dat is de keerzijde van de stilte.

Er lijkt iets van beweging te zitten in de opstelling van de familie, getuige het feit dat onlangs al een niet eerder gepubliceerd interview met Michael werd vrijgegeven van vlak voor het moment des onheils. Nu Michael morgen Abraham ziet, heeft de familie Schumacher via Facebook onderstaand bericht gedeeld met de nog altijd enorme schare fans. Inhoudelijk worden we echter wederom niks wijzer over de situatie van Michael, de familie vraagt hier vooral nogmaals begrip voor:

We zijn verheugd dat we de 50e verjaardag van Michael morgen kunnen vieren met jullie en bedanken jullie vanuit de grond van ons hart dat we dat samen kunnen doen. Als een cadeau voor hem, jullie en ons heeft de Keep Fighting Foundation een virtueel museum gemaakt. De officiële Michael Schumacher App komt morgen beschikbaar, zodat we allemaal zijn successen kunnen vieren. De app is een nieuwe mijlpaal in onze poging om hem en jullie als fans recht te doen door te vieren wat hij heeft bereikt. We wensen jullie er veel plezier mee.

Michael kan trots zijn op wat hij heeft bereikt en dat zijn wij ook! Daarom herinneren we ons zijn successen eveneens met de privécollectie in Keulen, door herinneringen te delen op social media en door zijn liefdadigheidswerk voort te zetten met de Keep Fighting Foundation. We willen zijn overwinningen, records en feestvreugde blijven herinneren.

Jullie mogen ervan uitgaan dat hij in opperbeste handen is en dat we alles doen wat menselijk mogelijk is om hem te helpen. We hopen op begrip voor het feit dat we Michael’s wensen volgen door een gevoelig onderwerp als gezondheid privé te houden. Tegelijktertijd bedanken we jullie enorm voor jullie vriendschap en wensen jullie een gezond en gelukkig 2019.

Waarvan akte.36 reacties

Ja ik ben nieuwsgierig naar hoe het met hem gaat. Maar kan ik zonder die kennis ook leven? Uiteraard. Dus prima dat ze zijn toestand voor henzelf houden.
Als je het mij vraagt draait het die familie alleen maar om het geld, zo’n held wil toch niet als kasplantje leven… De inkomsten/contracten zullen bij zijn overlijden wel beëindigd worden, dus houden ze hem maar “in leven”.
@v70t6r: Gelukkig vraagt niemand het jou, want ik vind je stelling wel erg cru hoor. Iemand waar je veel van houd, in leven houden voor het geld? Ik denk dat geld het laatste is waar de familie Schumacher zich druk om hoeft te maken.
@pfranze: cru is het zeker, maar als.die kon praten hadden we wel een nieuw interview gezien, als die kon lopen, hadden we dat ook wel geweten.
Misschien een wat voorbarige conclusie, maar dat zal die allemaal wel niet meer kunnen. Triest om iemand met zo’n geschiedenis zonder vooruitzicht dan nog in leven te houden.
@v70t6r: Wie bepaalt wat “kwaliteit van leven” is? Voor mensen met een beperking kan dat al zijn om elke dag je kinderen te zien opgroeien. Als iemand zich in een vegetatieve staat bevind (en daar kan je alleen maar naar gissen), dan is het een ander verhaal. Jean Todt gaf in een interview aan dat hij samen met Schumacher Lewis Hamilton wereldkampioen heeft zien worden, wat impliceert dat hij bewust is.
@v70t6r: Wel mee eens.
@v70t6r: Jij zou schrijver kunnen worden van spannende fictie!
@vanquish: was het maar fictie, dat was hij nu team-manager bij Ferrari F1 geweest en konden we lachen om de beelden wanneer Schumi Vettel weer eens een draai om zijn oren af na een waardeloze actie van hem!
@v70t6r: Onzin. Je bent je bewust dat de familie enkele 100en miljoenen heeft?
Dat er nauwelijks nog sponsor contracten zijn? En dat deze alleen betalen als hij hun promoot, aangezien je hem niet zien betalen die dus ook niet.

Al;s het hun om het geld zou gaan zouden ze hem regelmatig voor de pers rond paraderen. maar dat doen ze niet. Ze maken juist geen misbruik van de situatie.
@dees: Deutsche Vermögensberatung is nog altijd trouw sponsor en prijkt tegenwoordig op de petjes en helmen van Mick, maar verder is het volgens mij gedaan qua sponsorcontracten.
@v70t6r: Jammer dat er hier geen “minnetjes” kunnen worden gegeven, jij zou me deze reactie er vast een flink aantal hebben vergaard.
@v70t6r: lieve v70t6r, had je weer teveel van de azijn gesnoept?🙄
@a3aan: Oh daarom was de thee zo zuur net.
Cola’tje, naamgenoot?
@v70t6r: lekker, tik ‘m aan 😊
@v70t6r:

One for the money ..
Two for the show ..

Misschien beter voor F1 dat ze dat niet snappen ..
@v70t6r: Ik denk eerder dat het juist veel geld kost om hem elke dag maar te laten verzorgen…
Triest hoe een Go Pro camera op je helm je kan omtoveren tot kasplantje. Dikke vette pech heeft die man gehad. Verder totaal niet nieuwswaardig dit. Sterkte pik!
De gezondheidstoestand van Schumacher is niet iets waar ik in het dagelijks leven aan denk.
Beetje bijzonder dat deze familie telkens weer de media zoekt en er zo aandacht op vestigt, terwijl ze aan de andere kant zijn toestand onduidelijk houden.
Geeft mij toch te denken over hun motieven, als je zijn toestand echt prive wil houden, hou je dan stil.
@hehe: Ik heb het idee dat het aardig stil is geweest rond Michael de laatste jaren, vooral op aandringen van de familie. Dat ze nu een app hebben uitgebracht, is dan het eerste bericht sinds tijden, althans in mijn ervaring. In mijn ogen is dit een keurige balans tussen media parade en in de vergetelheid geraken…
Zou die tik tegen Hill ook in dat ‘virtuele museum’ te zien zijn?
@cvoc: Die was meer dan terecht! mooie actie destijds.
@herbert: Voor mij was dat de reden dat ik altijd tegen Schumacher was. Mooi dat die actie mislukte tegen Villeneuve.
Er staat mijns inziens een vrij duidelijke verwijzing naar de toestand van Michael in, eentje waaruit ik opmaak dat hij niet bij volle bewustzijn is en/of niet in staat is te communiceren.

“Michael KAN trots zijn op …”, i.p.v. Michael IS trots op.
@jochen: Zou kunnen, maar zo zou je het ook kunnen verwoorden als het het over iemand in de derde persoon hebt. Zou zou ik tegen een vriend kunnen zeggen dat zijn zoon trots kan/mag zijn op zijn net behaalde 10 voor wiskunde.
@pfranze: ik vind de tekst dat ze Michael’s wensen willen volgen met het privé houden van zijn gezondheidstoestand de indruk wekken dat hij aanspreekbaar is en deze wens nu zelf heeft aangegeven.
Maar het zou ook best kunnen dat hij deze wens ooit in het verleden heeft aangegeven, voor het ongeluk.
@jochen: allu hoedje doet opzetten.
Een beetje gek om wel een app uit te brengen, maar nog steeds geen enkele uitspraak willen doen over hem zelf.
Komt bij mij tegenstrijdig over, maar wie weet wat daar allemaal speelt, ik niet, dus kan er niet over oordelen.
Ik snap niet dat er zoveel geheimzinnigheid is over zijn toestand. Ik snap volledig dat ze volledig privé willen werken aan zijn herstel maar wat is dan het probleem af en toe een update te geven hoe het gaat?

Zijn zoon komt ook steeds meer in de spotlight te staan. In mijn ogen is het dan wachten op het moment dat ze hem hierover vragen gaan stellen (wanneer hij bijvoorbeeld volwassen word).
Daarnaast is hij, of ze nou willen of niet, een publiekelijk persoon en heeft hij mede door zijn fans deze status bereikt. Hij blijft daardoor altijd een beetje van het volk, ik geloof oprecht dat er mensen (fans) zijn die hier wel veel mee bezig zijn.

Nogmaals ik vind niet dat er nu elke dag een selfie gepost moet worden op zijn instagram, van “kijk hoe het met mij gaat” maar een status update zonder hem daar ook maar 1 seconden mee lastig te vallen lijkt mij geen probleem.
Kom eerst eens met een fatsoenlijke update voordat je aandacht gaat vragen met zulke apps.
We weten nu na 5 jaar nog helemaal niks, niet eens of hij kan lopen, praten, zien of denken.
Tja, als hij nog zelfstandig naar de WC kon dan schrijf je niet : “We willen zijn overwinningen, records en feestvreugde blijven herinneren.” Dan kan je wel niets willen delen met de buitenwacht, maar dit zegt genoeg…..
Elk bericht over Michael Schumacher, verwacht ik een melding dat hij overleden is, of dat hij met een wandel stok in de openbaarheid treed, al verwacht ik eerder het eerste, maar hoop ik op het laatste.
Michael heeft wel een hele grote stempel op F1 gedrukt, dan is het toch wel sneu dat je nu in de situatie zit waar hij nu inzit, wat dat ook moge zijn.
Shuey klinkt me als het vreugdedingetje van Ricciardo, het is toch gewoon Schumi?
volgens berichten wou schumi ‘verdwijnen’ na zijn f1 carriere, misschien is dit dus wel een grote truc, of is zijn ongeluk gebruikt om die verdwijning te bewerkstelligen…. of t is gewoon idd bar slecht met hem gesteld. Ik hou alle opties open.
@krissie: jij bent zeker weer zo’n halvegare die in complottheorieën gelooft. Wat een vreselijk dom verhaal van jou. Natuurlijk is het geen truc en kan hij niet zo verdwijnen, want minstens 3 miljard mensen weten hoe hij er uitzien, dus het is voor hem onmogelijk om niet opgemerkt te worden.
Als Schumacher niet verder zou willen leven, dan had hij daar zelf wel voor gezorgd of laten zorgen, even voorop gesteld dat hij voldoende kan communiceren.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).