Familie Van Wijk heeft schijt aan EV-parkeerplekken

Auteur: , 59 Reacties

Nederland komt in opstand. Parkeerplekken op premium locaties waar louter elektrische voertuigen getolereerd worden maar dikwijls leegstaan, dat gaat er bij hardwerkende MKB'ers niet meer in. Dan maar zo.

Oplaadpunt fucken

Deze EV-plek aan een Amsterdamse gracht werd ironisch genoeg bezet door een elektrotechniekboer. Een familiebedrijfje dat zich waarschijnlijk een slag in de rondte werkt – net als deze Utrechtse ondernemer die zijn parkeerplekken verloor aan de elektrificatiedrang van de gemeente – maar in de drukke binnenstad weer eens geconfronteerd werd met het gebrek aan elektrische aandrijving in hun bus.

De oplossing: trek een verlengsnoer uit de laadruimte, wikkel hem demonstratief om de oplaadpaal en ga verder met je werkzaamheden. Niemand die het ziet, behalve technoviking @AlexanderNL dan.

Familie Van Wijk heeft schijt aan EV-parkeerplekken59 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Briljant
Geniaal!
Episch!
Geen gezeik, er moet gewerkt worden! Klasse!
Geen idee wat meer baas is; dit of met een RS4 parkeren. Qua fuck you-gehalte scheren ze beide hoge toppen
@rubentheys: leg eens uit; RS4?
@stirling: nieuws van 2 dagen geleden dacht ik: dikke rs4 die parkeerde op zo’n parkeerplaats…maar dan om een snack te gaan halen ofzo…
alexander klöpping is GEEN technoviking!
@quattromeister: Jaloers?
@pjp911: op de technoviking, ja op Alexander, nee.
gewoon goed, vindt het belachelijk dat andere auto’s er niet mogen staan. alsof het parkeerprobleem niet al groot genoeg is.
@lambo4all:
Het mooiste is nog dat het niet eens verboden is. Die borden geven alleen de plek van de laadpaal aan. Het is dus gewoon een fatsoenskwestie of je daar wel of niet parkeert met je oliestoker.
@jrk68: de wagen er altijd neerzetten dus…
@jrk68:

In rotterdam delen ze gewoon boetes uit.
3 weken terug zag ik nog dat ze een boete uitschreven bij een audi a4 die bij een laadpaal stond.
Was overigens een zijstraat van de nieuwe binnenweg.
En terecht!!
misschien waren de accu’s van het gereedschap net volledig opgeladen… te lang de stekker erin laten schijnt niet goed te zijn en de vakman is zuinig op zijn tools toch?
Als hij een echte baas zou zijn dan had ie ‘m midden op de weg gezet zodat het verkeer er niet doorheen kan. Of is het dan ineens niet meer “briljant” en “cool” maar asociaal omdat hij dan (mogelijk) jou in de weg zit? Ja, precies…
@Rick-dos:
Als ik zie hoe hij zijn auto achtergelaten heeft lijkt het mij sowieso al lastig om er nog langs te komen met een beetje auto.
@jrk68: Met een smartje, hier niet langs komen, betuigt mij wel, van zeer slechte stuurman kunsten!
@stirling: Oh sorry, je zei met “een beetje auto”, daar vallen die zeepkisten van jou natuurlijk niet onder, nogmaals sorry.
@jrk68: Vooral als je dan ook nog van die Amsterdammertjes aan je rechterkant hebt zitten….
@Rick-dos: Volgens mij slaan je stoppen nu een beetje door (om binnen de elektrotechniek te blijven). Volgens mij is het ondermeer bedoeld als politiek statement en niet zozeer de menigte daarmee te vervelen… Tenzij hier altijd elektrische auto’s staan (ik ben niet bekend met de parkeerplaats) vind ik het een top actie!
@C220AMG: De stoppen slaan niet door, maar ik vind het altijd te makkelijk als men roept dat het geniaal of briljant is. Een politiek statement (ALS dit het al is. Denk het niet maar goed) kun je ook op andere manieren maken. Door bijvoorbeeld midden op de weg te gaan staan daarmee aantonend dat er te weinig parkeerplekken zijn. Maar als hij dat zou doen dan zou het een “lul” zijn omdat hij de menigte er mee treft. Kijk dit soort acties zijn altijd “briljant” als het de “menigte” niet treft. Maar nou moet jij net die individu zijn die er wel door wordt getroffen. Kijk dan maar of je het nog steeds “briljant” vindt.
@Rick-dos: Je slaat wel door, je moet dit zien, als “grappig”, deze man maakt geen statement, maar hij wil graag een parkeerplekje!
En hij geeft een twist aan zijn actie, humor is toch niet verboden!
@stirling: Humor is altijd goed mits je er een ander niet mee lastig valt. En dat LIJKT hier aan de hand te zijn.
@Rick-dos: O ja joh, ik zie geen boze ev bestuurder, misschien is van Wijk wel werkzaam in het huis van de milieu ridder!
Prima. Opzouten met die arrogantomobielen.
Zo mag ik het horen!!!! Zo moet het!!! Jammer dat we dat niet met z’n allen doen…
@sulobb: Jij HOORT het, ik ZIE het!
@stirling: JIJ moet niet alles letterlijk nemen ;)
Domme actie. Het enige wat oetlullen als deze bereiken is dat dergelijke speciale parkeerplaatsen een wettelijke basis krijgen met bijbehorende boete als ze misbruikt worden. Is dat wat ze willen?
@oxymoron: Dat zal Van Wijk zeker over na gedacht hebben, … Not.
Je slaat (iets met stoppen) een beetje door.
@oxymoron: Hun parkeerplaats wordt afgepakt man…is niet hun eigen schuld…trouwens die paaltjes worden ook mogelijk aangelegd met het geld dat voor de oliestokers wordt betaald dus ik vind dit lekker goed :P
Past precies bij het gedrag van dit soort busjes op de weg…
@renezzzz: over het algemeen rijden busjes veel beter dan de rest van het verkeer. Jij bent er vast ook zo een die zich altijd keurig aan de snelheid houdt en dan gaat klagen als er een busje in je nek zit. Nee ik word pas schijtziek van al die mensen die rijden als oude wijven. De snelheidsregels hier zijn sowieso belachelijk. Genoeg plekken waar je makkelijk harder dan 50 kan. En waarom een autoweg maar 100? Kan makkelijk 130 toch? En op de snelweg moet je ook gewoon 150 kunnen rijden.
@545e60: Oh ja joh? Ja, klopt, 150+ op de snelweg wil je wel, maar ja, dan zit er zo’n busje voor die nooit aan de kant gaat…
@renezzzz: ow dat is niet een specifiek busjes probleem. Het zijn grotendeels de leasesletjes die altijd links blijven plakken. En daarom vind ik ook dat rechts inhalen moet kunnen.
@545e60: Ja, dat beeld wat je schetst van rechts inhalen klopt precies….
@renezzzz: ja echt. Ik zou het echt goed vinden om de boete voor onnodig links rijden te verhogen naar €350. En naar 3 keer gewoon rijbewijs invorderen klaar. Vandaag weer een slowmotion meegemaakt die kilometers lang stug 110 op de linkerbaan blijft rijden. Mn bloed kookte al;)
@545e60: Ik begrijp het helemaal…. Zo’n busje gaat gewoonweg niet aan de kant, erg vervelend…
@renezzzz: ja tuurlijk gedraag je maar als een klein meisje. Komt wel goed met jou
@545e60: Thumbs up! Zul je in het verkeer wel vaker krijgen….
@renezzzz: soms,maar dan is het voor de auto niet voor mij. Soms krijg ik ook een middelvinger. Is lekker makkelijk een middelvinger opsteken als je in een auto zit. Maar als je ff verhaal gaat halen weten ze van niks meer.
@545e60: Ja, klopt, al die reacties die je gepost hebt, kloppen wel aardig wel aardig met het gedrag van chauffeurs in die busjes: het zich niet kunnen aanpassen aan de rest van het verkeer……
@renezzzz: ik rijdt ten eerste geen busje. En ik hoef me helemaal niet aan te passen aan het overige verkeer. 80% van de bevolking kan niet eens fatsoenlijk een auto besturen.
@545e60: Dat zeg ik ook nergens…. Maar je zou zomaar zo’n busje kunnen besturen. Past er wel goed bij…
@renezzzz: ow en waar baseer je dat op? Het eingste over mijn rijgedrag wat jij kan weten uit mijn reacties is dat ik van doorrijden houd. Dus iedereen die vaak te hard rijd zou een busje bij passen?
@545e60: Gezien je reacties zou je inderdaad een bestuurder van dit soort busjes kunnen zijn. Wat ik natuurlijk niet weet of je in alle situaties rijdt zoals een chauffeur van zo’n busje. Maar als jij geen busje rijd, kan ik me dat haast niet voorstellen. Dat zou wel heel erg zijn.
@renezzzz: je zegt wel gezien je reacties, maar ik vraag toch waaraan in mijn reacties maak jij dat op? In mijn reacties zeg ik alleen dat ik te snel rijdt en een hekel heb linksplakkers. Dus kom dan met voorbeelden. Of kan je die niet noemen?
@545e60: Lees je reacties maar eens terug. Aanpassen aan de rest van het verkeer is niet nodig klaarblijkelijk. Bij busjes zie je dat gedrag ook vaak terug. Natuurlijk is gedrag van chauffeur van busjes nog een stuk erger, aangezien jij niet in een busje rijdt….
@renezzzz: ik weet precies wat ik geschreven heb, dus ik hoef mijn reacties niet terug te lezen. En ja waarom zou ik mij aanpassen aan mensen die niet een normaal een auto kunnen besturen?
@545e60: Komt er trouwens ook nog een “ten tweede”?
@545e60: gefeliciteerd! De zin “over het algemeen rijden busjes veel beter dan de rest van het verkeer.” heeft u een nominatie opgeleverd voor meest ironische reactie op autoblog in 2013. Eigenlijk is het ergens wel een interessant verschijnsel, die 18 of 19 jarige jongens die door de baas op pas worden gestuurd met “de bus”. Ze hanteren dan een rijstijl die past bij de GTI die ze alleen in dromen kunnen rijden. Op 1 of andere manier vergeten ze volkomen dat ze in een lomp, onoverzichtelijk, zwaar en behoorlijk traag voertuig rijden. Terwijl de zwoegende diesel motor, het enorme formaat en de langere remweg van die “Sprinters” (heerlijke ironische naam van Mercedes) eigenlijk duidelijk er op wijzen dat de enige juiste plek voor deze voertuigen de rechter strook is, tussen het andere vracht verkeer.
@mashell: en het grappige is toch dat deze slome busjes vaak Sneller rijden dan het overige verkeer.
@545e60: Dat is nou juist het hele probleem !
De hardwerkende Nederlander is een zeikerd.
Heerlijk, hopelijk heeft dit verder geen gevolgen voor het bedrijf, want bedrijven hebben het al zwaar genoeg.
Ik denk dat dit bedrijf weleens op autoblog gekeken heeft. (hint: 2 dagen terug) en nu een zeer goedkope vorm van publiciteit heeft gevonden.
Haha ja deze is wel briljant. Maar 1x leuk. Ik heb vandeweek nog zo’n keusje laten wegslepen toen ie op een electrische plek stond. Jammer genoeg wordt het steeds drukker op de ev plekken. En het zal nog wel drukker worden met al die 10.000 Outlanders, Tesla Models S-en en Plugin Priussen die er nog aan komen. Meer palen graag!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).