F*ck yeah. Gumpert maakt doorstart!

Auteur: , 8 Reacties

Het supercarproject van voormalige Audi-engineer Roland Gumpert was bijna stukgelopen, maar er is hoop, want ze hebben een nieuwe investeerder gevonden. En dat betekent: durchstart!

Gumpert maakt doorstart

Roland Gumpert zegt niet wie de nieuwbakken investeerder is, maar laat wel weten dat er nieuwe modellen aan zitten te komen:

“Our distribution and dealer networks are being expanded worldwide and sister models will soon be added to the apollo. What’s more, we’ll already be presenting the first of these models this year at a major trade fair”

Eind augustus werd insolventie aangevraagd voor Gumpert, waarmee de toekomst voor de 25 werknemers ietwat onzeker was. Niet lang daarna kwam het hoopvolle bericht dat ze toch nog een Apollo hadden verkocht en er zicht was op nieuw investeerdersgeld. Wel, dat is nu gelukt. God speed, Gumpert.

Ze zijn overigens ook aanwezig op de Autosalon van Geneve met de Apollo S.8 reacties

Al die ex Audi mensen zijn met dingen bezig die ik wel gaaf vind, gek eigenlijk.
@norge: Uitlaatklep voor alle opgekropte creativiteit?

Met zo’n mooie voorzet kon ik niet anders…
Als ze nu bij Gumpert eens beginnen in te zien dat mensen die geld genoeg hebben om zo iets als een supercar aan te schaffen, ook graag een MOOIE auto willen hebben i.p.v. zo’n bij-elkaar-raapsel van grove lijnen en gefiguurzaagde plaatdelen, dan word het misschien nog ‘ns wat met deze autobouwert. Ik bedoel, ze hebben hun naam nou ook niet bepaald mee…
Gumpert kan absoluut niet aanhaken bij de trendsettende hypercarmerken. Als je Megafactories hebt gezien, weet je wat ik bedoel. Een auto van een miljoen euro met een buizenframe kan gewoon niet. En de styling is nog steeds het werk van een 12jarige scholier. Gumpert zit meer in de hoek van de betere kitcars dan bij Pagani en K’egg.
Misschien kunnen ze dan iemand inhuren voor het design, want man wat ziet dat ding er verschrikkelijk uit!
Hier ben ik heel blij mee! prachtig bedrijf en nog mooiere wagens voor echte mannen. dit bedrijf voegt echt wat toe aan de auto industie.
@lambo4all: Precies. Daarom koopt ook bijna niemand zo’n ding en gingen ze op een haar na failliet…
Gelukkig maar! Gumpert maakt best mooie auto’s. Het zou zonde zijn, als ze niet meer door gingen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).