Ferrari belooft ons elk jaar een nieuw model

Auteur: , 13 Reacties

Om het allemaal exclusief te houden, wil Ferrari de jaarlijkse productie bij 7.000 auto's houden.

Ferrari belooft ons elk jaar een nieuw model

De nieuwe Ferrari-modellen, waarvan er elk jaar één geintroduceerd wordt, hebben allemaal een levensloop van vier jaar. Daarna komen er ‘M-versies’ (klinkt bekend) uit die nog eens vier jaar meegaan. Deze M-versies zijn facelifts of het zijn bestaande modellen met een aangepaste techniek. De California T is hier een voorbeeld van.

De nieuwe strategie is onderdeel van het vijfjarenplan dat Fiat vandaag bekendmaakte. Als we Sergio Marchionne mogen geloven zou Ferrari eigenlijk 2x zoveel auto’s kunnen verkopen, maar op deze manier willen ze Ferrari dus exclusief houden. Marchionne liet overigens wel weten dat dit aantal tot 10.000 exemplaren kan oplopen. Deze mogelijkheid houdt hij open vanwege een stijging in het aantal welvarende mensen op de wereld. Ok, en die exclusiviteit wordt dan even minder belangrijk?

Ferrari houdt de productie van de 458 Italia, FF, California en F12 Berlinetta aan tot 2018. Welke modellen er in de tussentijd volgen, wil het Italiaanse merk helaas nog niet kwijt.13 reacties

Zo ontzettend slim van Ferrari om de productie te beperken
@pindakoning: Eens. Mensen willen wat ze niet of bijna niet kunnen krijgen.
@pinda koning: ik weet niet of dat wel zo slim is. Als ik eindelijk genoeg gespaard heb om een Ferrari te kopen (zo’n rode FF als op de foto graag) en ze zeggen “Nee sorry we verkopen u geen auto, we willen de boel exclusief houden” dan stap ik naar Lamborghini en zien die arrogante kl********* bij Ferrari me nooit meer terug.
@mashell: Zo werkt dat natuurlijk niet. Je zou “gewoon” je Ferrari kunnen bestellen. De levertijd zal waarschijnlijk wat langer zijn, om zo aan de gewenste exclusiviteit te komen. Nee-verkoop zul je alleen krijgen wanneer het gelimiteerde uitzwaaimodel is uitverkocht.
Dus volgend jaar krijgen we de M-versie van de FF of een carbioversie van de F12? De gewone F12 is nog redelijk nieuw, de 458 heeft pas de Speciale gekregen en de California is onlangs opgepoetst naar de California T
@Edge: wat te denken van een SUV die eigenlijk geen SUV is, schijnt hot te zijn momenteel.
@Edge: De opvolger van de 458 komt volgend jaar. Dat heb ik toch gehoord in een van de Laferrari reviews.
@Edge: Een Ferrari ff stationwagon of een 458 gran coupé lijkt mij ook wel lachen.
@bollegek: Ik wacht nog even op de Laferrari Allroad.
Ben benieuwd naar al die nieuwe modellen. Volgend jaar zal het we die LaFerrari XX
Speciale versies van de FF en de F12 en de LaFerrari XX. Dat zijn er al 3. Waarschijnlijk nog een cabrioversie van de F12.
Leuk, maar heb ik toch nix aan. Beter wordt er eens iets goed uitontwikkeld voordat het weer van de markt verdwijnt, dan kun je tenminste eens wat degelijks kopen.
Breaking : Ferrari staat te koop.

Marchionne ontkent het, Marchionne’s uitspraken hebben de gewoonte omgekeerd te zijn met de realiteit, dus…

http://www.bloomberg.com/video/marchionne-says-ferrari-is-not-for-sale-QcYL6rWcS5C473kf2aCgIw.html

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).