Ferrari blikt succesvol terug en kijkt vooruit

Auteur: , 16 Reacties

Die gasten hebben geen SUV nodig joh.

Ferrari blikt succesvol terug en kijkt vooruit

Terwijl Scuderia Ferrari tot nu toe weinig verbeteringen heeft laten zien in vergelijking met vorig jaar, poppen ze op het hoofdkantoor in Maranello de champagne. Ferrari heeft een uitstekend eerste kwartaal achter de rug en dat met nieuwe modellen in het achterhoofd.

De inkomsten namen in het eerste kwartaal van 2019 met 14 procent toe in vergelijking met dezelfde periode, een jaar geleden. Leveringen van de Portofino is voor een groot deel verantwoordelijk voor die mooie cijfers. De netto inkomsten komen uit op circa 180 miljoen euro. De omzet nam met 13 procent toe met 940 miljoen euro.

Ook het aantal leveringen namen toe. Ferrari bracht in de eerste drie maanden van het jaar 2.610 auto’s aan de man. Een stijging van 22,7 procent. In het eerste kwartaal kondigde het merk de opvolger van de 488 GTB aan in vorm van de F8 Tributo.

Het grootste verkoopsucces werd behaald in China, met een plus van 79 procent in het eerste kwartaal. Ferrari leverde in China, Macau, Hong Kong en Taiwan in totaal 328 auto’s, dat was 183 auto’s in vergelijking met dezelfde periode een jaar geleden.

De Italianen lieten weten dat dit nieuwe model slechts het begin is van wat komen gaat. Ferrari zegt 5 modellen in 2019 te introduceren. Met de F8 Tributo hebben we nog vier modellen te gaan. Naar verwachting zal die SUV er nog niet tussenzitten. Wat Ferrari precies van plan is, is dus nog afwachten. Een vast en zekere F8 Spider laat nog drie modellen over tot speculatie.

Fotocredit: @autoleven via Autojunk16 reacties

812 tdf / GTO
Een V6-hybride (2 zitter)
Een Lusso met hybride
@ericc: De ‘special’ van de 812 zal nog even op zich laten wachten. Ferrari brengt de gepeperde versies pas op het laatst uit. De special van de 812 kan je denk ik pas rond 2021/2022 verwachten.
Over een paar jaar zijn ze net zo normaal als Tesla’s
@gertjan2012: Tja helaas zal dit zo wezen, ooit komt die dag …een auto zonder motor in …
@dwfc: en hoe beweegt deze zich voort dan, die motorloze auto?
@porker: Trappen Porker …hup met de beentjes als het aan groen ligt !
@porker: Dat zijn auto’s die alleen bedoeld zijn om berg af te rijden.
512BB. Maar dat is wishful thinking.
Gaat lekker daar in de Oriënt!
@ghost: in NL zijn er 50 verkocht op 17 miljoen inwoners en in China 328 op bijna 1,4 miljard inwoners. In NL dus 10 keer zoveel Ferrari’s als in China per hoofd van de bevolking. Het gaat hier dus eigenlijk ook niet verkeerd!
@pomoek: sssst dat mag je niet zeggen. Volgens de gele/oranje hesjes lijden we allemaal aan de geelhonger…
De volgende zal in de loop van de maand (25/05) onthuld worden volgens Ferrarichat! Het zal een middenmotor Ferrari zijn.

https://www.thesupercarblog.com/mid-engine-ferrari-supercar-big-brother-to-be-unveiled-on-may-25-2019/
@flyerbunch: Een tijdje geleden werd er ook door diezelfde jongens geroepen dat Ferrari met een nieuwe Testarossa zou komen. V12, middenmotor en 1000+pk. Zou dat deze al zijn?
Waar blijft de volgende melkkoe? De moeder der SUV’s en wss dan de volgende stap is een elektrisch iets …
Ik begin me serieus af te vragen of die SUV nog wel nodig is. 328 per kwartaal klinkt weinig voor dat gedeelte van de wereld. Daar zit nog genoeg rek in.
Testarossa met V12, Portofino met V6 hybride, F8 Tributo challenge/circuit racer. Zoiets gok ik.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).