Ferrari onthult de SF15-T, de Formule 1-wagen voor 2015

Auteur: , 39 Reacties

Een 1.6je met enkele turbo, dat klinkt meer als de zoveelste downsizer dan als de Ferrari waarmee Kimi en Vettel dit jaar een gooi gaan doen naar de titel.

Dit jaar zijn het de ijskoude Kimi en Duits ├╝bertalent Vettel die voor de Italianen gaan strijden voor de felbegeerde cup. Dat gaan ze doen met de Ferrar SF15-T. De lelijke neus die de wagen van vorig jaar ontsierde is gelukkig wat strakgetrokken maar verder lijkt de auto sterk op de F14 T. Net als op straatauto’s is het blijkbaar hip in de Formule 1 om zoveel mogelijk naakt carbon te laten zien, grote delen van de SF15-T zijn ongelakt gelaten. Of het genoeg is voor Kimi is maar de vraag, in de video die Ferrari van de onthulling maakte (HIERRRR op Autojunk) lijkt hij niet erg onder de indruk. Of zou dat door het magere 13-inch lichtmetaal komen?

Onder de kap gaat een 1,6-liter kleine zescilinder schuil met een enkele turbo, want op Turbo’s zijn ze zo dol in Maranello. Hoeveel vermogen het blok er precies uitschopt geeft Ferrari uiteraard niet prijs, wel dat het blokje maximaal 15.000 toeren per minuut kan maken. De auto bestaat uit zo’n 20.000 verschillende onderdelen, maar niettemin blijft het gewicht van de wagen beperkt tot 702 kilo, en da’s inclusief de kleine lijfjes van Kimi of Seb.39 reacties

Ziet er al een stuk beter uit! Als ie nu ook nog beter rijdt dan kan het nog wel eens een topjaar worden voor Ferrari. En nog iets, het is raar om Vettel in een rood overall te zien. Het lijkt wel of het niet klopt haha ;)
@tdu2zonda: Hoewel ze het haast niet slechter kunnen doen dan vorig jaar, hoeven we niet te rekenen op een topjaar. Bij Ferrari hebben ze al aangegeven dat het een jaar wordt waarin het team opnieuw wordt opgebouwd. De start van de ontwikkeling van de SF15-T is gemaakt toen andere mensen (Fry en Tombazis) nog de leiding hadden over het designproces en is ook nog gemaakt toen men ervan uitging dat Alonso zou blijven. Alonso houdt van een auto met preciezere voorkant en lossere achterkant (en dus naar overstuur neigt), terwijl Vettel en Raikkonen liever een auto hebben met een losse voorkant en precieze achterkant (en dus neigt naar onderstuur). Alonso is inmiddels niet meer bij Ferrari, maar de basis van de auto is wel gebaseerd op zijn rijstijl. Het is dus vooral een jaar puinruimen en de basis leggen voor een succesvol 2016. Die auto wordt door James Allison ontwikkeld met Vettel en Kimi in het achterhoofd, en zou dus beter moeten zijn.
@Edge: kimi krijgt het wel onder de knie. Daarnaast heeft bijna iedereen stoelenwissel gedaan
Nu nog terug naar auto’s van 2m breed i.p.v. 1.8m en het gaat weer ergens op lijken..
Of het ooit nog ergens naar gaat klinken zal wel teveel gevraagd zijn..

Gelukkig snappen ze in het WEC beter hoe een raceauto kan klinken, nu die diesels nog uitbannen..
Ik verwacht er niet veel van.
Alfa is back!
@W115:
En niet te vergeten dat Alfa Romeo weer terugkeert in de F1! (Al is het maar als sponsor, in de vorm van twee stickertjes.)
Alfa Romeo op een F1 auto.Dat ik dat nog mag meemaken.Jammer dat ook deze F1 geen schoonheiddprijs verdiend.Maar hij ziet er beter uit dan volgend jaar.Al was dat niet zo moeilijk
@sydney: welke lotnummers winnen de staatsloterij volgende maand?
Beste livery tot nu toe, kijken of ze dit jaar wel wat kunnen maken
@Mika_Hakkinen:
Smaken verschillen….
http://www.formule1.nl/media/uploads/media_images/2015-01-26/Lotus-profiel.jpg
Persoonlijk vind ik dit mooier.
@jrk68: Deze dus… Zelfs dat lukt me niet…
https://www.flickr.com/photos/antsphoto/4925333867/
@E34M5Touring:
Jammie, al ben ik bang dat ze die 1.5 turbo niet op de grip toelaten in 2015..
De Lotus die hij postte is de auto van 2015.
@E34M5Touring:
Heerlijk, maar niet van 2015….
Als we livery’s uit het museum gaan trekken dan kan ik dit draadje wel volplempen met allerhande moois. De Lotus die jij post vond ik in Camel livery trouwens net zo mooi.
@jrk68: Jawel, wou er meer mee zeggen, peukenreclame deed het altijd goed in de F1, wat van de mooiste livery’s zijn toch van drank/peukenboeren. Dat ga je niet meer zien, vind ik jammer. Want ik rook er geen peuk minder om en drink er geen slok minder van… Dus van mij mag het terugkomen.
@Mika_Hakkinen: Wat betreft de livery heb je helemaal gelijk, maar dat is dit jaar ook niet zo gek moeilijk. Formule 1 is nog nooit zo inspiratieloos geweest lijkt het wel.
UPS als sponsor….. Weet je gelijk waar dat ‘gebrek aan snelheid’ van vorig seizoen vandaan kwam. Ik zit nog steeds te wachten op kerstcadeau’s uit 2011…
@E34M5Touring:
Alfa als sponsor helpt ook niet echt, wie zegt dat we hier niet tegen de zoveelste concept waar we nooit meer iets van horen kijken..
@tupperware: Wel een stuk lichter en minder vuurgevoelig :p
Morgen om 17:00 uur de voor de Nederlanders belangrijkste onthulling….
Hier al vast een teaser video.
https://twitter.com/RTLGP/status/560756269074501632
@jrk68: vind dat als Nederlander werkelijk de minst interessante…
@Foramen:
Sorry, ik was even vergeten dat Nederlanders het volkje van de middelmatigheid zijn en dat het bij jullie not done is om landgenoten die wel iets presteren toe te juichen….

Hoe anders is dat in mijn Heimat, daar had Max al een monument gehad….
@foramen: ben jij de enige Nederlander die moest juichen toen Casillas het schot van Robben met zijn teen van richting veranderde? Baalde van de Olympische Winterspelen in Sochi?

Kerel, het is toch waanzinnig indrukkwend wat Max heeft gepresteerd?
Ik ben niet zo thuis in de F1, kan iemand mij uitleggen wat de 125,000 MGU-H max-revs betekenen? Ik neem aan dat de 15,000 voor de motor bestemd is.
@gforce: De MGU-H is een energy recoverysysteem dat aangesloten is op de turbo en de hitte van uitlaatgassen omzet in elektrcitiet (Dat vervolgens voor de MGU-K, zeg maar het oude KERS) gebruikt kan worden. Dat ding draait dus maximaal 125,000 keer per minuut rond
Mooi die toevoeing: ‘geeft prijs dat ie 15000 rpm loopt”. Ja, hehe, dat is de limiet. Niet dat ze in de race de 15000 rpm halen, want dan redden ze t niet met de peut tot t einde.

OT: er staat een spelfout in de naam van de 2e coureur: het is niet Duits ├╝bertalent Vettel, maar Irritant kutvingertje Vettel .
Wat een kift, moet hij zijn overwinningen dan vieren met z’n handen in zijn zakken en een azijn gezicht?
Laat hen lekker blij zijn, F1 coureurs met de uitstraling van een aardappel hebben we al genoeg..
@tupperware:
Dit was dus @gregorius
Dat logo went nooit.. wat een verschrikkelijk lelijk team logo.. dan heb je misschien wel het meest legendarische embleem uit de autowereld, presenteer je je team op deze manier. Zelfde geldt voor de grijze achtergrond, waarom grijs.

Sorry, moest ik even kwijt
@robskilov: Dat het logo zo uitziet is te danken aan Philip Morris (Marlboro). Die schrijven jaarlijks behoorlijk wat miljoenen over naar Ferrari en kopen daarmee een dikke vinger in de pap wat de huisstijl betreft. Vandaar ook dat die knik in het onderste gedeelte van het rode vlak een afgezwakte versie van die rode knik op de pakjes Marlboro-sigaretten is.
@Edge: Ja dat snap ik, als het goed is loopt het contract eind dit jaar af.
Maar dan nog, het zijn Italianen, als je ordinair je ziel wil verkopen, doe het dan in stijl..
Ziet er goed uit met dat zwart.
Hij zie er niet meer uit als een miereneter! 1
De auto’s van dit seizoen zien er al wel veel beter uit zeg. Die van sauber heeft wel veel kleur trouwens, leuk om te zien.
De Slow Ferrari 15 Terrible
Aanschouw de lelijkste persfoto’s in de historie van de autosport. Man man man.
Go Ferrari

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).