Op deze 5 snelwegen vinden de meeste pechgevallen plaats

Auteur: , 25 Reacties

Ga je op reis en twijfel je over de mechanische status van je auto? Zorg dan dat je deze vijf snelwegen vermijdt, daar is de kans op panne namelijk het grootst.

porsche met panne

Wie denkt dat op lange en drukke snelwegen als de A1 en de A4 de meeste pechgevallen voorkomen, heeft het mis. Bovenaan de door Route Mobiel samengestelde lijst met snelwegen waar de meeste pechgevallen voorkomen staat namelijk de A13. Op dit korte stukje snelweg tussen Den Haag en Rotterdam heb je namelijk vier keer meer kans op panne. Vervelend, want een cheap ass ontbijtje zit er ook al niet meer in. Op enige afstand volgt de A8, die de ring Amsterdam (op plek vier) verbindt met onder andere Zaandam en de A7. De complete top vijf ziet er als volgt uit:

1A134,0x meer dan gemiddeld
2A82,4x meer
3A122,0x meer
4A101,7x meer
5A21,6x meer

Gelukkig zijn er ook snelwegen waar je zelfs met het meest aftandse barrel nog met een gerust hart kunt rondrijden. Zo is de kans op een pechgeval op de A31 (tussen Harlingen en Leeuwarden) liefst twintig keer kleiner. Op geruime afstand volgen de A65 en de A200.

1A3120x minder dan gemiddeld
2A2006,5x minder
3A656,4x minder
4A763,2x minder
5A373,1x minder

Fotocredit: Truckertje op Autojunk.nl25 reacties

Volgens mij hangt dit meer af van het type auto waar je in rijdt. Rijd je een PSA/MINI product met 1.6 THP motor of een Volkswagengroup-product met 1.4 TSI motor, dan heb je sowieso veel meer kans op een ‘bingo’.
@bmwalpina: is er een relatie te trekken met lease rijders die veelal dit soort auto’s rijden. (de meeste lease auto’s zitten in de randstad). Daarnaast is het ook van belang mee te wegen hoeveel auto’s over de betreffende weg rijden. Kortom je hebt niks aan bovenstaande cijfers.
@xiran: goed punt. Ondanks storingsgevoelige techniek van de de VW/PSA afdeling, schat ik ze qua veiligheid hoger in dan gemiddeld 10 jaar oude ocassions (nee, niet de enkele perfect onderhouden LS430, maar het gehele park). Er zal ongetwijfeld een verband zijn tussen de leeftijd van auto’s en het aantal pech gevallen.
@bmwalpina: heeft u enige ervaring met deze blokken?!
@KaCh1ng: ik lees maandelijks amt en elke x staat er weer een vreemde vag storing in. Daarnaast zijn er ook vaak toleranties en materiaaleigenschappen die niet correct zijn. Voornamelijk vag modellen hebben dit, dit terwijl ze niet dom zijn bij vag. Het is een kwestie van hoeveel geld ze willen verdienen.
@xiran: ik neem het vag kwalijk dat ze over de rug van hun publiek geld verdienen.
@xiran: ah u leest, ik rij met een 1.4 TFSI , geen enkel probleem hoor ..
@KaCh1ng: de loterij wordt ook af en toe gewonnen.
Een artikel over pechgevallen met dan een Porsche met open kofferbak….???
@crusader:
De beste man dacht dat ze zijn motor hadden gejat….
@crusader:
Iedereen die zelf Porsche heeft gereden, weet dat DAAR de reservemotor zit.

(Waar gebeurd in de VS trouwens, toen de Kever daar een wereld hit was; een Mevrouw stopte met haar Kever bij een andere Kever die pech had en bood de pechvogel de reservemotor aan, die achterin zat volgens haar)
@crusader: je kent het concept van grap?
@crusader: Zekering of een relais ff aandrukken misschien?
@foto

“Oh nee Henk, we zijn het hele motorblok verloren!”
De A13 kan ik beamen, ik rij daar dagelijks (al is sukkelen vaak een beter woord) en dat lijkt soms meer op een vaag autokerkhof..
@tupperware: File’s slopen slecht onderhouden auto’s..
Geen snelweg maar de A325 lijkt tot nu toe dit jaar wel een magneet voor ongelukken en pechgevallen. In de afgelopen zeven keer dat ik er overheen moest (1,5 week tijd) al vijf keer iets aan de hand. Met bijnehorende file uiteraard!
Een auto is nu eenmaal niet gemaakt om file mee te rijden. De A13 staat altijd vast dus de kans op oververhitting, of je laatste grip van je koppelingsplaten stoken neemt daar nogal toe.
Maar nog belangrijker, wat is de rede voor deze aantallen?
Als dit echt per snelweg is bekeken en niet gemiddelde per kilometer dan vind ik de a13 wel indrukwekkend. Deze weg is in totaal ongeveer 16 km, de a12 bijvoorbeeld zo rond de 140km
@trabbit:
Ik weet wel een verklaring hoor..
De vag dichtheid is best hoog op de A13..
A16 rondom de brienenoordbrug; elke dag is het daar raak, om te huilen
@arashrsf:
Dat zijn geen pechgevallen maar mueslihokken die de helling niet opkomen….
Ligt er gewoon aan op welke snelwegen de meest aftandse barrels rijden en waar ze met de sterkste auto’s rijden.
Waar veel auto’s zijn….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).