Ferrari slingert teasefoto’s van gefacelifte FF in het rond

Auteur: , 19 Reacties

Want de FF 1.0 is inmiddels al een ouwe bak natuurlijk.

Ferrari-FF-2016

Een grondige herziening van Ferrari’s vierzitter. Het werd tijd, want de FF staat al sinds 2011 ongewijzigd bij de dealer en na de stortvloed aan vernieuwingen bij het merk kan dat natuurlijk niet zomaar.

Even het geheugen opfrissen, Ferrari heeft zoals gezegd niet stilgezeten. De Calfornia werd vervangen door de California T, de 458 kreeg een opvolger in de vorm van de 488 en je zou kunnen zeggen dat de F12 met de F12 TDF ook in het nieuw is gestoken.

Alleen die FF hè, daar hebben ze nog niks aan veranderd de afgelopen 5 jaar. Maar het lijkt erop dat daar snel verandering in gaat komen, want de Italianen hebben een foldertje met teasefoto’s naar hun klanten gestuurd, waar Motorauthority de hand op heeft weten te leggen. We weten natuurlijk niks zeker, maar in de wandelgangen wordt gefluisterd dat er motorisch niet zoveel gaat veranderen. Dat wil zeggen, geen turbo’s op de 6,3 liter grote V12 en dus dezelfde 335 km/h als topsnelheid en een sprint van 0 naar 100 km/h in 3,7 seconden. Dus geen 8-pittertje in het vooronder. Ook het ietwat ‘specialistische’ vierwielaandrijvingssysteem blijft gewoon.

Waarschijnlijk wordt de nieuwe FF op 15 februari voor het eerst getoond bij de beroemde Villa Erba aan het Italiaanse Comomeer, twee weken later op de autosalon van Genève wordt ie dan officieel onthuld.



19 reacties

De FF is voor mij de ultieme Ferrari op het moment. Een van de weinige geslaagde shooting brakes. Fraaie bak, heerlijke motor met fantastische prestaties. Ik vind hem na 5 jaar nog steeds bijzonder fraai, ben dan ook benieuwd naar de facelift.
@viezefreddyw: ik heb hier niks op toe te voegen. +1
@viezefreddyw: je kon het niet beter zeggen.
@viezefreddyw: precies! Een facelift is hier dan ook het minst nodig imo :) ben benieuwd of ze er iets van hebben kunnen maken.
@viezefreddyw: ben alleen bang dat hij op de California T gaat lijken en daardoor een beetje te smooth wordt en minder Ferrari-achtig.
Voor de rest ben ik het met je eens!
Zo lekkere teaser hoor…
Ach, mooi is hij niet, maar hij is wel lekker gek. Als het een 5 deurs was geweest was het wel een fijne Panamera of Rapide concurent geweest, maar een 5 deurs Ferrari, dat gaat eigenlijk te ver.
@dutchdriftking: Ik zou dat wel eens willen zien, een soort Ferrari Panamera.
Het ontwerp lijkt drukker te worden. Dat zou jammer zijn, ik vind hem nu wel goed, en hij lijkt ook niet eens echt oud. Volgens mij kan die nog tot minimaal 2020 prima in de showroom blijven staan.
Ik denk toch dat ze de vierwiel aandrijving veranderen door een elektromotor op de vooras te monteren. Of zouden ze dat bewaren voor de opvolger? Want ze gaan de V12’s voorzien van electromeuk om geen turbo’s te hoeven monteren zoals ze bij de V8’s doen.
Wordt het bijpassende Ferrari petje en sleutelhanger ook ge-update?
@paulaner: nee wel de Deo, die krijgt een ander sprayhoetje
Volgens mij hebben ze per ongeluk de achterlichten van de Ford GT erin gepleurd… Ben wel benieuwd!!
@joostvis: of achterlichten in lijn met die van de 488 GTB…
Ben totaal geen fan van Ferrari maar de FF is een pareltje, spijtig dat er niet meer merken zich wagen aan een 2+2 schooting brake. Ik ben benieuwd.
Gek genoeg klinkt de motor wat mij betreft beter in de FF dan in de F12. Ik verwacht wel dat de motor een kleine upgrade krijgt +-20 pk, ben allang blij dat de N/A V12 blijft!
Een van de gaafste Ferrari’s van dit moment vind ik. Ik zou hem erg graag als daily willen als ik het kon betalen. Lijkt me heerlijk.

Gezien Ferrari de laatste tijd goed bezig is met faceliften, verwacht ik hier wel veel van. Mooi dat de NA V12 blijft. Ik verwacht echter wel een vermogensstijging om niet teveel achter te lopen bij de 488 en California.
Nou hopelijk wordt het wat. De FF is in mijn ogen zowat het lelijkste wat er ooit uit de Ferrari stallen is komen rollen. Proporties zijn helemaal zoek.
Iets zegt mij dat dit wel eens een hele mooie ferrari gaat worden. De 12tdf vind ik niet mooi net zoals de LaFerrari, maar ik denk dat de nieuwe style op de FF goed zal staan

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).