Koop deze waanzinnige Toyota Hot Rod met Lexus V8-power

Auteur: , 25 Reacties

Dit is absoluut de coolste Toyota die je deze week gaat zien.

Je kunt de Toyota Corona zien als de spirituele voorloper van de Avensis. De 68’er Corona die als basis diende voor deze creatie is er eentje van de derde generatie, die tussen 1964 en 1970 in Japan van de band liep en in Zuid-Korea zelfs nog twee jaartjes langer door mocht. Maar dat doet er allemaal niet zo heel erg meer toe, deze hot rod is vooral visueel een Corona.

Veel van de techniek is namelijk afkomstig van de Lexus SC400, die in Japan ook als Toyota Soarer werd verkocht. Diens krachtbron is goed voor 250 tot 290 pk, afhankelijk van het modeljaar. Genoeg power in ieder geval om deze briljante hot rod aan acceptabele prestaties te helpen en sowieso gaver en beter passend dan zo’n afgezaagde Ford of Chevy V8.

Toyota Corona 1968

Het een tikje bedaagde interieur van de Lexus vond zijn weg niet naar de Corona, in plaats daarvan werd een op raceauto’s geïnspireerd interieur geknutseld. Simpel maar uiterst doeltreffend. De stoelen zijn ware kunststukjes en zouden niet misstaan in een Spyker. Andere gave designdetails zijn de achterlichten van een ’59 Cadillac en de spoiler van transparant lexaan, wat weer doet denken aan de TVR Sagaris. Het geheel is afgemaakt met een Gulf-blauwe lakkleur met subtiele oranje biesjes. Helemaal klaar voor een magische zomer!

Ben je net zo onder de indruk van deze hot rod als uw scribent, maar beschik jij wél over toereikende liquide middelen? 26 juni gaat de hot rod in Santa Monica onder de hamer. Veilinghuis Auction America verwacht dat de hamer valt tussen de 25.000 en 35.000 dollar.25 reacties

Veel vetter dan die Zagato.
Kun je zoiets ooit hier op Nederlands kenteken krijgen?
@acakoning: via de uk?
@acakoning: Nope
@acakoning: Nein… wel in USA natuurlijk… maar owee als je een in perfecte staat R34 GT-R importeert… BURN!
Heel jammer, origineel zag hij er vele malen beter uit !
Ze zijn achter de bumpers/onderkant vergeten ??
@dannys: verbaast me dat je niks over de motorkap zegt met zo een reactie
@f40racer: nee maar dat staat aan de achterkant heb ik echt het gevoel dat er iets mist dat hij nog niet af is zeg maar.

sws een lelijke ding maar die achterkant helemaal
Wat een auto, heerlijk
Er is weinig Toyota Corona meer aan te zien omdat ieder gebruikt carosserie onderdeel wel gechopt of verzaagd is. Ook de neus is niet meer herkenbaar. Daarbij is er ook weinig SC400 te zien omdat alleen de aandrijflijn is gebruikt, die in een custom buizenchassis is gehangen met zelfbouw wielophanging. In mijn ogen niet zozeer een hotrod maar meer een kitcar die toevallig een paar Toyota en Lexus onderdelen gebruikt.

Wel gaaf, niet mooi en imo geen hotrod.
Dood zonde van het originele autotje
“Dit is absoluut de coolste Toyota die je deze week gaat zien”.

Het is dat deze http://www.autoblog.nl/nieuws/wie-maakt-deze-land-cruiser-pickup-weer-vies-87557 vorige week op autoblog stond, anders was het wat mij betreft niet waar!
Een vreemde combinatie van leuke ontwerpideeën, en een goede bouwkwaliteit met rare ontwerpkronkels (achterlichten, het “race-interieur” en waarom laat je die deurvanger zitten?) en broddelwerk (plakband om kabels bij elkaar te houden en er lijken beschadigingen te zitten rond de popnagels in het achterraam).

Alsof ze met 2 man aan het werk zijn geweest waarbij eentje niet wist wat ie aan het doen was.
@pomoek: volgens mij zit er een deurvanger op omdat er ook een deur is. Net zo handig.
@jerudo: AHH, inderdaad, excuus met mijn neus gekeken……..
Ik vind het helemaal niks.
Doe mij toch maar gewoon een echte hotrod, een a ford roadster met een mooi amerikaans v8 blok, dus geen chevy smallblock maar eerder een flathead, hemi of rocket 88
Automaat… @dutchcorvette?
@scottishcarspotter2000: geweldig, Beter kan niet.
Wat een gaaf ding zeg!
Leuk kleurtje! Maar dat is eigenlijk ook wel het enige positieve wat ik te melden heb over deze auto. Mits goed uitgevoerd, vind ik een hotrod wel leuk, maar dit is zo’n onsamenhangend gedoe dat het niet mooi meer is. En zoals @poemoek terecht opmerkt: de afwerking kan ook wel wat beter.
Het is weer eens wat anders….
Lelijke velgen, lelijke “versnellingspook” en lelijke motor. Origineel vind ik mooier
Gaaf idee maar niet al te best uitgewerkt. En die knoppen op de pook lijken van de joystick die ik had voor mijn commodore 64 :-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).