Ferrari-topman bevestigt gesprekken met Hamilton

Auteur: , 30 Reacties

Wat zou Lewis aan het bekokstoven zijn?

Lewis-Hamilton-smile

Hamilton is in gesprek met Ferrari‘ kopten de Italiaanse media een kleine twee weken geleden. De geruchten die al langer de ronde deden leken daarmee bewaarheid te worden. Toch bleef het een gerucht omdat er nog geen reactie was van Ferrari dan wel Hamilton. Nu heeft Ferrari topman Camilleri echter bevestigd dat de zesvoudig wereldkampioen inderdaad heeft zitten babbelen met John Elkann, zoals de Italiaanse kranten eerder al schreven.

We moeten echter niet te hard van de stapel lopen, want volgens Louis Camilleri ging het daadwerkelijk om babbelen. Hij benadrukte namelijk dat het slechts om een sociale aangelegenheid ging, omdat de mannen een paar wederzijdse vrienden hebben. Desalniettemin zegt de Ferrari-topman wel gevleid te zijn door Hamilton’s interesse voor Ferrari. Lewis himself heeft zich nog niet publiekelijk uitgelaten over de ontmoetingen, maar het is geen geheim dat hij interesse heeft in een zitje bij Ferrari. Toto Wolff zal Hamilton in ieder geval geen strobreed in de weg leggen.

Als de Brit daadwerkelijk naar Ferrari verkast, moet dat gaan gebeuren in 2021. Eind 2020 loopt namelijk niet alleen het contract van Hamilton af, maar ook dat van Vettel. Volgens Camilleri is het nu nog te vroeg om knopen door te hakken. Desondanks begint de transfer van Hamilton steeds minder onwaarschijnlijk te worden. Het is de vraag wat voor stoelendans er zich dan gaat ontvouwen. En wat voor gevolgen heeft het als team Mercedes de Formule 1 de rug toekeert? Dat zou namelijk ook de reden kunnen zijn dat Hamilton Ferrari opeens zo interessant vindt.

Bron: Formula1.com30 reacties

Zou het perfecte scenario zijn. In 2020 voor de 7e keer wereldkampioen, en dan z’n “oude dag” slijten bij Ferrari.
@dutchdriftking: + de mogelijkheid om een kampioenschap met Ferrari binnen te harken. Dat zou natuurlijk ongekend zijn. 2020 het 7e, en 2021 het 8e, met Ferrari.
@Visje66: er schijnt een Nederlander te zijn die ook voor het kampioenschap gaat heb ik vernomen.
@mwti: en nog 18 andere.
@hzr: Nederlanders?
@reactief: nee, gewoon. Anderen. 😉
@hzr: hooguit 6 totaal, want de rest heeft geen auto die competief genoeg is.
@rollingstoned: zes??????
@mwti: Nee, in 2021 denken zij volgend jaar wel om de titel te kunnen strijden!
@mwti: Hij kan allicht hopen
@visje66: Zou een utopie zijn, maar zeker geen verkeerde gedachte.
Ik vrees, als hij niet meer de snelste auto heeft, dat het definitief gedaan is met makkelijk winnen.
@cossiekiller: dat is bij iedereen zo…
Lekker doen.
Zou Mercedes dan toch na 2020 exit zijn..?
@ukbob: ik denk het wel ja
En Max op Lewis zijn stoel bij Mercedes, prima.
@evdw: Niet doen. Mercedes is na 2021 waarschijnlijk gedaan. Vooral als onze Toto andere dingen gaat doen, FE?
Nou Toto:
Gewoon die jongen eruit trappen. Niemand die nog op kijken van Hamilton die met MB wint. En van de rondjes die hij als leider rijdt, is er nauwelijks eentje in beeld.
Van het geld dat vrijkomt, kan je makkelijk Vettel in de MB zetten (die zal blij zijn dat hij een zitje kan krijgen na afgelopen jaar) en dan ook gelijk Verstappen halen; gewoon deze winter al. Dan heb je in 2020 waarschijnlijk het kampioenschap binnen + je hebt spektakel + iedereen praat over het goede management van MB-F1.
Het mag daarnaast duidelijk zijn dat Hamilton in een Ferrari moet werken en wennen + hij een LeClerc naast hem die dan wil laten zien dat hij beter is dan Hamilton: dat worden zeker 6 uitvalbeuren extra per jaar.
@gregorius: Max in een Mercedes + spektakel? Die logica snap ik niet… Max heeft weinig races gedicteerd maar wanneer hij dat doet zijn dat best saaie races zonder spectakel.
@gregorius: maar mercedes gaat weg uit de F1 …..
Is allang in kannen en kruiken deze deal
Er moeten hier toch meer mensen zijn die helemaal niks met de romantiek om Ferarri heen hebben? Vindt het een overdreven merk, wat ronduit slecht en lachwekkend presenteert als je kijkt naar de historie en het budget waarover ze beschikken.🤷🏼‍♂️
@rikv99: hier misschien wel, maar in de paddocks is het toch wel een magisch idee om voor de scuderia te mogen rijden. Jammer dat Williams en McLaren niet meer op de top van weleer zijn. Want die hebben ook heel wat historiek.
@rikv99: anders begin je zelf een renstal en ga je auto’s produceren om die renstal te financieren. Zo te horen kan jij dat vast beter.
@rikv99: Soort Feyenoord op wielen.
Het zou wel weer een typische Ferrari beslissing zijn. Met alle respect maar waarom zou je voor een tegen die tijd 36-jarige Hamilton gaan als de nieuwe generatie er al staat? Het zouden verspilde jaren zijn. LeClerc is tegen die tijd ook alweer twee jaar verder en heeft al bewezen van het juiste hout gesneden te zijn. Ik zou daar volop voor gaan en een goede tweede rijder er bij zoeken.

Dat Toto Hamilton geen stro breed in de weg zal leggen kan inderdaad een teken zijn dat Mercedes de sport gaat verlaten. Het kan ook zo zijn dat hij dat doet omdat het een probleem voor hem oplost, want als Hamilton blijft dan heeft Toto te maken met een ouder wordende Hamilton. Hoe kun je eervol afscheid nemen van een zesvoudig wereldkampioen waar je vele hoogtepunten mee hebt gekend zodat je vol kan inzetten op de volgende generatie?
@Rick-dos: Ferrari heeft altijd al een oudere, meer ervaren coureur geapprecieerd. Zoals het er nu nog voor staat, is Hamilton echt nog top. Hij draait niet gewoon mee in F1, hij bepaalt het tempo. De Ferrari is alsnog zeer goed, en met wat extra stabiliteit in dat team zou het zoveel beter kunnen zijn. Helaas zie ik 1 probleem, die Leclerc. Ziet er geen gemakkelijk kereltje uit. Misschien als hij meer wint, dat hij wat afkoelt. En om eerlijk te zijn, als je voor Ferrari kan rijden nadat je al alle wereldrecords verbroken hebt, en redelijk zeker bent dat ze goed zullen zijn, zou ik er ook wel eens willen gereden hebben.
@Rick-dos: waarbij je ook niet moet vergeten dat MB Louis een miljoen of 35 per jaar betaald. Zou best een kostenbesparing zijn als ze een coureur voor pakweg 15 tot 20 miljoen neerzetten

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).