Ferrari vindt Max Verstappen een snotneus

Auteur: , 42 Reacties

Ferrari gaat vol Fons de Poel op Max Verstappen.

VER

Rijden voor Ferrari in de Formule 1; velen vinden het de ultieme eer die je kan behalen als autocoureur. Tuurlijk, je kan wereldkampioen worden voor een ander team, maar is dat net zo eervol en speciaal als de rode overall aantrekken en uitkomen voor het enige team dat weet hoe het begon? Ferrari is de F1 en de F1 is Ferrari. Zelfs bij een team als Mercedes ligt dat toch een stukje anders. De fabrieken van de ‘Duitsers’ fungeerden ooit onder een andere naam. Plus, als een of andere bonenteller in het management van Das Haus uitgekeken raakt op al dat gerace, kan het zomaar opeens afgelopen zijn met het F1-avontuur van team zilver. Net als bij Red Bull Racing is het team er primair als een marketingexercitie.

In zekere zin zit je als coureur dus altijd het beste bij Ferrari. Niet alleen vanwege de uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, maar ook omdat je weet dat zo lang de F1 bestaat verzekerd bent van emplooi en over het algemeen een redelijk competitieve auto. In principe best handig dus als je er lekker opstaat in Maranello, voor het geval een van de huidige rijders van het team wat over the hill lijkt te zijn ofzo.

Helaas voor onze held Max Verstappen, heeft hij zijn Italiaanse ruiten keihard ingegooid, zo lijkt het. Het heeft allemaal te maken met de inmiddels fameuze uitspraak die Max Emilian in al zijn enthousiasme deed in het weekend van de Amerikaanse Grand Prix. Gevraagd wat hij vond van de tegenvallende prestaties van de rode brigade op het Circuit of the Americas, zei Max droogjes:

Tsja, dat krijg je ervan als je stopt met valsspelen.

Destijds kwam er niet al teveel reactie vanuit het kamp van Ferrari op de uitlating. Leclerc en Binotto mopperden een klein beetje voor zich uit, maar dat was het dan ook wel. Het steigerende paard probeerde de woede in te slikken, ongetwijfeld met heftig pulserende halsvenen tot gevolg. Maar Italiaanse woede blijft natuurlijk nooit heel lang opgekropt en bij het kerstdineetje van de Scuderia is de deksel ten overstaan van de Italiaanse media alsnog van de pan gevlogen. Capo Louis Camilleri maakt duidelijk dat hij voor Verstappen voorlopig geen plek meer ziet bij Ferrari. Verder gaf hij aan zich eerder niet tot het niveau van Verstappen te willen verlagen door te reageren, maar goed, dat schip heeft nu de haven verlaten:

Hier is geen plaats voor mensen die dit soort dingen zeggen. Stilte is soms het sterkste wapen. Waarom zouden we een 22-jarige geloofwaardigheid geven met een reactie?

Dat kamp Verstappen stiekem ook wel doorhad dat de uitspraken niet zo handig waren hadden we al eerder door. Verstappen wilde er al snel eigenlijk niks meer over zeggen. Zelfs al zou de Nederlander toch al niet naar Ferrari willen maakt het zijn onderhandelingspositie natuurlijk sowieso zwakker als een topteam de deuren voor hem sluit. We verwachten dat het in de toekomst nog wel goed kan komen tussen de twee partijen, maar misschien was deze claim van VER iets té boud?42 reacties

Allejezus wat heftig allemaal!
Ach, de kans is groter dat Max langer in de F1 zit dan de topmanagers op hun positie bij Ferrari….
@niwi: De tifosi zullen het nieuwe management wel aan herinneren dat hij persona non grata is.

Dom, dommer, domst, verstappen.
Tja, op een bepaalde manier is het ook nog een “ontactische snotneus” maar F1-management vindt het geweldig al die aandacht en continue weer artikelen.
goh wat een aandacht voor een snotneus die niet de waarheid vertelde….of zou er toch stiekem een kern van waarheid in zitten…
Ja het is een snotneus en Ferrari heeft Leclerc en in de toekomst Hamilton, wat moeten ze dan met Verstappen.
Tegen de tijd dat Verstappen wereldkampioen is bij RedBull staat is doet dit akkefietje geen pijn meer.
Alonso verliet ooit met slaande deuren McLaren en werft daar een paar jaar later weer vrolijk in een nieuw stoeltje geschuimd. Dus ja. Het zal wel.
@pomoek: werft?
@pomoek: te werven stoelen die werden gepast?
@pomoek: “ werft daar een paar jaar later weer vrolijk in een nieuw stoeltje geschuimd.”

Ik denk dat je bedoelt:

…. en heeft daar een paar jaar later weer vrolijk een nieuw stoeltje geworven en opnieuw laten schuimen (verleden tijd).
@erik2907: of gewoon typo en hij bedoelt werd (in een stoel geschuimd) kan ook
@erik2907: geworven,

En gelijk heeft Ferrari , Maxie moet nog veel leren.
Toch niet slecht voor een snotneus om Ferrari te verslaan in het kampioenschap.
Ferrari is F1, uh ja misschien gemiddeld gezien maar Ferrari had zelf jarenlang geen eigen Gran Prix wagen maar betrok die uit een stal in het nabijgelegen Milano.
@knapzuur: Dat was voor de Tweede Wereldoorlog. Toen bestond het WK F1 helemaal nog niet. Vanaf het begin in 1950 doen ze mee, met een eigen auto.
Zoals MAXima zou zeggen, hij was een beetje dom
Verstappen is ook een snotneus die zich soms enorm laat kennen. Wel een hele snelle snotneus overigens…
@poes: als het even tegen zit gedraagt zelfs Hamilton zich als een verwende kleuter, dus we noemen het maar gewoon karakter.
Het leuke is dat hun eigen brokken piloot Charles LeCrash ook 22 jaar is en ze hem zo ook voor lul zetten.
@blackmilo: Leclerc is van dezelfde buitencategorie als Verstappen.
@karaya: Hij heeft wat mij betreft nog niet genoeg laten zien om dat te kunnen zeggen.
Het interesseerd ze niet wat een 22-jarige zegt maar toch kunnen ze er na weken nog niet over op houden…
Is dit nieuws geen vier dagen oud of zo?
@phaeton: nee, 4 JAAR, toen was het een snotneus …..
Zoals Leclerc zou zeggen “I am stupid”.
Ze zullen natuurlijk nooit toegeven dat ze knoeien, natuurlijk geven ze en public een sneer terug. Zegt niets over Max z’n kansen …
Die coureurs komen allemaal vol adrenine uit de auto voor de camera. Dan roep je wel eens wat. Gelukkig gebeurt dat nooit op de internets.
camilleri is eruit met lil’ vanaf 2021 te zien in rode multipla
Ik vind Max ook een snorneus. Maa
@polak: shit heb ik weer. Maar ik vind Max vooral een enorm snelle snotneus met bizar veel talent.
Nu ze Leclerc hebben durven ze het wel te zeggen, ja. Vind het een verschrikkelijk team, ondanks de historie en prachtige straatauto’s. Lach altijd weer in m’n vuistje als het weer amateuristisch fout gaat. Ben btw. een Kimi-fan vanaf zijn begin.
@skinny058: idem hier. Ferrari als automerk vind ik fantastisch, maar als F1 team hoop ik dat ze nog jaren zonder titel blijven met hun bevoorrechte positie en extra FIA steun
Ferrari is toch geen team voor Verstappen. Veel te veel politiek.
Max zit in 2021 in een silberpfeil.
Max zei alleen maar hardop wat iedereen stiekem dacht maar niet durfde te zeggen…
If you can’t beat them , join them. Waarom zou Max dan voor Ferrari rijden. Hij heeft ze toch verslagen?
Ik ga komende zomer op vakantie naar Italië.

Komt wel heel dichtbij zo
Ach, Ferrari kiest gewoon de beste coureur uit, ongezegd wat die zegt of denkt, men is competitief ingesteld en het gaat Ferrari om te winnen.

Ferrari kan overigens naar zijn teams kijken, de wissels en beslissingen zijn afgelopen jaren ondermaats geweest en deels ook verantwoordelijk voor hun resultaten, ze hadden echt plek 2 en 3 moeten opeisen in de eindklassementen
Begrijp sws niet waarom iemand naar Ferrari zou willen. Daar zijn altijd problemen en rollen koppen. Ze bouwen een auto die niet genoeg is, maar eisen toch dat de coureurs kampioen worden. Misschien voor velen een droom, net als Real Madrid of iets dergelijks, maar ik zou liever kampioen worden bij een team die niet al 3 punten voor staat voordat het kampioenschap begonnen is.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).