‘Het salaris van Max Verstappen in 2019’

Auteur: , 49 Reacties

Dat onze Max niet op een houtje hoeft te bijten moge duidelijk zijn.

Max wil niet winnen

De GP van Abu Dhabi sloot het Formule 1-seizoen dit jaar af. Nu hebben wij tijd om mee te tellen met Max Verstappen. Verstappen mocht dit jaar meerdere overwinningen op zijn naam zetten en dat bleef niet onbeloond. Verstappen krijgt namelijk (volgens Daily Mirror) een vast salaris van 11,5 miljoen euro op zijn rekening gestort. Dat is heel wat meer dan het minimumloon voor een 22-jarige wat op een schraal bedrag van net geen 20.000 euro uitkomt. Maar daar blijft het niet bij voor Max.

Prestatiebonussen
Per gewonnen wedstrijdpunt krijgt de coureur nog een prestatiebonus van 50.000 dollar (volgens Quote). Een terugblik op het afgelopen seizoen leert ons dat Verstappen eindigde met 278 punten. Als de informatie klopt heeft hij zijn punten mogen inwisselen voor 13,9 miljoen dollar.

Wie denkt dat Max Verstappen alleen beloond is met een fles champagne en een mooie beker voor het trotseren van de regen in Hockenheim heeft het mis. Een overwinning levert de in Hasselt geboren coureur namelijk 250.000 dollar extra op. Zou dat de motivatie zijn geweest om in Oostenrijk na zijn slechte start toch nog even een spectaculaire inhaalrace weg te zetten? Samen met de overwinning in Brazilië staat de teller op 3 en komen we met een simpele rekensom uit op 750.000 dollar bonus voor de overwinningen.

Sponsordeals
G-Star RAW, Jumbo en boekhoudsoftware gigant Exact zullen ook aardig diep in de buidel hebben moeten tasten om Max te mogen sponsoren. Max was ook nog te zien in een aantal reclames en wij gokken dat hij daar ook een mooi bedrag voor heeft gekregen.

Rekensommetje
De prestatiebonus van 13,9 miljoen dollar samen met de 750.000 dollar voor de overwinningen maken samen 14.650.000 dollar wat omgerekend een slordige 13.250.000 euro is. Tellen we daar met een simpel rekensommetje het vaste salaris van 11,5 miljoen euro bij op heeft Max in 2019 24.750.000 euro binnen geharkt. Dit is exclusief de sponsordeals. Niet slecht voor een 22-jarige. Het is hem gegund!

Overigens krijgt Pa Verstappen ook de nodige credits voor het begeleiden van Max. Dit keer niet in pegels maar in blijk van waardering. Arie Luyendijk vindt namelijk dat Jos de eer moet krijgen om de Nederlandse GP af te vlaggen. (via Sportnieuws)49 reacties

Tjah er is veel te zeggen over Jos, zowel negatief als positief…maar ik hoop toch dat niemand durft te ontkennen dat hij Max erg goed klaargestoomd heeft en daar zeker de credits voor verdient!
@maartenoosterbaan: ik luisterde laatst de “Beyond the Grid” podcast met Button. Die vertelde dat hij vroeger samen met Sophie racete toen Jos en zij nog een secret love hadden. Hij zei daarna dat Max de meest natuurlijk getalenteerde coureur in het veld moet zijn. Tja, daar ben ik het niet mee oneens.
@str8six: Max is gewoon helemaal gekweekt om F1 coureur te worden. De genen vader en moeder op elkaar afgestemd, van kinds af aan al op de kart. Dat is heel succesvol uitgepakt. Maar of Max diep in zijn hart niet liever bloemist had willen worden dat zullen we pas in zijn memoires lezen.
@mashell: en daar hoor je niemand over.
@kle500: heb het @mashell toch net echt zien schrijven al hoor…dus ik weet niet wat je bedoelt! 😂
Lekker gewerkt pik.
Netjes netjes
Formule 1 kijkt hele wereld mee. Coureurs nemen veel risico. FIA verdient veel geld mee. Als je dit.vergelijkt met NBA pf Fifa is het niets vergeleken. Voetballer verdient beter. Maar max het is je gegund
@elemento: Als ik dit lijstje moet geloven valt dat reuze mee dat een voetballer beter verdient:

https://www.vtbl.nl/nieuws/artikel/4752846/de-20-best-betaalde-voetballers-ter-wereld
@reactief: Als de derde F1 coureur van de wereld 30 miljoen verdient en de derde voetballer van de wereld 118 miljoen, is dat wel veel minder. Alhoewel het gat van 3 naar 4 bij de voetballers wel erg groot is (118 -> 37).
@leefvrij: Vergeet niet dat Max in Monaco ingeschreven staat dus bruto is netto.
@atrak: zo werkt het niet. Belastingen worden afgedragen in land waar ze racen. Is een complexe formule voor, maar zo eenvoudig ligt het dus niet..
@stefje: Is dat zo ja? Ik zou namelijk eerder denken dat het toepasselijk recht op de overeenkomst tussen Max en Red Bull bepaalt aan wie en hoeveel belasting er wordt betaald.
@berlinetta: Ach, onder aan de streep wordt er vaak alsnog niet meer dan 25% betaald. Maar dit is wel hoe het werkt. Wellicht kan Ziggo die vraag eens neer leggen bij Doornbos. Die is vaak vrij open over zaken. Die is redelijk credible om dit te bevestigen. Ik snap ook wel dat je het niet zomaar van mij wilt aannemen :)
@stefje: MaxBV gaat natuurlijk niet de inkomsten afstaan in het land waar ze racen. Je dacht toch niet dat die bij redbull op de payroll staat ;)?
@leefvrij: Je hebt gelijk. Als je de nummers 3 vergelijkt is het een fors verschil.

Ik las het meer als voetballer in algemeen t.o.v. het salaris van Max.
@leefvrij: hallo, na Messi en Ronaldo kom ik. Ik verdien idd meer en meer!
@elemento: Ik krijg een soort kleinerend gevoel richting de NBA. Misschien was dit niet uw bedoeling maar de invloed die een, noem een Lebron James, heeft op jeugd is zo gigantisch veel groter dan dat Max heeft. Dit zal misschien niet direct een goede reden zijn voor een hoog salaris maar is wel bepalend voor de Nike deal die James heeft. Basketbal is zwaar. Ik durf mijn nier er op te wedden dat wat een basketbal speler moet doen om zijn lichaam in vorm te houden zoveel meer inspanning vraagt als wat Max zal doen. Nogmaals, ik ben er van op de hoogte wat Max moet doen om in vorm te blijven en wat ze verliezen aan vocht en dergelijke.
Een basketbal speler speelt 85 wedstrijden in grofweg 8 a 9 maanden. Dat is ongeveer 2 a 3 per week. Dit is exclusief playoff series die nog intenser zijn.
Basketbal is blessure gevoelig. Max zal niet snel zijn pols, enkel breken of zijn achilles scheuren.
Kortom, vlak basketbal niet zomaar af omdat het een klein veld is en maar ‘korte’ wedstrijden.
@speedgeek: NBA vind ik leuk. Als je in amerika bent moet je 1 gezien hebben. Maar elke sport heeft zijn nadelen. Alleen bij formule 1 met 200 km/h kan het in 1 keer afgelopen zijn
@elemento: idd, Max krijgt gewoon gevarengeld en als hij vooraan in de file rijdt een bonus. 😉
@speedgeek: @speedgeek: Ik sluit me hier volledig bij aan. De intensiteit van de NBA wordt bijzonder onderschat. Het is bizar hoe explosief die sport is en wat erbij komt kijken. Lebron is het gezicht van Nike in deze tak van sport en wat er in hem wordt geïnvesteerd door alleen al Nike is bizar. Uiteraard niet geheel zonder reden door het merk want, de centen moeten ook binnen komen. Het bereik van een Lebron James is dan ook vele malen groter dan dat van Max. Maar het neemt niet weg dat iedere “vedette” in zijn sport behoorlijk, soms absurd, wordt gecompenseerd vanwege de namen die eraan hangen. Het is maar wat je budget is voor een beetje reclame :)
@speedgeek: de zwaarte of moeilijkheid van de sport heeft geen relatie met de betaling, alleen de populariteit is voor de betaling bepalend. Daardoor kan een deelnemer aan het relatief relaxte voetbal (er zit zelfs een lange pauze in een wedstrijd) toch meer verdienen dan een triatleet.
@speedgeek: Klopt, wat James nu nog doet tegen z’n 35ste is gewoon maf.

Ik heb zelf 18 jaar basket gespeeld op hoog en laag niveau.
Ik heb in mijn rechtervoet 2x ligamenten gescheurd en in mijn linkervoet zijn de ligamenten uitgerokken. Mijn knieën zijn ook niet alles meer na al het springen, duwen en dunken :P.

Het is altijd een eeuwige discussie of een sportman zoveel geld waard is of niet, maar zolang het betaald kan worden en ze niet aan load management doen, gun ik die mannen dat wel imo.
@kevinw: Damn dat is een fijne opsomming aan blessures. Ik heb mijn beide enkels en polsen meervoudig zwaar gekneusd dus ook hier rammelen de gewrichten al. Blijft een geweldige sport maar iedere ochtend na een avond trainen merk je het absoluut in je knieën en enkels.

Mocht je het nog niet hebben gedaan. naar USA gaan om een NBA wedstrijd bij te wonen is absoluut geweldig en een must-do.
@speedgeek: Ik denk dat een stratenmaker ook een flinke inspanning moet leveren…
@monaco: ik denk dat een stratenmaker ook duizenden kinderen inspireert om trottoirbanden te gaan leggen….
@elemento: FOM is de organisatie die het geld opstrijkt, de FIA bepaald “alleen” de technische en sport reglementen.
@elemento: kijk eens naar de leeftijden van de grootverdieners in NBA en voetbal. En vergelijk dat met Max.
Volgens mij heeft Exact al vanaf jonge leeftijd gesponsord, ik heb van meerdere mensen gehoord dat dit een erg lucratieve deal was. Ik kan mij voorstellen dat het inmiddels is herzien maar in de begindagen van zijn F1-carrière lachde die eigenaar van Exact zich ws dood om de deal.
Kortom, Max zal een 30 miljoen per jaar verdienen, kan ik best jaloers van worden….
Kortom, Max zal een 30 miljoen per jaar verdienen, kan ik best jaloers van worden….
@dutchdriftking: je hoeft niet jaloers te zijn. The race is long and in the end it’s only with yourself.
Dus een overwinning levert hem 1,5 miljoen op!? 25 punten a $50.000,- is $1.250.000,- plus bonus van $250.000,-…

Dan hoop ik ook voor hem dat de auto volgend jaar meer competitief is!
Arie Luyendijk vindt namelijk dat Jos de eer moet krijgen om de Nederlandse GP af te vlaggen. Nou, we hebben daar ook nog wel zeer geschikte andere kandidaten voor, zoals een koning, een prins of een Jan Lammers.
@mashell: Roland Scholten.
@mashell: koning mag ’t lintje doorknippen tijdens de heropening. Jan Lammers mag de beker overhandigen of de winnaars interviewen en De Bril… Tja… Maar Jos mag ‘m warn mij betreft wel afvlaggen.
2020: Max rijdt in de op twee na laatste ronde over het circuit van Zandvoort. Zijn Pirelli’s zijn tot op het canvas versleten vanwege de nieuwe kombocht en omdat hij in ronde 14 al naar hards is geswitcht. Hij kan niet binnenkomen voor nieuwe banden want Lewis zit 4 seconden achter hem op mediums die 20 rondjes jonger zijn.
Omdat het moest van Luyendijk hebben ze Jos de afvlagger gemaakt. Die ziet Lewis met rasse schreden naderbij komen en vlagt de race één rondje te vroeg af. Vlaggen is vlaggen dus de uitslag telt. Foutje! Bedankt 😊
De wereld is ziek met dit soort bedragen uit te keren aan compleet nutteloze onzin.
@zrijder: vermaak is een eerste levensbehoefte. Zonder entertainment zou de mensheid een depressief stuk vlees zijn.

Daarbij geven dit soort mensen ook veel geld uit. Een hoop ondernemers met hele normale werknemers verdienen hun brood aan mensen zoals Max.

Het is veel geld, maar als Max niet meer presteert is het gelijk voorbij. Daar waar bijvoorbeeld een ceo van een multinational een dikke oprotbonus meekrijgt als die niet meer presteert.
@lekbak: brood en spelen
@zrijder: Alles behalve voedsel, gezondheidszorg en een dak boven je hoofd is onzin. Toch vind ik het fijn dat er meer is in het leven.
Vergeet de (emotionele) waarde niet van alle speciale Tag Huer F1 uurwerken niet die podiumplaatsen opleveren. LH44 heeft er een speciale Hall Of Fame kamer voor laten ontwerpen in z’n estate mansion.

Ondanks het salaris van MV33 (wat ik hem 110%) gun heeft hij vreemd genoeg nog geen uitnodiging gehad om een AMEX Blackcard in ontvangst te nemen….dus.
@iphonistvongates: max heeft zijn tag huers op de wc hangen
@rolov: Om al zijn (wc-)potstops te timen? Het toilet/de badkamer is wel een goede plaats om Tag Huers te bewaren, op de plank waar ook de voorraad toiletpapierrollen opgeslagen liggen.
Het is hem niet gegund 25M is gewoon te veel.
Ik hoop voor Jumbo dat de gun factor en de ondersteuning vanaf het eerste uur ook meespeelt…
En wat verdient Max met Verstappen travel en alle merchandise? Dat kan nog wel eens een extra jaarsalaris zijn..
Wat mij betreft zou Epke Zonderland een betere partij zijn om te vlaggen? .. is al gewend om iets hoger te staan/hangen…
30 miljoen. Niet slecht.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).