Feuer und Flamme: McLaren Senna op de barbeque

Auteur: , 15 Reacties

Another one bites the dust.

McLaren

Het is weer een heet dagje, niet alleen in Nederland, maar ook in Oostenrijk. Max vlamde op de baan en momenteel is de hitte waarschijnlijk vooral aanwezig in het hok van de stewards die zich buigen over de touché tussen Verstappen en Leclerc. Maar er was nog meer te beleven in de Steiermark. Bij de festiviteiten voorafgaand aan de race vatte er namelijk een McLaren Senna vlam.

De hypercar behoort toe aan Instagrammer GERcollector en werd voor de race ingezet om het publiek wat te vermaken. In de auto zat op het moment dat het misging tienvoudig Grand Prix winnaar Gerhard Berger. Of het aan de rijstijl van de Oostenrijker lag weten we niet. Op een of andere manier is er een fikkie ontstaan in het achterste bereik van de auto, waar de good bits zitten.

Het voordeel van op een circuit zijn tijdens een F1 weekend is dat er doorgaans wat marshals naast de baan staan met brandblussers. De brand kon dan ook vrij rap geblust worden en Der Gerhard kon ongedeerd uitstappen. De McLaren wordt naar de thuisbasis van McLaren gestuurd om onderzoek te doen naar de oorzaak. Eerder fikte ook al de Senna van youtube-schreeuwer Salomondrin af, dus het is te hopen voor Senna-kopers als Cristiano Ronaldo dat dit geen trend wordt.

Image-credit: GERcollector via Instagram15 reacties

Ach, zo is het tenminste een echte supercar.
@dutchdriftking: deze McLaren was ter beschikking gesteld door McLaren:


Gerhard Berger hatte für die Showrunden von McLaren einen nagelneuen Senna gestellt bekommen.

https://www.auto-motor-und-sport.de/formel-1/f1-fotos-gp-oesterreich-spielberg-2019-rennen/
Dus de auto heeft eindelijk zijn vuurdoop gehad?
Het was al warm in Oostenrijk, maar je kan het ook overdrijven
Ondanks dat hij spuuglelijk is, is het wel zonde.
De McLaren Lauda
Norris was ook al zo on fire vandaag
Zomaar wham in vuur en vlam.
Ik zou als mclaren een deal sluiten met Zippo voor 50milli per jaar.
Misschien moet mclaren toch maar even onderzoek doen naar wat het probleem is, p1 afgefikt, 2 senna’s en de speedtail rookte ookal😂
@bbjorn: 3 toch al? Die van Salomonrin, deze en nog 1.
Maar goed, als ik 1 model graag in vlammen zie is het wel dit lelijke model.
Wie wordt de eerste met een wrap met vlammenthema op zijn Senna?
Weetje wat het ding is.. die auto’s worden volgepropt met intercoolers en luchthappers om het ding tijdens het rijden goed koel te houden.. als je dan het publiek gaat vermaken met donuts draaien (dit is een aanname) dan koelt de motorruimte natuurlijk voor geen meter (want geen wind) en is het vrij ‘logisch’ dat de bende vlamvat.
@donjunior: ik was ter plekke, geen donuts. Gewoon rijden en bij opkomst lange stuk hoofdtribune was het mis. De dag ervoor waren er meerdere rondjes gedraaid. No issues
Sinds wanneer werkt McLaren met Audi onderdelen?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).