Fiat Panda 4×4 is nu hipper dan ooit

Auteur: , 24 Reacties

Kijk, zo kun je ook een mijlpaal vieren.


De Fiat Panda is een van de automobiele meestwerken uit de vorige eeuw. De auto heeft een enorme impact gehad op hoe we auto’s ontwerpen, fabriceren en vermarkten.

Het ontwerp van Giugiaro was zeer herkenbaar en tijdloos. Dat niet alleen, de auto was mede daardoor zeer efficiënt te produceren. En dan waren er al die verschillende uitvoeringen. Bij deze stop ik met mijmeren en verwijzen we je graag door naar de Panda-special waarin je alle ins en outs kunt lezen over deze briljante auto.

Nog meer fans van de Fiat Panda zijn de dames en heren van Car & Vintage en Garage Italia Customs. De Instagram-pagina van Cars & Vintage heeft de mijlpaal van 500.000 volgers bereikt en dat wilden ze vieren. In samenwerking met Garage Italia Customs (je weet wel, van Lapo Elkann) werd deze ‘Pandina Jones’ ontwikkeld.

Het is een Panda 4×4 die een volledige restomod-behandeling heeft ondergaan. Dus dat betekent dat de auto helemaal uit elkaar gehaald is en met zorg (en budget) weer is opgebouwd met de nodige upgrades. Een van de upgrades is een elektromotor. Nu horen we sommige verstokte benzinestokers roepen dat het blasfemie is, maar kom op: een een liter grote viercilinder (om en nabij) is natuurlijk ook niet waarvoor je vroeger uit je bed kwam.

Daarbij heb je lekker veel koppel bij 0 toeren, dus dat maakt dit stadsrakkertje c.q. klimgeitje een ideale metgezel. Met name het interieur is er heel erg op vooruit gegaan. Het is typisch Italiaans: iets over de top, maar ze komen er wel mee weg. Productieplannen zijn er niet, maar als je Lapo heel lief aan kijkt, samen met een gedekte cheque, moet je een eind kunnen komen.24 reacties

Dat doet dat bedrijf van Lapo weer briljant! Maar no F****** way dat ik Lapo lief aan ga kijken, die vent doet niet moeilijk over verschillen tussen geslachten, not ‘my cup of Coffee’
@lithiumion: wat houdt dit in? Volgens mij heb ik iets gemist .
@tuutertuuter: dat lief lachen tot een pijnlijke *nus kan leiden…?
@lithiumion: alsof elke flikker op jou valt. Je bent waarschijnlijk ook nog eens ontzettend lelijk
Had hem gezien. Leuke Instagram pagina om te volgen!

En die hebben zichzelf een erg fraai cadeau gedaan. Zeer mooi uitgevoerde Panda 4×4!
Het ding doet me enorm denken aan die Panda 4×4 die ze ooit bij Wheeler Dealers hebben verbouwd. Alleen hadden ze daar een matte groen (soort van rubber-achtige coating, als ik het me goed herinner) en een snorkel op de luchtinlaat geschroefd.

Gaaf karretje, maar als je het ding alleen maar in de stad gaat gebruiken is een simpele FWD uitvoering stukken goedkoper. En ook die is te elektrificeren.
@RRRobert: je kan ook gewoon een panda elletra kopen van deze generatie, die was er namelijk ook gewoon
@papa: klopt, maar dat is een ding uit het jaar kruik, waar volgens mij zelfs nog loodaccu’s inzitten met als resultaat een actieradius van 80 km of zo. Er zijn tegenwoordig al hybrides die dit bijna halen op accucapaciteit alleen.
Vermarkten, wat een afschuwelijk woord is dat toch.
@karaya: het woord ‘units’ is erger, maar ik deel jouw mening.
Leuk zeg, ooit ook zo’n koektrommel gehad, een Panda Dance 1.0 met 45 hele pk’s.
@barchettadriver: of 90 halve. Of 180 kwart peekaa’s. Klinkt wat beter…
Hij is geniaal! Tot dat je de prijs ziet natuurlijk, dan zie je ineens dat je voor het geld van deze nog veel meer moois kan kopen.
Fantastische auto. Meerdere gehad. Ook de 4×4 in Zwitserland.
Wat deed deze Panda het super in de sneeuw.
Leuk speeltje voor op mijn (hypothetisch) landgoed van 20ha ruwe bossen, velden en rotsen. 🥰
Toch mooi hoe snel ik na dit soort berichten op marktplaats aan het kijken ben naar zo’n ding. Ik bespaar je de moeite; Niet te vinden.. ;-)
Niet op marktplaats idd, wel op Autoscout24 als je heel europa selecteert. Een klein dingetje, 334 van de 342 panda 4*4’s in Europa staan in Italie…

https://www.autoscout24.nl/lst/fiat/panda?sort=standard&desc=0&doorfrom=2&doorto=3&ustate=N%2CU&size=20&page=1&cy=I&version0=4×4&atype=C&ac=0&
Wist niet dat fiat nog bestaat! Leuk
Guilty pleasure <3
Geweldige conversie naar elektro. Relatief makkelijk en leuk bij dit soort oudjes (eend, 500, misschien een P1800?) – je verliest niet veel beleving aan de motor die er in zat en er zitten geen computers in die je ombouw in de weg zitten.
@nout: natuurlijk mis je de normale motor, juist omdat die zo basic en laag vermogend is. Dat is een groot aandeel van de aard van het beestje. Los daarvan, er zijn zoveel van dat soort auto’s gemaakt dat ik het wel een erg leuk idee vind, die ouwe dingen weer in het straatbeeld.
Stomme vraag maar is hij nog wel 4×4, door de electro conversie?
@rikv99: Waarom niet?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).