Ford Edge Concept toont luxe SUV voor Europa

Auteur: , 14 Reacties

In Los Angeles heeft Ford de Edge Concept onthuld, een grote, luxe SUV die zijn weg naar de Europese markt gaat vinden.

De Edge Concept is een grote SUV van Ford die in de Europese modelreeks zijn plek gaat vinden naast de nieuwe Kuga medium SUV en de compacte EcoSport SUV. Qua uiterlijk kunnen we stellen dat de Edge Concept de sportieve familielijnen meeneemt: een strakke, stoere snuit en brede wielkasten en achterpartij maken het een imposante verschijning.

De concept zoals deze in LA staat heeft een hoop nieuwe slimme techniek aan boord, waaronder een “self-parking” systeem dat zowel van binnen als buiten de auto kan worden geactiveerd. Met een druk op de afstandsbediening je auto in laten parkeren, hoe vet is dat?

Ook zijn er “Obstacle Avoidance Systems” aan boord die op dit moment door Ford ontwikkeld worden. Het zijn de eerste stappen richting semi- en volledig autonoom rijden die het merk maakt. Systemen in de auto kunnen waarschuwingen geven aan de bestuurder als er langzame of niet bewegende obstakels op de rijbaan gedetecteerd worden. Eventueel kan het systeem zelfs voor de bestuurder uitwijken en/of remmen als deze niet adequaat op de waarschuwingen reageert om een aanrijding te voorkomen. Ook zijn er systemen als adaptive cruisecontrol, lane-keeping assist en blind spot information system aanwezig op deze concept.

In het interieur vinden we veel leer, een 10 inch touchscreen met MyFord Touch technologie en een flinke set futuristisch ogende bedieningselementen die het productiestadium waarschijnlijk niet gaan halen.14 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Het zal hier door de regelgeving wel totaal niet verkopen, maar best een mooi ding voor een SUV.
De Vig(a)nale-lijn hebben ze bij dit concept al goed toegepast.
@bsxc2: de VAG(i)nale lijn?
Deze Edge concept, heeft al 3567,9 mijl afgelegd.
Een van de mooiere SUV-concepts die ik de laatste tijd heb gezien. Maar als dit de grote SUV voor Europa wordt, betekent dat dat wij die prachtige Explorer ook in de toekomst zeker niet gaan krijgen en dat is wel jammer.
@Edge: Je bedoelt die budget Range Rover? Ja die ziet er wel prima uit inderdaad, volgens mij ook ontworpen door dezelfde persoon als de nieuwe Range Rover maar dat weet ik niet zeker.
Met actieve grille sluiting!
Dat is toch de ford waar Dexter in reed? Tikje te groot, maar mooie lijnen wat mij betreft.
Ik hoop dat ze niet teveel wijzigen aan het interieur
@Simpson: Nope dat was een Escape…hoewel ze slachtoffers niet meer konden ontsnappen…MUHAHAHA

Ok laat maar.
@jaapiyo: *zijn

faal.
Vet, de Ford Evoque.
Ziet er zeker niet verkeerd uit! Overigens zie ik nog weinig verschillen tussen dit concept en de Edges die ik al in Nederland heb gezien/gespot. Niet dat dat erg is, de huidige Edge is ook mooi
Dat Ford MyTouch schijnt volgens geloofwaardige Amerikaanse reviews die ik gelezen heb voor geen meter te werken. Hebben ze kennelijk weer in goede Detroit traditie op de markt gebracht terwijl het nog lang niet voldoende ontwikkeld is/was.

Verder wel een aardig ding om te zien…Maar zo heel groot is ‘ie toch niet? In de VS zitten er nog 2 SUVs boven qua grootte (Explorer, Expedition) en dan is er ook nog de Flex die een stukje groter is.
Vroeger ware al die verlichtingen in een auto heel erg “sjonnie”! Tegenwoordig is het veranderd naar “luxe sfeerverlichting”. Nice! Het mag allemaal weer :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).