Nissan gaat retro met de IDx Freeflow & Nismo

Auteur: , 38 Reacties

Jonge autokopers opgelet. Nissan wil jullie aandacht grijpen met twee fraaie conceptwagens: de IDx Freeflow en IDx Nismo.

IDx Freeflow

Die eerste is een 4,1 meter lange en 1,7 meter brede bolide met een beige tint op de zijkanten. Gelukkig oogt de bovenkant van de IDx Freeflow kleurtechnisch iets minder bejaard: wit. Die beige kleur zit er overigens op met een reden: hij grijpt terug naar auto’s als de Datsun 1600, Skyline en de Laurel uit de vorige eeuw. Retro. De aandrijving wordt verzorgd door een 1,2 liter of 1,5 liter benzinemotor, gekoppeld aan een CVT-bakje.

Nissan-topman Satoru Tai gaf duidelijk aan dat ze hiermee mikken op jongeren die gewoon een simpele, strakgelijnde coupé willen. Jep, dit is dus een voorbode op de Toyota GT 86 en Subaru BRZ concurrent die de Japanners in gedachten hebben:

“We conceived the IDx through direct interaction with Generation Z who seek a compact, minimalistic sedan-shaped coupe.”

IDx Nismo

Het tweede concept is een Nismo-uitvoering op dezelfde architectuur, maar 10 centimeter breder en op dikkere 19 inch velgen geparkeerd. Onder de kap ligt een direct ingespoten 1,6 liter viercilinder met drukvulling (turbo), maar over vermogensaantallen doet Nissan geen uitspraken. Ze staan vanaf vandaag te glimmen op de Tokio Autoshow.
38 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Makennnn
DoeDieNismoMaar
helemaal top , gewoon doen .
Cool! Af en toe weet Nissan toch leuk te verrassen zeg
Cool! Dit soort autootjes kunnen er niet genoeg van zijn
Die eerste doet me denken aan de Skyline 2000 GT-R, dat betekent maken dus !!!
@rb26dett: Mij eerder aan een BMW i3
Supervet retrobakkie! Maken, wel een ietsjes normaler interieur. Uiterlijk zo laten.
Leuk spul zeg! Vooral die Nismo ziet er erg tof uit. Wel graag het neusje van de Freeflow erop, die ronde koplampjes hebben wel wat, ligt vast ook dichter bij het origineel.
Waaw, alleen maar positieve reacties tot nu toe.

En toch zou niemand hier hem kopen…
@Esprit_de_Flandre:
Spreek voor jezelf aub. Ik zou die Nismo zo kopen.
@tupperware: Ik ook, doet me op een of andere manier aan een Celica uit begin 80 eind 70 denken (de coupe).
Dit zijn berichten waar men blij van wordt! Hopen dat ze er echt werk van gaan maken
No, thx! Geef mij maar een GT86. Toyota prop een paar turbo’s onder motorkap, om te spelen in de groene hel.
Ik vind de beige versie niet helemaal geslaagd. Die 10cm extra spoortbreedte van de Nismo versie maken de auto wel. Dus ik zeg: maken, maar dan alleen de in de Nismo versie. En als we toch nog wat input mogen hebben: Een ietsjes langere wielbasis zou hem ook niet misstaan gok ik.
Wow geweldig die retro bakken. Hoop dat meerdere merken dat gaan doen.
bijv. Toyota Celica TA22. / RA22.
Ik moet nu denken aan die geweldige Miura retro. Gemiste kans.
Wauw eigenlijk echt een leuk ding! En als je de jeans verandert in gewoon donker blauw leer is het echt een zeer geslaagd interieur. Een van de leukere concepts! Weer een oproep om zo weinig mogelijk te wijzigen. Al is dat niet zo realistisch jammer genoeg.
Leuke autootjes als ze er ook echt komen.
Maar dan zullen ze toch echt te duur worden voor de doelgroep die ze in gedachten hebben.
Meestal kan de jonge autokoper bijvoorbeeld alleen een derdehands golf kopen en al helemaal geen nieuwe auto.
Ik zeg doen
Absoluut maken!!
Dat is wel een superkek bakkie zeg 8-)
Zal er wel niet komen want niemand zal hem wel kopen.

Ik zelf ben niet zo van het retero remake, doe dan maar gewoon een echte oude auto…
Ze mikken op jongeren, waar willen deze jongeren dat van betalen dan?, een krantenwijkje of vakkenvullen, daar halen ze nog geeneens een C1 mee!
Met de buitenkant weet ik ’t nog niet, maar dat interieur (vooral die spijkerbroekenbekleding) mag van mij zo door naar een productie model
Wauw Nissan! Doe maar! Vooral die IDX, Ontzettend gaaf bakkie, een soort mini-musclecar.
Zou gaaf zijn mocht er nog eens zo’n vierkante bak op straat verschijnen! :D
leuk dat ze ermee op de jongeren richten (waar ik ook onder val als 20 jarige) maar dit spreekt mij totaal niet aan! Alleen al door de schrale motoren die er in liggen.. een 1.2 en 1.5 of een 1.6… WTF?

Daarbij mikken ze schat ik op jongeren in amerika, want in nederland bijvoorbeeld wordt ie weer niet te betalen door al die achterlijke belastingen in dit land..
@spykerboy: Tja, hier hebben we jongeren die gewoon nog een verzekering moeten kunnen betalen, en geen praatjes gaan hebben over een M3 ergens verweg.
@sjaakk: Helaas heb ik die ook niet in nederland, omdat het allemaal in dit p*kke land niet te betalen is. Helaas bij terug keer naar nederland heb ik mijn M3 de deur uit moeten doen :'(
Ik geloof niet dat Nissan zo iets op de markt kan zetten voor minder dan 10k. En in dat geval kan je dat ‘ voor de jongeren’ wel vergeten. Je kan wel een auto bouwen die jongeren aanspreekt, maar dat is niet zo moeilijk, het betaalbaar houden zodat je doelgroep hem kan aanschaffen dat is de kunst.
De jongeren over 30 jaar zullen er vast blij mee zijn wanneer zoeits eindelijk echt door de doelgroep bereikbaar is.
Beiden erg mooi! Eens een keertje een geslaagde poging van een fabrikant die retro goes.
Doet me denken aan de datsun 500c :) doe mij die nismo maar hoor
Mooi dat de meeste reactie’s positief zijn. Een jaar geleden las ik alleen maar domme praat over ‘historie’ en ‘geschiedenis’…Net of de Japanse autofabrikanten pas twee jaar bezig zijn.
Mooi hoor, de nieuwe toekomst!
Doe mij de Nismo maar. Alleen de koplampen van die andere vind ik net wat mooier maar voor de rest is de Nismo naar mijn mening echt een geweldig mooie auto

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).