Ford Focus ST Diesel Wagon oogt lekker scherp

Auteur: , 11 Reacties

En dan draai je de sleutel om: *nagel, nagel, ratel, walm*. Maar serieus: deze Focus ST Diesel heeft wel de naam en de looks, maar legt het qua performance toch flink af ten opzichte van zijn benzinebroer.

Ford Focus STD

Onder de kap van de Focus ligt een lekker dikke 2.0 liter TDCi met 185 pk en 400 Nm. Het relatief grote blok voor dit segment moet garant staan voor een smeuiige vermogensafgifte en vloeiende koppelkromme. Er is makkelijk meer vermogen uit de motor te halen (in de Mondeo is een 210 pk-variant mogelijk), maar aangezien de concurrentie van bijvoorbeeld VW dit ook niet doet, was er voor Ford geen reden een echt hete diesel te maken.

Begrijp ons niet verkeerd, de specs zijn zeker niet misselijk, maar we hadden zelf toch voor een oplossing a la Seat gekozen: het FR-label aldaar geeft wel sportiviteit aan, maar positioneert de producten onder het Cupra-label, wat hierdoor niet verwatert.

De looks van deze enige STD waar we geen jeuk van krijgen mogen er wezen: dikke bumpers, zwart kippengaas in de grille, en mooie zwarte 19 inchers met goed zicht op de remmen. Hier zouden we wel aan kunnen wennen als daily driver.
11 reacties

Lekker kleurtje! Heeft wel wat weg van Nardo Grey
Dus gewoon bij de dealer vragen of ze de specs aan kunnen passen naar Mondeo-modus.
STD… hahaha, vind ik leuk
Zijn er meer mensen die op hun telefoon(in mijn geval iPhone) niet verder komen dan foto 3?
@whoppie: op android niet.

Overigens zijn youtube invoegtoepassingen echt bagger op de app
@whoppie: ja heb ik ook, maar niet alleen bij deze post!
@whoppie: Hier hetzelfde, maar inderdaad speelt dit bij elke post. Bij mij was het sinds de update naar IOS 8. Verder overigens altijd erg blij met de app!
Van mij mogen er wel push notificaties als er spannend auto-nieuws is, net als mijn telefoon nu een berichtje geeft als de BNR autoshow weer online staat.
@whoppie: hier de zelfde
Liever een Accord 2.2 i-dtec 180 Type S. Gechipt gaat ie ook zo over de 200 pk.
HEBBON!
Best nice!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).