Ford Mondeo en Mondeo Vignale laten hun gezicht zien

Auteur: , 17 Reacties

Met een beetje geluk heb je de nieuwe Ford Mondeo al bij een Nederlandse dealer gespot. Zo niet, dan kun je 'm naar hartelust betasten in Parijs.

Ford Mondeo

We weten al een tijdje dat de Mondeo eraan zit te komen, maar in december moet het dan eindelijk gebeuren. Dan kun je namelijk op pad om ‘m daadwerkelijk te kopen. Of leasen natuurlijk, want de Mondeo is ook leverbaar met twintig procent bijtelling. Je hebt in dat geval twee opties: de 1.5-liter Ecoboost-motor met 180 pk of de hybride-versie met 177 pk.

Mocht je niet zoveel om bijtelling geven, dan heb je wat meer keuze. Ga je voor een benzinemotor, dan kun je kiezen voor een 1.5-liter viercilinder of een 2.0 met 203 of 240 pk. Tank je liever diesel, dan heeft Ford een 1.6 TDCi met 115 pk of een 2.0 TDCI met 150 en 180 pk.17 reacties

De mondeo vind ik er geweldig uitzien maar als ik dan die achterlichten zien vind ik de achterkant alweer erg gedateerd uitzien helaas…(ps, voor liefhebbers van daf, 4 & 5 oktober daf museum dagen Eindhoven, staan altijd wel grappige dingen)
Blijft toch een mooi karretje
Ziet er goed uit. Beter dan de laatste.
Heb de mondeo hier bij de dealer in Nederland al mogen aanschouwen. Toch wel een van de mooiste auto’s van dit moment als je het mij vraagt!
Is zeker noet slecht , maae als je hem in het echt ziet , dan zie je dat de koplampen wel erg hoog staan. De opening tussen de mistlampen en dd koplampen staat gewoon niet.
@pureturkish1: vol spel en type-fouten , i know…
Best wel een lekkere bak. Maar op de een of andere manier blijf ik een wat oubollig imago bij de Mondeo associeren.
Veel te laat, maar het is wel een aanwinst voor het (niet priemijum) D-segment, dat welhaast dood aan het bloeden is. De 159, Laguna, C5, Epica, Flavia, Carisma/Galant, Primera en Exeo hebben in NL allemaal geen opvolger gekregen…
@gtwillem: volgens mij worden de Laguna en C5 nog nieuw geleverd..
Mooie auto hoor, maar wel rijkelijk laat op de markt. Nog een jaar of 2,3 en dan al een facelift?
Aston Martin neusje, mooie auto.
Hier hadden ze er heel veel van kunnen verkopen als ze de wagen op de markt hadden gehad in de afgelopen jaren. Nu er een nieuwe Passat is gaat dat niet meer gebeuren.
Buitenkant mag er altijd zijn maar knap altijd af op het interieur wat er nogal goedkoop uitziet.
Wat doet die lijn (knik) in de zijkant veel met een auto zeg, denk hem maar eens weg!
Uitlaatpijpjes a la Passat.

Verder vind ik de wagen wel mooi gelukt, naar idd veel te laat op de Europese markt.
Nette wagen wel. Zie ik liever als een Passat.
Maarja, er is natuurlijk ook nog een Mazda 6… Die is toch wel ietsjes fraaier, in alle opzichten.
Leuk bijtelling dit en uitstoot dat. Maar voor degenen die hem particulier willen hebben, maakt dat niks uit. Plus wie hem wil kopen, zal sneller bij een ex-lease uitkomen dan eentje nieuw uit de verpakking. Waar ik wel geïnteresseerd in ben, wat is het trekgewicht van die auto? Geldt overigens niet alleen bij dit artikel, maar bij alle. Voor mij is dat namelijk een harde ja/nee of die auto aan het verlanglijstje kan worden toegevoegd. Ik denk dat met mij best wel wat mensen dezelfde afweging maken, als ze een nieuwe familie-auto zoeken die een caravan moet kunnen trekken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).