Ford GT (2018): rijtest en video

Auteur: , 78 Reacties

Of we een blokje om wilden met de nieuwe Ford GT? Op het afgesloten testterrein van Ford? Achterbanden op kosten van Ford Performance. Nou vooruit dan maar.

[Eerst kijken, dan lezen? Bekijk de video HIER!]

De Ford GT van het jaar 2018. Het is de derde auto in een serie, beginnend met de GT40 die dateert uit de jaren ’60. Een dwaas project, eigenlijk om te bewijzen dat de mannen van Ferrari een stelletje rukkers waren. Ferrari en Ford waren namelijk begin jaren ’60 in vergaande gesprekken wat betreft een overname van het Italiaanse bedrijf. Ferrari trok zich echter in een laat stadium uit de onderhandelingen terug, overnamepartner Ford achterlatend met een kostenpost van meerdere miljoenen voor onderzoek en advocaten.

Meneer Ford was boos op meneer Ferrari en ging op zoek naar een oorlogspartner. Uiteindelijk werd gekozen om samen met Lola een auto te bouwen die Ferrari moest verslaan daar waar ze het sterkst waren: op Le Mans. Het lukte: na een moeilijke start in 1964 werd Carroll Shelby aangenomen om de racedivisie te leiden. Na wat ups en downs en enkele doorontwikkelingen van de auto werden meerdere enduranceraces op indrukwekkende wijze gewonnen, waaronder vier opeenvolgende edities van de 24 uur van Le Mans in 1966, 1967, 1968 en 1969.

Het is een heroïsch verhaal en de auto’s hebben een enorme cultstatus, maar Ford doet er verder weinig meer mee tot het in 2002 een Ford GT40 Concept aan de wereld toont. Die gaat uiteindelijk vrijwel ongewijzigd in productie, als eerbetoon aan de GT40. Verwarrend genoeg wordt de productieversie Ford GT genoemd, zonder de ’40’-toevoeging, na wat juridisch touwtrekken met een bedrijf dat de merknaam GT40 in bezit had gekregen. Dat getal 40 stond bij het origineel overigens voor de hoogte van de auto: 40 inch (100 cm). De nieuwe GT is echter 3 inch hoger. Het concept van de Ford GT is los daarvan echter hetzelfde: tweezitter, middenmotor V8, laag, breed en bruut.

Ford GT 2018 vrijtest en video

Daarna was het weer stil, tot het jaar 2016. Om het 50-jarige jubileum van de eerste Le Mans-overwinning te vieren wordt een nieuwe Ford GT geïntroduceerd. De auto heeft niet langer een V8 tot zijn beschikking, maar een 3.5 liter twin-turbo V6 goed voor 650 pk en 740 Nm koppel. Ford gaat er meteen mee racen, maar een straatversie laat even op zich wachten. Tot begin dit jaar, als Ford begint met het leveren van straatauto’s.

Ford GT 2018 vrijtest en video

Of misschien is het beter om te spreken van straatlegale raceauto’s. Want dat is uiteindelijk wat deze Ford GT is: een raceauto met minimale aanpassingen om de openbare weg op te mogen. Het motorblok is niet echt een probleem: het deelt veel onderdelen met het blok dat we kennen uit de Ford F150 Raptor, los van wat grotere turbo’s, andere cilinderkoppen en nog wat details. Verder is het een absolute racer. Een carbon monocoque, pushrod vering, passieve en actieve aerodynamica (vleugel, splitter, etc) en nog veel meer race-trucjes maken dit tot een enorm snelle auto. De auto heeft tevens een geïntegreerde rolkooi. Als je de straatauto van extra buizen voorziet tussen de A- en B-stijlen kan je er volledig FIA-goedgekeurd mee deelnemen aan races.

Ford GT 2018 vrijtest en video

Vanwege de gewenste prestaties op het circuit was het echter niet mogelijk om een ruime cabine te ontwerpen. Een uitdaging toen de auto bruikbaar gemaakt werd voor de straat, want als er verschuifbare stoelen in de auto zouden komen was er te weinig hoofdruimte. Bovendien verleg je het zwaartepunt als je de stoelen verschuift, iets dat serieus invloed heeft op de balans van een racewagen. En dus werd er voor een andere optie gekozen: een minimaal verstelbare rugleuning, verschuifbare pedalen en een uitgebreid verstelbaar stuur moeten ervoor zorgen dat je alle essentiële bedieningsorganen binnen bereik hebt.

Ford GT 2018 vrijtest en video

Het maakt dat het meteen speciaal voelt. Voor zover het straaljagerstuur en de rest van de cockpit dat nog niet doen. Alles in deze auto voelt al gefocust op prestaties zonder een centimeter gereden te hebben. Ford heeft me meegenomen naar hun ‘Proving Ground’ in Lommel. Een gigantisch complex met ruim honderd kilometer aan wegen in allerlei variaties wegdek waar Ford haar auto’s ontwikkelt en test. Het is misschien wel het best denkbare scenario want ik hoef me niet druk te maken om politie-agenten en andere pretverlagende individuen met een auto als deze.

Ford GT 2018 vrijtest en video

Op een enorme lap asfalt hebben de instructeurs een circuit uitgezet dat ons kennis moet laten maken met de kwaliteiten van de GT. We beginnen met een recht stuk, waarna we een snelle linkerbocht induiken die steeds verder knijpt. Om over te gaan in een korte knik rechts, een krappe bocht naar links, die langzaam opent en vervolgens een haakse bocht rechts voordat we een recht stuk op knallen. Aan het einde van dit rechte stuk gaan we 180 graden links en beginnen we van voren af aan.

Terwijl we rustig het terrein over rijden naar de start merk ik al dat dit écht een racer is. Steentjes, zand, een overstekende mier: ik hoor ze allemaal tegen de binnenkant van de wielkasten slaan. Geluidsdemping? Dat is voor mietjes. De auto staat in Sportmodus. De modi Wet en Normal hebben we voor het gemak even overgeslagen, we hebben weinig tijd en zijn toch niet op de openbare weg. De trackmodus bewaren we voor later.

Ford GT 2018 vrijtest en video

Nadat ik het teken krijg te mogen vertrekken gaat het volgas naar de eerste bocht. De twin-turbo V6 gromt en gorgelt als een bezetene onderin, en schreeuwt aan het einde van het toerenbereik. Met de fantastische schakelflippers schakel ik op en bijna direct weer en nog een keer. De shiftlights helpen het juiste schakelmoment te vinden en dat is geen overbodige luxe want deze machine ramt serieus snel door z’n toerenbereik heen. Einde rechte stuk, terugremmend tot ongeveer 130 en vervolgens leunend op de buitenste wielen nog iets verder terugremmen om de knik naar rechts na deze linkerbocht te kunnen halen. De auto helt wel iets over, maar het mag geen naam hebben. Knik naar rechts, meteen gevolgd door een bocht naar links waarin we de snelheid opbouwen, de GT geeft geen krimp. Kort en hard remmen voor de laatste knik naar rechts, de auto duikt iets op de voorwielen, maar laat zich messcherp insturen. Bewust iets te vroeg op het gas en de lichte kont begint te bewegen, maar laat zich ook redelijk makkelijk opvangen. Wow.

Ford GT 2018 vrijtest en video

Na een paar ronden in deze setting rondgereden te hebben gaan we over op de Trackmodus. We zetten de auto stil en draaien de stuurschakelaar naar Track. De auto valt in één klap naar het asfalt. Vijftig millimeter omlaag om precies te zijn, doordat een deel van de vering wordt ‘uitgeschakeld’. De wielophanging maakt namelijk gebruik van een combinatie van veren en een torsiebar. In de trackmodus wordt de veer als het ware uitgeschakeld en gebruik je alleen nog de torsiebar.

Zelfde rondje, andere auto. We beginnen nu met launch control, wat betekent dat je een gehoorbeschadiging nauwelijks kunt voorkomen, zeker met de optionele Akrapovic uitlaat op deze auto. Bij het loslaten van de rem breekt de hel los. Drie seconden later ben je de honderd gepasseerd en na nog eens drie tellen ben je voorbij de 160. Gevoelsmatig is er verder weinig nodig om de topsnelheid van 348 kilometers per uur te bereiken. Daarvoor heb ik helaas geen ruimte op dit circuit en het zal ook iets langer duren, maar de manier waarop de GT blijft versnellen is indrukwekkend. Bijna net zo indrukwekkend als z’n stuurgedrag.

Ford GT 2018 vrijtest en video

Het is nauwelijks onder woorden te brengen hoe bizar direct de GT reageert. Als ik de videobeelden nu terugkijk zie ik de auto nog iets overhellen, maar het voelt alsof het ding geheel vlak blijft liggen. Van richting veranderen is geen handeling maar een soort natuurlijk verlopend proces: je denkt eraan en het gebeurt. De GT voelt nu echt als een circuitauto: knalhard, direct en minder vergevingsgezind. Maar ook precies, gefocust (no pun intended) en hij geeft ontzettend veel vertrouwen. Niet eens misplaatst, want waar je denkt dat je niets meer kunt vragen aan de wetten van de natuur, gaat de GT lachend verder. Het is veilig te stellen dat de meeste mensen eerder tegen de beperking van hun eigen angsten aan zullen lopen dan tegen het einde van het kunnen van de Ford GT.

Ford GT 2018 vrijtest en video

Nu heb ik geen geld voor dit soort speelgoed, maar dat maakt ook niet uit. De GT is zo goed als uitverkocht. Ford heeft de productie flink opgeschroefd ten opzichte van de oorspronkelijke plannen. Afgelopen week is zelfs bekendgemaakt dat er nóg eens 350 stuks bijkomen. De gelukkigen zouden wel gek zijn dat slot weg te geven. Net zo goed zouden ze gek zijn als ze hun GT in de schuur zouden zetten als verzamelobject. De GT conserveren is de grootste belediging die je kunt maken aan de designers van Ford. De Ford GT verdient het gebruikt te worden zoals deze bedoeld is: volgas. Filmpje!78 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Heerlijk artikel! Vanavond thuis even het filmpje checken.
@dutchdriftking: en nu snel weer aan het werk… ;)
Die V6 snap ik nog steeds niet. Ik denk dat het bij zo’n auto belangrijk is om juist die historische kenmerken zoals de V8 te behouden. Zelfde als een Mustang kopen met een 4 cilinder…
@basr32: geen automerk ontkomt aan de milieufascisten. Helaas.
@baklava: dat maakt met zo’n bijzondere auto toch niks uit? Ferrari verkoopt nog steeds auto’s met dikke motoren (812: V12, GT4: V12, GTC4: V8, 488: V8, Prtofino: V8)
Ik heb de auto tot zover niet echt mooi kunnen vinden maar hij is wel bijzonder indrukwekkend. En wat gaaf dat jullie hem hebben mogen rijden. Gezonde jaloezie.

Maar toch gaat de voorkeur naar de vorige GT. Misschien lang niet zo goed maar oh zo mooi. In het rood graag, met witte racestrepen.
http://www.moibbk.com/images/ford-gt-red-16.jpg
@viezefreddyw: absoluut! de nieuwe lijkt eigenlijk totaal niet op de vorige of het origineel. kan hem ook niet mooi vinden, zoveel gaten en kieren voor koeling… maar zo gaaf om auto’s gewoon te mogen uitproberen
@viezefreddyw: Zeker prachtig, maar doe mij dan maar een replica van het origineel. Een Superformance GT40 met 7L V8, voor 95% trouw aan het origineel, maar wel met een airco, buizenchassis, betere remmen en een modernere motor.
https://www.superformance.com/album/superformance-gt40-mkii

Voor 160k€ heb je een nieuwe voor de deur staan.
@cossiekiller: dat is wel extreem gaaf zeg…
@cossiekiller: incl aandrijflijn? Ik begreep dat Superformance tegenwoordig zonder aandrijflijn levert nl, zal wel iets met goedkeuringen te maken hebben ofzo.?
@davelepeef: De GT40’s meestal zonder aandrijflijn ja. Bij https://car-special.de/angebot/ in Keulen (Superformance dealer voor West Europa) staan er steeds enkelen te koop. Voor 140k ongeveer. Voor een 20k kan je er wel wat leuk inhangen ;-)

Bij de Cobra’s is dat ook vaak zo, hier staan er ook te koop met motor, maar dat zijn dan occasie’s.

Heeft inderdaad met wetgevingen te maken. Als hij rijdensklaar verkocht wordt is het een nieuwe auto, in het andere geval kan je hem blijkbaar direct als oldtimer (jaren ’60) laten registreren. Maar het is allemaal nogal ‘grijs’ gebied in de wetgeving…
@cossiekiller: lang leve deze grijze gebieden :P
@viezefreddyw:

Misschien ken je ‘m al, maar als je van een Ford GT houdt moet je eigenlijk onderstaand filmpje eens kijken. Hier zie je hoe ze er stap voor stap een twin turbo van maken. Dus inclusief las- en sleutelwerkzaamheden.

https://youtu.be/CQ4cgzfwj8M
@jack_abarth:

Crap, het is niet de volledige film. Die duurt ongeveer 25 minuten.
Doet me vrij weinig. Snel zal ie zijn, maar de vorige gt vond ik veel mooier en die had ook nog een v8
Straaljagerstuur..? En welke straaljager heeft een stuur dan, knuppel?
@soundgarden: hij bedoelt waarschijnlijk *straalvliegtuig. Airliners hebben doorgaans een vierkant gevormde stuurknuppel of ‘yoke’.
@soundgarden: mijn oprechte excuses voor deze enorme fout waardoor je de strekking van het verhaal natuurlijk op geen enkele manier meer kon volgen.
@casperh: Spijten zal het je, Gij edele recesensent.
@dieselkameel: de ogen uit mijn kop!
@casperh: Volkomen onterecht, vind het een goeie review van een prachtige auto.
“Of we een blokje om wilden met de nieuwe Ford GT? Op het afgesloten testterrein van Ford? Achterbanden op kosten van Ford Performance. Nou vooruit dan maar.”

Beetje jammer om te moeten leren dat jullie openstaan voor steekpenningen. Ik had meer integriteit van jullie verwacht.

Ik ben niet boos. Ik ben alleen teleurgesteld…
@rick-dos: steekpenningen? Je bedoelt sponsoring? Je weet wel, dat wat nodig is om jou dagelijks gratis autonieuws te kunnen laten lezen? Of ben je betalend lid en wil je dan alles wat door fabrikanten gesponsord is niet meer zien/lezen?
@Henk_he: geen steekpenning en geen sponsoring, dan stond erbij dat het gesponsorde content was. Maar als @Rick-Dos graag ziet dat we geen auto’s meer rijden op uitnodiging van importeurs heb ik slecht nieuws voor ‘m inderdaad…
@henk_he en casperh: It was a joke. Lighten up. Sjeez.
@rick-dos: jij grappenmaker!
Ik vind hem wel fraai, alleen dat interieur ziet er niet uit, blijkbaar is het net als bij de T-Ford elke kleur mogelijk, zolang het maar zwart is…
@grandmasterb:
wie koopt er nu een circuit wagen voor zijn interieur?
Je gaat toch ook niet naar de hoeren voor een emotioneel gesprek?
Woahh, dat stukje met de launchcontrol!!! Wat een geluid!! Supervet. Beest van een wagen!!
@e34m5touring: inderdaad een machtig apparaat, maar aan het einde van de dag in de lounge van golfclub leg je nog steeds een sleutel met een Fordlogo op de bar…
@Henk_he: ja… dus…?
@2wheeler: dat heeft laten we zeggen, niet echt veel ‘sex appeal’. Een merk dat ook de Fiesta en Focus bouwt, versus merken als McLaren, Porsche, Ferrari, Lamborghini, etc… Moet ik dat echt uitleggen?
@Henk_he: ach. Wie ermee weg rijdt, lacht het laatst…
@Henk_he: Een Audi R8 komt ook van hetzelfde merk als de A1, betekent niet dat je met een Audi sleutel voor lul loopt.
@Henk_he: nee hoor, ik begreep je uiteraard prima. Ik hoop alleen dat je je niet al te veel aantrekt van wat anderen van je denken, maakt je een stuk gelukkiger. Maar goed, to each his own.
@Henk_he: Ja als je daar om geeft is dat inderdaad heel vervelend. Gelukkig werkt een Aston Martin (Volvo/Ford sleutel), Porsche (VW Golf sleutel) of Ferrari (Alfa sleutel) dan een stuk beter…
@e34m5touring: it’s al about the brand 😉😉
@henk_he: Bij Porsche en Ferrari was dat inderdaad een dingetje.
@Henk_he: jij gaat met je auto naar de bar?
@Henk_he: Koop je een auto voor jezelf of om mee te pochen?
Het verplaatsen van de pedalbox, kan dit vanwege brake by whire?
@xiran: *wire
@xiran: je kunt het ook mechanisch oplossen hoor, met bewegende katrollen.
@dizono: een hydraulisch slang beweegt anders zonder probleem mee, de mastercilinder kan op de box mee, de grote bekrachtiging zet je op de slaaf, of elektrische aangedreven bekrachtiging kan ook. Zo zou ik het alvast eerst proberen oplossen, benieuwd hoe het gedaan is…
@onehp: ze zeggen er niks over, alleen dat het een remsysteem is van brembo. Ze hebben bij brembo brake by wire (dus het zou kunnen). Ik zou toch liever een hydralische systeem hebben zoals jij beschrijft. Gaspedaal by wire is toch net even anders dan rempedaal. (brake by wire is wel handig voor project auto’s)
Desondanks toch best een noest geluid voor een v6 :)
@aquila2003: Akrapovič FTW!
‘t Is niet zo gauw, dat ik iemand benijd vanwege het mogen rijden in een auto . . . maar hier is daar toch echt sprake van, lijkt me een geweldig apparaat, zo’n Vordt !
Leuk artikel, vooral het eerste deel ivm de Italiaanse rukkers, ik heb goede herinneringen aan Italië… en de vrouwen daar :D Sorry als ik weer stigmatiseer jongens ;)
Lurch 😆
En dan te bedenken dat iedereen hier op Autoblog een jaar of 5, 6 geleden een automaat nog ‘onsportief’ vond…
@svenska_aeroplan_ab: ik vind een handbak nog steeds leuker dan een automaat. Maar lijkt me wel een (heerlijke) “hand full” in een auto met dit soort prestaties.

Overigens ben ik van mening dat er nog steeds maar weinig automaten zijn die goed genoeg zijn, zeker als het om volumemodellen gaat.
@svenska_aeroplan_ab: Niet zo gek ook. Een handgeschakelde bak is leuk als je een MX-5, Focus RS of 911 over een bergpas jaagt, maar als je op het circuit rijdt met een wagen als deze 650pk sterke Ford GT is een automaat gewoon de betere optie. Dat bewijst de autosport al jaren, dus ik zou niet weten waarom er in zo’n wagen een handbak zou moeten.
Nice! Vind dat ze echt een vette auto hebben gemaakt bij Ford, er is veel concurrentie maar toch vind ik hem iets origineels hebben. Ook de keuze voor een V6 vind ik goed. In eerste instantie een tegenvaller maar de auto doet het er schijnbaar erg goed op en het zal ook goed zijn voor het gewicht. Verder leuke design details, zoals de uitlaten door de achterlichten en dat soort dingetjes. Zou er best een willen hebben.. maar ja.. moneys
Knap van Ford deze sportwagen. Ik weet zeker dat menige fabrikant van exoten groen van jaloezie zijn. Want dit is het soort auto dat je van Lambo of McLaren verwacht. Mooi niet, en wat zij bakken haalt het niet qua visuele impact bij deze Ford GT. Tis jammer dat ie achter slot en grendel verdwijnt alleen, bij lullo verzamelaars. Slijmballen als Wayne Carini zitten nu al te rekenen wat ie bij veiling moet gaan opbrengen.
Fantastische auto, dit zou mijn eerste keus zijn mocht ik liquide zijn en een ride nodig hebben.
Wat een concept! Let engineering do the design talk.
Geen afzichtelijk grote spoiler altijd in opstaande modus ala overengineerd McLaren. Geen Duitse afstandelijkheid en cijferneukerij ala Porsche wir sind (theoretisch) die besten..
Niet dat eeuwige mooidoenerij wat zo dooddoenerig is zoals bij Ferrari.

Gewoon top.. en qua concept zo dicht bij die allereerste gt40, niet een replica die 1,2 x groter is maar een nieuwe auto met hetzelfde ouder beproefde concept. Maak een ford raceauto (Lemans winner) voor op de weg. Versla Ferrari.
Beter dan een F40?
@turbotoll: doet me idd aan een f40 denken!
@turbotoll: regel me even een F40, dan laat ik het je weten #bucketlist
Klein foutje in het artikel: ook de vorige GT had geen atmosferische motor.. daar zat een flinke supercharger op.
@aj26sc: mea culpa, aangepast in de tekst!
Zo, Casper heeft weer de marketing folder uit zijn hoofd geleerd. Bijna 5 min marketing geleuter over een “raceauto” voor de straat. Is dat niet elke supercar?

Begrijp me niet verkeerd. Ik vind dit echt een toffe auto. Maar het is niet dat Ford het wiel op nieuw heeft uitgevonden. Of dat er allemaal raceauto’s zijn omgebouwd naar straatauto’s

Cool ding, saai marketing filmpje.
@dymf: met alle respect, maar je geen hol verstand van dit soort auto’s en/of er nog nooit mee gereden om het filmpje af te doen als alleen marketing. Da’s het mooie aan dit verslag van @CasperH , hij is in staat je via woorden te laten beleven wat de rijsensatie van specifiek déze auto is. Ga eens rijden met een assorti Porsches van de RS categorie, Ferrira’s-met-de-motor-achterin, McLarens e.d. en je zal – als je enig gevoel voor dit soort auto’s en hun techniek hebt – begrijpen waar C het over heeft.
@amghans:
Ik heb het over de eerste 5 min.

intercoolers aan de zijkant dichtbij de middenmotor.

Klepjes in de bumper die open en dicht gaan voor meer downforce.

Vaste stoel en het verschuiven van het stuur en de pedalen.

Dat is natuurlijk nog nooit in een auto toegepast. En ford heeft dat bedacht.

De eerste 5 minuten gaan helemaal niet over de beleving van het rijden. Maar allemaal over techniek die in bijna elke hyper en supercar zit.

Dat is gewoon markting.

Ik wil juist weten hoe het rijd. Hoe krap het vanbinnen is. Of er makkelijk mee te rijden is of juist helemaal niet.
En nee ik weet niks van dit soort auto’s maar ik weet wel dat de dingen die hij opnoemt niet mega bijzonder zijn voor een auto van €500.000+


@dymf: beetje cynisch, niet? Marketing? Tja alles is marketing…

En nee, niet iedere supercar is een raceauto, verre van, de meeste zijn helemaal geen raceautos en hebben heel veel werk nodig om enigszinds mee te komen met een echte dichte raceauto. Met een paar uitzonderingen, feit is dat dit écht in de eerste plaats een raceauto is die mooi Le Mans in zijn klasse wint, net als het origineel, en daarna is er een straatauto van gekomen, die er technisch zo dichtbij is als eigenlijk mogelijk is. Dat is geen domme marketing, dat is technisch een feit, en zo ver verwijdert van pure marketing à la Renault Kangoo ‘F1 edition’ (ik verzin maar wat marketing waar je kritiek wel terecht was geweest) als je maar kan.

Dit is the real stuff, en dat merk je aan de uitvoering. Ja daar gaat het om, een auto is altijd een vraag over de keuzes die gemaakt zijn en de uiteindelijke uitvoering. Want niks is nieuw onder de zon. Maar qua uitvoering dus, is de GT redelijk uniek in dat bv. de intercoolers echt in aparte achterwielbehuizingen (‘pods’ zitten die niet deel zijn van de hoofdzakelijke plaatwerk. Op die manier vloeit de lucht onverstoord langs de zijkant/deuren naar achter toe naar de spoilers die weinig verstoorde lucht krijgen, en de intercoolers krijgen volop frisse lucht zonder verstoord te worden door de luchtstroming langs de deuren. De pedalbox maakt dat de passagierscel erg klein gehouden kan worden, wat hem erg sterk maakt en op twee kleine praktische aanpassingen FIA goedgekeurd, en ook verder de aerodynamiek helpt. De active aero is niet nieuw, maar in combo met de rest is ze wel effectiever dan die van een poseur supercar, wat zich dus ook heeft bewezeb vanaf de eerste poging toonde op circuit.

Deze GT qua zitten en rijden meer een overtreffende trap van een Exige Cup 430, dan een ‘doordeweekse’ 911, Lamborghini of Ferrari die vooreerst ontwerpen zijn voor de marketing, dwz om klanten tevreden te stellen die moeilijk te definiëren verwachtingen/behoeften hebben van hun superauto.

Om maar te zeggen, als stukje auto ingenieurskunst staat deze GT vele trappen hoger op mijn ladder dan pakweg een Aventador, die pas nu, jaaaaren later, wat snelheid begint te vinden op circuit als zijn nieuwe roeping als auto waar je misschien ook goed mee kunt sturen*. Daar staat deze GT erg erg ver vanaf…


*Maar die je dus in handen van hun eigenaars, zo goed als nooit snel ziet gaan op circuit. En des te vaker te spotten in winkelstraten… Met het doeleinde hun eigenaars er goed laten uitzien en laten opvallen, nog meer marketing dus…

/rant over
@Onehp: nogmaals ik zeg nergens dat het dom is wat hij zegt. Ik vind het alleen een standaard verhaal. En over de hele lengte van het filmpje 10 min, daarvan is de helft in mijn optiek gewoon tekst uit een folder voordragen.

Als je het over de techniek van de auto wilt hebben ga er dan dieper op in.

Als je zo’n kans krijgt om in een ford gt te rijden. En je maakt maar een filmpje van 10 min. En met deze inhoud. Dan vind ik dat teleurstellend.

Ze maken vaak mega lange saaie interview/rijtesten in “mijn auto” van 20 min.

En dan heb je zo’n auto. En dan is er maar 10 min waarvan je 5 a 6 min voor een auto staat te praten over dat er een lipje is voor de downforce.

Ja sorry hoor maar dan schiet je gewoon te kort.
@dymf: waar zeg ik dat Ford het wiel opnieuw heeft uitgevonden? Bij andere auto’s die hetzelfde zouden zijn zou ik het ook benoemen.

Maar guess what: die rijden we niet zo vaak. En al zeker niet in de vorm van straatauto’s die ná de circuitracer op de markt komen.
@casperh: Geen aandacht aan geven joh, meneer was gewoon een beetje jaloers omdat hij naar buiten keek en z’n golfje zag staan…
@michaelb: geen meneer, nooit een golf gehad. En niet jaloers. Vind alleen dat filmpje beter kon dan de helft marketing. Mag toch?

Niemand hoeft het met mij eens te zijn. Is gewoon mijn mening. Niks meer, niks minder. Ben alleen beter gewend van autoblog en @CasperH
Wat een baan hebben jullie toch… kweil…
Ik was van de week nog in de speeltuin van Lommel, en jullie spelen met echt geweld. Top wagen en dito review!
Ik vind het vanaf de zijkant gezien echt een indrukwekkend apparaat. Lijkt me geweldig om erin te mogen rijden.
Hubba Hubba
Prachtige auto en ook een prima geluid, alleen jammer dat je zo’n saai interieur erbij krijgt, er zijn nauwelijks opties wat dat betreft. Dat heeft Ferrari veel beter voor mekaar, daar heb je ontzettend veel mogelijkheden, maar die draaien al zo’n 50 jaar mee in de topklasse. Ook bij Porsche heb je weinig mogelijkheden qua interieur, maar dat zal wel door de volkswagenafkomst komen.
@grandmasterb: Je mist ook compleet de doelstelling van deze auto. Nee, er zit geen kalfslederen interieur in om de poser die er met 30km/h mee over de boulevard rijdt mee te pleasen.
@fordnut: echt hé. Eigenlijk is deze GT de enige pure auto in zijn doelstellingen, de rest zijn een soort van vage persoonlijkheidsverlengers die ook de verplichte bewegingen moeten doorstaan om goedgekeurd te worden als, op papier, sneller dan de goegemeente. Ok beetje cynische kijk op het supercar gebeuren, maar inderdaad, wat doen mensen er eigenlijk mee? Echt snel op circuit gaan alvast erg erg zelden…
De ‘vorige’ GT was een echt eerbetoon aan het orgineel , dit is eigenlijk gewoon een racewagen die dezelfde naam heeft gekregen.
Het is en blijft naar mijn mening een doodzonde dat dit ding een 6 cylinder heeft gekregen.
Met een 8 cylinder was er nog een kans geweest dat er een ‘authentiek’ geluid in had gezeten.
Nu heeft deze auto eigenlijk het probleem wat de huayra ook heeft ; hij klinkt teveel als iets anders en dat is toch een enorme domper imho.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).