De Ford GT 67 Heritage Edition is rood, wit en episch

Auteur: , 17 Reacties

Episch is 'ie echter ook al zonder special edition goodies. Desalniettemin stoft Ford haar erfgoed af om de Ford GT nog specialer te maken.

Hoewel dat laatste altijd twee kanten heeft bij zo’n ‘speciaaltje’ van een exoot. Immers zijn de mogelijkheden om het standaardmodel af fabriek iets unieks te maken doorgaans zo groot, dat je je kan afvragen of zo’n special edition uiteindelijk niet juist mínder speciaal is dan een exemplaar dat je zelf smaakvol samenstelt.

Enfin, verzamelaars worden over het algemeen ontzettend warm van speciaaltjes en Ford speelt daar wederom handig op in door ze te geven wat ze willen hebben. In dit geval is dat de Ford GT 67 Heritage Edition, uitgevoerd in rood met een witte Frozen White strip en een aantal nummer 1’s op de koets. Die livery is een verwijzing naar de Ford GT die in -jawel- 1967 won op Le Mans. Het is daarmee de opvolger van de Ford GT 66 Heritage Edition, een speciaaltje die verwees naar de Ford GT die in -jawel- 1966 won op Le Mans.

Andere uiterlijk kenmerken van de special edition zijn de zilveren spiegelkappen en de (ietwat tacky als je het mij vraagt) gesmede 20″ velgen. Het rood van de carrosserie wordt aan de binnenkant voortgezet in dingen als stiksels en gordels en dergelijke. De ’67’ Heritage Edition wordt alleen leverbaar op Ford GT’s van modeljaar 2018.17 reacties

Heritage om te vieren dat ze Ferrari versloegen? Vind het net de livery van de oude racers van Ferrari
@valluik: kwestie van de betreffende wagen kennen hè
@valluik: Eigenlijk best wel knap van Ford dat ze deze hypercars onder eigen Ford label met dikke winst kunnen verkopen. Géén ander mainstream merk kan dat. VW heeft hiervoor het label Bugatti gekocht. Toyota doet hier niet aan mee. Renault-Nissan ook niet. En last but not least, premium merk BMW al helemaal niet. Al hun pogingen 507, M1 en Z8 waren niet de verkoop knallers. Dat de Ford eruit moet zien als een Ferrari is weet jammer. Waarom niet in de mooie blauw/oranje Gulf kleuren?
@ibssr:

Omdat ze in ’67 dus niet met Gulf-kleuren reden.
Sturen uitnodigingen naar mensen waarvan Ford vind dat ze de auto mogen kopen, maakt speciaaltje voor verzamelaars
Qua looks wel een mooi model maar op de een of andere manier trek deze auto mij totaal niet. Is het overigens ook niet wat vroeg voor een special edition? De eerste exemplaren zijn toch nog niet eens afgeleverd?
Sinds ik ff terug een video van het ding gezien heb waarin allerlei feiten en weetjes over het ding behandeld werden kan ik ‘m bijzonder goed waarderen. Moeders mooiste is het misschien niet direct, en een 6 pitter lijkt ergens een zwaktebod, maar al met al is het gewoon een purpose-built sportwagen die me doet denken aan Elise. En dan zo’n kleur/livery erop… Ik zou het wel weten. Dit werkt beter dan die uitgemolken Gulf-livery
Toffe kar, maar ik zou hem mooi in mijn eigen specificatie samenstellen. Ben absoluut geen fan van “speciale edities” van gelimiteerde auto’s.
Woooh wat een prachtige sportwagen, kleuren staan hem goed. Wat een knappe prestatie van Ford, klassiek en modern tot een nieuw geheel te maken.
Heritage Edition vind ik wel een goed gekozen naam. De levertijd van deze auto is zo lang dat het inderdaad ‘heritage’ is als je hem ontvangt.
Hoe vaker ik deze auto zie hoe lelijker er hem vind worden.
Hoe kan een speciale uitvoering worden aangeboden, terwijl het model de komende jaren is uitverkocht?
In eerste instantie kon hij mij niet zo bekoren, maar in deze kleurstelling is het wel een prachtige wagen zeg!
Niet lelijk, maar ik heb betere exemplaren met de configurator gebakken.
Weten we gelijk dat we de komende twee jaar nog meer heritage over ons heen gegooid krijgen.
Prima combinatie, maar ik zou liever eentje van de vorige gen. in deze kleuren hebben

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).