Formule 1: Canada officieel op de kalender voor 2017

Auteur: , 20 Reacties

Weer een vraagteken minder.

Canada

Langzaam maar zeker worden de puzzelstukjes minder. De burgermeester van Montreal, Denis Coderre, heeft bekendgemaakt dat ook in 2017 een Grand Prix zal worden verreden in zijn stad. Dit jaar vond de Canadese race plaats in juni. Max Verstappen eindigde toen vierde.

Op de voorlopige kalender van 2017 werd Canada al genoemd, maar het was nog een vraagteken of de race daadwerkelijk door zou gaan. Deze twijfel is nu weggenomen. Alleen Duitsland en Brazilië staan op dit moment nog on hold.

Het circuit Gilles Villeneuve in Montreal is toe aan onderhoud en daarom was tot vandaag niet duidelijk of de Grand Prix in 2017 door zou gaan. De plannen voor onderhoud en aanpassingen aan de baan zijn in overleg uitgesteld tot 2019. Sinds 1982 staat Canada op de F1-kalender. Enkel in 1987 en in 2009 bracht het F1-circus geen bezoek aan het Noord-Amerikaanse land.20 reacties

Als ik een circuit zie krijg ik altijd een blij gevoel, maakt niet uit welk circuit
@banaan7: het criminele circuit
@banaan7: As an electrician, I don’t like short circuits.
En terecht. Prachtig circuit waar gewoon op gereden moet worden. Haal Baku maar van de kalender af. European Grand Prix… Laat me niet lachen.
@viezefreddyw: compleet mee eens, een van de mooiste circuits er af. Kan altijd genieten van dat muurtje na de laatste bocht. Millimeter werk vaak. Samen met Silverstone en Spa toch wel de mooiste rijders circuits er af. In plaats van Baku Assen dan maar?
@dieselkameel: Meehh, Assen zie ik niet zitten. Zandvoort ook niet. Is ook gewoon niet haalbaar. Als ik een circuit zou mogen aanwijzen voor de Grote Prijs van Europa, zou ik Istanbul Park zeggen. Dat vind ik ook een mooie baan.
@viezefreddyw: of de Nordschleife.. “moeilijkste” circuit te wereld. Vind ik juist wel wat voor de “koning” der raceclassen
@viezefreddyw: Is Assen daadwerkelijk niet haalbaar? Heb er een beetje mijn bedenkingen bij. Volgensmij heeft het er meer mee te maken dat Ome Bernie bij elk land waar de f1 is iets met de belastingdienst regelt en dat Nederland daaraan niet wil voldoen.
@dieselkameel: heb gehoord dat assen geen mooie baan is voor de wagens, met de motor wel een fijn circuit
@dieselkameel: Dat muurtje heet de “Wall of Champions” en is inderdaad berucht.
@viezefreddyw: helaas is Baku bereid dik te betalen dus zie ik dat niet gebeuren. Als Bernie zo door gaat blijft er niets over. De niet interessante rijke circuits blijven terwijl de goede klassiekers zoals Brazilië verdwijnen
Gelukkig maar. Als het aan mij ligt nog 12 races per jaar er bij.
30 juli in Assen lijkt mij wel ok
@oen4: Dat wordt slalommen dan. Laatste weekend van juli is er altijd Truckstar festival op de TT baan.
Ik hoop dat Max wint en Zeik (Jaqcues op z’n achterhoeks)Villeneuve de podiuminterviews mag doen!
@E34M5Touring: Haha wat zou dat mooi zijn. Ik zie nu al de ongemakkelijke blikken voor me.
@E34M5Touring: dat zou inderdaad geweldig zijn!
Ik hoop al een tijdje dat de Nürburgring terugkomt, ik vind dat een prachtig circuit. Hoe denken jullie daar over?
Gezellig! Dan kan ome Jacques Villeneuve live naar de verrichtingen van us Maxke komen kijken en live klagen aboot that Dutch driver! Wel vast het Canadese alfabet leren: https://www.youtube.com/watch?v=4g4QbpQ25LA
Ik blijf het raar vinden dat er in Duitsland geen gezonde basis meer is voor F1. Tal van topcoureurs, goede teams, sportieve automerken, zat circuits, etc. Het grote probleem zullen “die Echermann’s” zijn.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).