Formule 1 presenteert ambitieus milieuplan

Auteur: , 38 Reacties

De F1 zegt zich verantwoordelijk te voelen.

Formule 1 presenteert amibitieus milieuplan

De Formule 1 heeft de afgelopen jaren flink ingezet op duurzaamheid. De introductie van de hybride motoren waren een zeer belangrijke omslag in het schoner maken van de Formule 1. De FIA en de organisatie van de F1 willen nog een stapje verder gaan.

Doelstelling is de CO2-uitstoot verminderen tot nul tegen 2030. De plannen om dat te gaan bereiken beginnen, wat de F1 betreft, vandaag. Een doelstelling die al tamelijk dichtbij komt moet in 2025 bereikt worden. Tegen dat jaartal is het de bedoeling dat alle F1-weekenden verduurzaamd zijn. Dat betekent bijvoorbeeld geen plastic wegwerp bekertjes, maar uitsluitend gerecycled materiaal. Chase Carey, topman binnen de Formule 1, stelt dat de F1 als de top binnen de autosport de verantwoordelijkheid heeft om het goede voorbeeld te geven.

In launching F1’s first-ever sustainability strategy, we recognise the critical role that all organisations must play in tackling this global issue – Chase Carey, topman Formule 1

Het klinkt allemaal nog erg ver weg. De F1 stelt op de corporate website van de organisatie het plan volledig uit te gaan schrijven tot in detail. Dat moet uiteindelijk meer verdieping geven dan deze, nog ietwat beperkte aankondiging.38 reacties

Er gaat genoeg geld in om, dus ze zullen de uitstoot wel afkopen door één of ander wazig compensatieprogramma te betalen voor bomen.

Want ik zie niet hoe ze die verplaatsingen van circuit naar circuit op zo’n korte termijn CO2 neutraal kunnen krijgen.
@reactief: ik hoop dat bij deze de F1 de eerste grote organisatie is welke in gaat zetten op synthetische brandstoffen welke uit CO2, afgevangen uit de admosfeer, en verantwoorde groene stroom is gefabriceerd. Zo kan de F1 de voorloper zijn op een geheel neutrale transportsector zonder dat daar een radicaal andere infrastructuur en afzetmarkt voor nodig zijn. Die brandstoffen halen zeker in Formule 1 wagens, met hun hoge thermische efficiëntie, een totale effcientie van 25%.
@srthellcat: Het zou inderdaad leuk zijn als ze op een meer inventieve manier proberen deze doelstelling te halen. Ik ben benieuwd naar de plannen!
@srthellcat: En hoe gaan we de uitstoot en milieuschade van die 22 races keer 50 vliegtuigen per jaar dan compenseren ?
@srthellcat: PS: De F1 brandstoffen zijn supergiftig en vervuilend t.o.v. ‘reguliere’ brandstof; milieu-technisch is dat helemaal niet efficient ….
@dawwg: Heb je daar een bron voor?
Het moet eens een keer ophouden, dat gezeur over CO2. De wereld vergaat niet, en de uitstoot van auto’s draagt niet bij aan opwarming. Je wordt er aan alle kanten mee doodgegooid.
@tierelier: euh you leving under a steen?
@willyjee: Ey you kijekn tu veel naar propaganda? Nu.nl, NOS etc? Doom scenario’s die niet uit zijn gekomen en ook niet gaan uitkomen? Kinderen die worden gebruikt als propaganda middel?

Wat minder fake news kijken.
@tierelier: Donald, is that jou?
@laptom: Schaap is that you?
@tierelier: Wat dacht je verder van al het rondvliegen van de teams over de hele wereld?

Verder is het geen ‘gezeur’ over CO2. Gewoon feiten onderbouwd door wetenschappers. Dat de uitkomst van de wetenschap je niet aan staat is wat anders, maar het is geen onzin.
@widodh: Onderzoek zelf even voor de grap naar alle data manipulatie van deze wetenschappers. En al geloof je zelf al dat mens het klimaat aan het verwarmen is, dan dragen auto’s niet eens aan 1% van alle Co2.
@tierelier: Je weigert dus onderzoek te accepteren. Lees onder andere de rapporten van het IPCC. Ruim 90% van alle onderzoekers/wetenschappers op deze wereld is het er over eens dat de mens wél de oorzaak is van klimaatverandering.

Jij lijkt dus blijkbaar vast te houden aan de 10% wetenschappers die het niet vind en gaat hun verhaal als waar aannemen.
@widodh: Ongelofelijk hoe iedereen altijd hetzelfde stukje informatie herkauwt. Selectieve berichtgeving.
@tierelier: zo werkt indoctrinatie, zijn velen bevattelijk voor.
@widodh: Nog één ding, wetenschap is geen beauty contest, je hebt maar één wetenschapper nodig om iets te bewijzen. Die 97% is gewoon onnozel.
@tierelier: Kom er eens met eentje dan!?

En als je iets van wetenschap snapt dan snap je dat die 97% juist zeer relevant is. Maar goed, je snapt het duidelijk niet en gelooft liever onderbuik gevoel, omdat de waarheid ongemakkelijk is.

Die titel van die slechte klimaat film was zo slecht nog niet ;)
@widodh: dus voor het bestaan van de mens zijn er geen klimaatveranderingen geweest?
@enjoypunani: Oh, zeker wel. Dat doet de planeet altijd. De snelheid (korte tijd) waarin het nu gebeurd is absurd en volledig toe te schrijven aan de mens.

Data wijst uit dat de CO2 uitstoot sinds begin 1900 explosief stijgt en daarmee ook het klimaat op aarde aan het veranderen is.

Maar het is simpel: De aarde gaat er niet aan. Wij roeien onszelf uit en/of maken het voor toekomstige generaties en verdomd vervelende plek om op te wonen.
@tierelier: Het gaat hier ook niet over auto’s. Het gaat hier over alle zooi die een F1-weekend met zich mee brengt.
@widodh: hap nou niet, dat is het enige waar ie op uit is
@koekwaus: Sorry, je hebt gelijk. Ik kon het niet laten. Soms moet ik nog wennen aan het internet en de trollen…
@widodh: Maar is de F1 tegen die tijd dan ook wel genderneutraal? Ik vind het nogal een eenzijdig beeld van de maatschappij, al die stoere mannen. Belachelijk en kwetsend.

En wat te denken van al die fijnstof die van die remmen afkomt? Heb ik daar om gevraagd om die in mijn neus te krijgen?
@tierelier: Obvious troll is obvious.
@tierelier: Je kan je toch wel voorstellen dat schone lucht beter is voor mens en milieu dan vervuilde lucht is? Opwarming etc daargelaten is het sowieso een goed streven toch?
@monaco: heden ochtend in de krant: we leven tot 6 jaar langer door de schone lucht. Zo, alles opgelost. We kunnen weer bouwen, gas geven en strooien
Helemaal prima idee! Formule 1 staat voor innovatie, lijkt me een geweldig streven.
Op zich niet raar. Niet de bolides zelf aanpassen maar het hele circus er omheen. Daar kan voldoende verduurzaamd worden zonder dat de sport er onder lijdt.
2025 en 2030. Wat een onzin.
Wat ze eigenlijk zeggen is: we hebben er nu geen zin in, komt later wel, dikke vinger… en nu een marketing spin eraan om het erop te laten lijken dat we alles goed doen.
Ze verdienen 100den miljoenen met deze business.
VANDAAG kan je CO2 certificaten kopen om alles tot aan 2025 en 2030 te compenseren.
Voor het volgende jaar kunnen alle brandstofmakers prima met een bio-brandstof komen… er zijn zelfs al series die er op rijden.
Je kan voor 2021 eisen dat alle fabrieken van de coureurs 100% renewable energy sources gebruiken in de energie en al het vervoer compenseren… of de 3e partij maakt een berekening en trekken die kosten van het compenseren van de premies af (met een beetje initiatief geld er boven op).

Wat een onzin dit zeg.
Hé Boys, Maak je niet druk om dit soort berichten, zou ik zeggen… Tegen 2030 is de Formule 1 al lang vervangen door een soort Formule E…. dus…. RELAX !!!
Last ze dan eens beginnen met races in logische volgorde te plannen. Is nergens goed voor om het ene weekend aan de ene kant van de wereld te rijden, het weekend daarop aan de andere kant en het weekend daarop weer terug te gaan naar de andere kant.
Mogen ze eerst beginnen met vegan catering tijdens de races.
@automotivedesigner: Eens, of alleen dieren gebruiken waar weinig drinkwater voor wordt gereserveerd. Duiven ofzo. In de frikandellen. Ik zie kansen voor Mora op Zandvoort.
Doe lekker je ding, zolang je maar nooit in je leven de F1 elektristisch maakt.
@ferari: Is denk ik ook niet nodig. Gewoon een verbrandingsmotor op waterstof monteren. De F1 kan dat ontwikkelen :)
“maar uitsluitend gerecycled materiaal.”

Prima, maar is het wel een closed loop? Of gaat het gerecyclede materiaal alsnog in de verbrandingsoven?
Ik hoop dat ze tegen dan vliegtuigen op batterijen hebben. Anders gaat het ze niet lukken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).