Teamgenoot Max Verstappen 2020 bekend

Auteur: , 32 Reacties

Wie mag het tweede stoeltje bij Red Bull gaan bemachtigen in 2020?

Max Verstappen

Als het gaat om teamgenoten, heeft Max Verstappen er een beetje ambivalente verstandhouding mee. Of beter gezegd, Red Bull. Om te zorgen dat Verstappen behouden bleef, heeft Red Bull Racing afscheid moeten nemen van Carlos Sainz en Daniel Ricciardo. Beide zijn twee uitstekende coureurs.

Daardoor is er een soort gat ontstaan, want daarachter bulkte het nog niet van het talent. Daniel Kvyat heeft voor Red Bull gereden tot 2016, maar werd toen terug gezet. Vervolgens volgens werd hij net zo vaak aangenomen en ontslagen als, eh, Donald Duck waarschijnlijk. Maar ook Albon en Gasly zijn in hun carrière bij de frisdrank-gigant zowel gepromoveerd als gedegradeerd.

Gasly presteerde de eerste helft van het seizoen ondermaats, waardoor hij halverwege werd ontvangen. Red Bull gaf aan dat zowel Kvyat, Albon als Gasly aanspraak zouden maken op het Red Bull stoeltje naast Max Verstappen. Welnu, het is net bevestigd: dat wordt Alexander Albon. De Britse Thai toonde meer assertiviteit op de baan dan Gasly. Volgens Red Bull zit er bij Albon nog meer potentie in dan dat er nu uitkomt en denken ze mede op basis daarvan dat hij de beste keuze is voor 2020. Bij Red Bull heeft Albon altijd minimaal als zesde weten te finishen, iets dat Gasly niet altijd lukte.

Alexander Albon

Wat gebeurt er dan met de twee stoeltjes van Toro Rosso (Alpha Tauri)? Simpel, die worden opgevolgd door Daniil Kvyat en Pierre Gasly. Nu hebben beide coureurs dit seizoen best aardige dingen dit seizoen laten zien in een auto die niet dominant was. Maar aan de andere kant geeft het ook wel aan dat het opleidingsinstuut dat Red Bull ooit was, toch gefaald heeft. Desalniettemin lijkt het inderdaad de slimste keuze voor beide teams te zijn en lag het al in de lijn der verwachting.

Mocht jij nog azen op een Formule 1 stoeltje (net zoals Hulkenberg), er is nog maar één mogelijkheid: Williams heeft nog een positie vrij naast George Russell. De kans is zeer aannemelijk dat Nicholas Latifi (testcoureur Williams) dat laatste stoeltje gaat bemachtigen.32 reacties

Als Max kampioen wil worden volgend jaar dan heeft hij een sterke tweede rijder nodig. Albon heeft zeker talent maar is geen sterke tweede rijder. Alhoewel ik het Albon gun denk ik dat het in het grotere plaatje een fout is van RBR.
@Rick-dos: wie had je liever gezien dan?
@stefje: Een meer doorgewinterde coureur. Hulkenberg zou ik geen slechte keuze gevonden hebben. Had hem een jaar of twee gebonden en in de tussentijd Albon laten rijpen bij TR.
@rick-dos: Exact dit, maar helaas.
@rick-dos: Wat heeft men toch met Hulkenberg? Ja, ik vind het ook een erg sympathieke gozer die ook goed kan rijden. Maar hij is toch niet zo’n geweldige coureur? Ik denk niet dat hij Red Bull sterker zou maken dan een Albon doet. Hulkenberg gaat ook zeker niet beter worden dan hij nu is terwijl er in Albon wellicht nog meer rek kan zitten. Ik vind het juist wel mooi dat een topteam weer een jonge gozer de kans geeft. Net zo goed dat Ferrari Leclerc de kans gaf.
@viezefreddyw: Albon met een LeClerc is krom omdat Albon niet zo’n groot talent is als LeClerc. Als hij dat wel zou zijn dan zouden we deze discussie niet gehad hebben.

Mijn punt is niet zozeer of Hulkenberg het had moeten worden. Mijn punt is dat als Verstappen volgend jaar kampioen wil worden dat hij een goede tweede rijder achter zich nodig heeft. Een tweede rijder die leuk meestrijd voor een 5e of 6e plaats is niet wat je dan nodig hebt. Van mijn part is het elk ander coureur dan Hulkenberg punt blijft dat Max een goede tweede coureur nodig heeft die, zoals ik al aangaf, het leven zuur kan maken van de coureurs in de andere topteams. Die hier en daar wat in de weg kan rijden of cruciale punten kan afsnoepen van de concurrentie. Ik denk dat Hulkenberg dat prima kan. Ik persoonlijk vind hem niet veel onderdoen voor Ricciardo of een Bottas.
@Rick-dos: Maar zou een Albon dat niet kunnen dan? Dit seizoen is ook pas zijn eerste seizoen. Volgend jaar zal zijn eerste volledige seizoen zijn bij Red Bull.
@Rick-dos: hoezo Hulkenberg? Alleen omdat ie een beetje Nederlands spreekt? Ik snap niet dat mensen hem zo graag bij RBR willen zien. Leuke gast maar er zijn betere. Ik denk dat Albon de juiste keuze is vooral als je kijkt naar hoeveel punten hij heeft gepakt dit seizoen.
@qvdweide: Ik val in herhaling. Lees mijn comment hierboven.
@rick-dos: Ik snap heel die heisa om Hulkenberg nooit zo. Zo goed was die gast niet. Sympathiek, dat wel.
Ik vind het ook totaal niet passen bij Red Bull om een middelmatig coureur bij een ander team vandaan te halen om 2e rijder te spelen, terwijl je al een coureur hebt met genoeg potentie.
@reactief: Met een coureur met potentie gaat Verstappen geen kampioen worden. Of op z’n minst het heel zwaar krijgen om kampioen te worden. Die manco zag je dit jaar ook waarvan Hongarije het beste voorbeeld is. Als Verstappen daar een goede tweede coureur gehad zou hebben dan zou hij rugdekking hebben gehad en dan hadden Mercedes en Hamilton nooit die extra pitstop hebben kunnen maken om alsnog de wedstrijd te winnen.
@rick-dos: Ik snap ook wel dat een goede tweede coureur voordelen biedt, met als voorbeeld Hongarije.

Maar ik denk dat Albon nu op redelijk gelijk niveau zit als Hulkenberg, en daarbovenop nog potentie heeft om tot beter door te groeien.
@Rick-dos: En waarom is Albon geen goede tweede rijder?
@skinny058: Dat heeft hij de afgelopen races laten zien. Hij zit niet dicht genoeg bij de top 5 om voor andere teams een tactisch risico te zijn. Daarnaast vergeten mensen dat dit zijn eerste seizoen is in F1 betekenende dat hij nog veel te leren heeft. Dat gaat weer ten koste van het ontwikkelen van de auto want hij moet eerst aan zijn eigen ontwikkeling werken.
@rick-dos: Albon heeft al twee keer laten zien dat -ie het in zich heeft om vanaf de achterkant van het veld, toch een top zes te kunnen rijden. Natuurlijk, hij rijdt met de RB14 niet in een slechte auto, maar met name Gasly en in mindere mate Ricciardo hadden daar aanzienlijk meer moeite mee.
@rrrobert: Het is één ding om van achter met een betere auto naar voren te rijden, het is weer iets anders om het leven zuur te maken van rijders als Vettel, LeClerc, Bottas en Hamilton. Als je met Verstappen kampioen wil worden dan moet je wel een rijder hebben die dat kan.
@Rick-dos: Je hebt gelijk dat hij nog niet snel genoeg is en mee kan doen voorin maar vind hem wel constant. Dat beetje extra komt nog wel. Hij heeft dit jaar safe gereden.
@skinny058: Albon heeft zeker potentie. Denk niet dat hij ooit bij de absolute top zal horen maar potentie is er zeker. Maar nogmaals mijn punt was dat als Verstappen kampioen wil worden hij volgend jaar een betere coureur naast zich moet hebben. Albon is daar nog niet.
@rick-dos: Je doet wel alsof het een feit is dat Albon volgend jaar niet goed genoeg is als tweede rijder.

Net zoals je begin dit jaar zeer overtuigd was van het feit dat Red Bull het team zou zijn om te kloppen dit seizoen. Dat is ook niet helemaal uitgekomen, dus misschien kun je daarvan leren ;)
@rick-dos: Om Verstappen kampioen te laten worden is de tweede rijder in meer dan één opzicht secundair. Als Red Bull weer een auto bouwt die niet kan aanhaken bij de echte top (dus niet eentje die allen met wind mee, helling af, zonnetje in de uitlaat en café in zicht 3 races per jaar om de overwinning kan meedoen, maar het hele seizoen) maakt het geen donder uit wie of wat er in de andere Red Bull zit.
@Rick-dos: waarom moet hij een sterke tegenstander in het eigen team hebben? Dan krijg je weer van die situaties als met Riciardo dat ze elkaar van de baan rijden. Ik vermoed dat hij z’n handen al vol genoeg heeft aan Hamilton, Leclerc, Bottas en Vettel.
@Rick-dos: Albon kruipt anders steeds dichter bij de rondetijden van Max. Wie weet..
Enige logische keuze! Zou leuk zijn als dit extra vertrouwen geeft aan Albon en hij daardoor doorgroeit en de top 5 kan gaan aanvallen! Want dat mistte ik tot nu toe nog een beetje!
Jammer dat ze Nico hebben laten schieten. Nu zetten ze er een B-rijder naast zonder ervaring. Ik denk dat het caliber van Nico beter zou passen bij RB en de nuance van Nico Max zou helpen wat meer gebalanceerd te rijden. Gemiste kans in mijn optiek.
Ik vind dat Albon het heel behoorlijk doet, en ik mag hem wel. Hopen dat hij de kans om zich verder te ontwikkelen maximaal pakt en de tweede RBR coureur wordt waar hier op gehoopt wordt. Gasley was pas echt een drama…
Goh, wat verrassend zeg… maar geen slechte keuze van RBR. Die bescheiden brave Albon is een uitstekend Bottas type voor Max die Max niet dwars gaat zitten met 1ste/2de rijder geneuzel. Albon moet alleen nog iets sneller worden om Max te kunnen schaduwen.
@venividivici: Nou ja, schaduwen. Bedoel meer tegenstanders op afstand houden.
Lag in de lijn der verwachting, maar wel jammer voor Nico.
Riccardo moet gewoon koste wat kost terug. Had had veel pech met de auto / motor maar dat is wel over sinds Honda.
Albon, no doubt. Opvallend constant ook.
Ze hadden het contract van Russel of Norris af moeten kopen. Dan had je een prima 2e rijder. Ook jong en een berg aan talent.
@lluq: then again met een Mercedes contract zit je ook wel lekker met die half laffe Fin in de 2e silber pfeil, komend seizoen is zijn laatste hoop ik toch. En als McLaren weer Mercedes krijgt dan zit Norris daar prima.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).