Franse politiehelikopter snapt 5 racende supercars

Auteur: , 35 Reacties

Een groep Britse vrienden dacht vrijdag ongestoord met hun scheurijzers door Frankrijk naar Spanje te jagen, maar helaas voor hen gooide de Gendarmerie roet in het eten.

Britse supercars in Frankrijk

Die bewuste middag reed een Franse agent rond 15:00 uur doodgemoedereerd (want met de Franse 32-urige werkweek was het ongetwijfeld al lang en breed weekend) over de A63 rchting de Pyreneëen, toen het vijftal hem inhaalde. Hierbij ging het zo hard dat besloten werd een helikopter in te schakelen om de club bij te houden.

Dit lukte, en dankzij wat coördinerend werk werd het gezelschap ter hoogte van Biarritz (niet ver van de Spaanse grens aan de Atlantische kust) bij een Péage stilgezet. We zien op de foto’s een Lamborghini Gallardo Performante Spyder, een rode en een witte 911 GT3, en sowieso een zwarte Audi Spyder.

Als souvenir krijgen de heren een mooie luchtfoto uit de ‘kopter, maar wij vermoeden dat ze in ruil hiervoor wel hun rijbewijs bij de smeris – die het voorval trots twitterde – hebben moeten achterlaten. (via Sud-Ouest)

UPDATE: de heren kregen naar verluidt alleen een boete voor te hard rijden. Zodra ze de helikopter doorkregen pasten ze hun snelheid aan.35 reacties

Ben benieuwd of ze nog een ‘leuke’ snelheid hadden geklokt
Die 32-urige werkweek idd. Wat een idioterie.
@camber24:
Het is ook idioterie, want het klopt niet.

De standaard franse werkweek is 35 uur, niet 32 uur. Is ingevoerd om exact dezelfde reden als de nederlandse arbeidstijdsverkorting (ATV) (i.e. bestrijding van werkloosheid). In praktijk werken fransen gewoon 40 uur en sparen de uren op voor extra vakantie (dus precies hetzelfde als ATV).
@super: dan nog. Idioterie. Heb vaak zat meegemaakt dat ze te beroerd zijn om (door) te werken, en krampachtig vasthouden aan elke mogelijke voorwaarde om maar zo min mogelijk te hoeven werken.
@camber24:
ja, inderdaad, dat heb ik in nederland nog nooit meegemaakt.
Leuke vakantie kiekjes toch?
Zo onverantwoord, stel nou dat er een kind de snelweg overstak
@ziekegeest: Was vorig weekend aan het spelen op een grote open parking, na 5 seconden komt er een politiecombi opgereden, zet de sirene op (ik stond ondertussen al braaf stil, wetende wat er zou komen). 1 agent heel vriendelijk. Andere agent: stel dat er een kind voor je auto springt. Kon m’n lach moeilijk bedwingen. Geen boete gekregen (geen openbare weg), wel half uur stilgestaan omdat de agentjes hun macht wilden tonen door alle papieren uit te pluizen.
Baas.
Maar het is ook gewoon heerlijk om voluit die tolpoortjes weg te knallen!!
@lpgbarrel:
Ja
Schiet ook enorm op !
En de Gendarmerie die daar vaak staan, zien dat helemaal niet als een reden om je staande te houden en eens uitgebreid je papieren te controleren.

Ik zeg : Vooral blijven doen !
Heeft clarkson niet precies zon gallardo?
@lucas23: nee.
Terecht, racen met dusdanige snelheden doe je maar op het circuit
@thomasbol: Of duitse autobahn :-)
@thomasbol: je kan ook verantwoord hard rijden
@thomasbol: huilie huilie
@thomasbol: of in een woonwijk
Als de snelweg toch leeg was, geen probleem. Maar rijd er ander verkeer dan kan je wel te hard rijden maar veel te hard vind ik.
Dan baal je. De enige 20min dat de Luchtverkeersleiding niet staakt dit jaar en dan wordt je nog gepakt ook….
De politie die zoiets met een twittert? En dan ook nog met een uitroepteken? Dat is ook om te kotsen.
Stukken peage van Parijs richting Bordeaux en dan door naar de grens; die zijn vttt rustig en er ligt een mooi stukkie asfalt.
Racen doe je op het circuit, maar op dat stuk aan de 130 houden, dat is ook niet makkelijk. Waarheid zal waarschijnlijk ergens in t midden liggen.
@gregorius: hoezo is dat om te kotsen? Dit soort ‘incidenten’ zijn voor hen de krenten uit de pap. Dat ze er vervolgens trots op zijn, is niet heel raar toch? Best een sterk staaltje coördineren zoiets…
@jorgos: Waarom om te kotsen?
Omdat de politie neutraal hoort te zijn. Zij mogen dit best de krenten uit de pap vinden. Leuk om helicopter in te zetten en te coordineren met de Peage-poortjes. (Hadden ze overigens ook zonder Heli kunnen doen: hardrijders bij de poortjes staande houden is meer regel dan uitzondering voor de Franse verkeerspolitie).
Goed en leuk voor ze dat deze mensen hebben aangehouden.
Maar waarom moet dat op Twitter?
Mensen uit een gijzeling redden, dat mag op Twitter. Een ontsnapte crimineel vinden. Een ontvoerd jongetje terug vinden (afgelopen zomer); dat zijn mooie dingen voor op Twitter: dat is ook informatief voor het volk (waarvoor die juten werken).
Een paar (rijke, buitenlandse) mensen, die in hun auto te snel rijden (gevaarlijk of niet) en die bij een tolpoortje aanhouden? Vervolgens ook zeggen: ‘TRèS grande vitesse’; Foto’s erbij. Dat is meer SBS6 sensatie.
Dat zou de GendarmerieNATIONALE toch niet op Twitter moeten plaatsen.
Maar goed, mijn mening.
@gregorius: dit soort dingen lijken mij meer imagebuilders.
@gregorius:
Sinds wanneer is het vermelden van feiten in strijd met hun neutraliteit, voor zover ze dat al wettelijk verplicht zijn.
Dit soort berichten zijn er juist om de eeuwige zeurkousen van repliek te dienen, hiermee laten ze zien weldegelijk wat te doen.
Dus hoewel ik weinig op heb met Fransozen vind ik dit een prima actie.
@gregorius: ach. Je kunt ook 2x geflitst worden op de rondweg van Lyon. Daar waar je maar 90 mag,…

Maximum snelheden zijn er om je aan te houden. Huilie huilie doe je maar als je een leuke band rijdt ofzo. Anders: billen brand. Blaren zitten.
@stamp: Max snelheden zijn er voor een hoop redenen. Vaak is het de reden: “omdat het overal zo is”. Ook al zou ook prima kunnen gaan als deze snelheid een stukje hoger is. Hey, in het buurland tonen ze aan dat het prima gaat, met vaak een stuk slechtere wegen.

Wordt je gepakt terwijl je te hard gaat: eigen schuld.

Om, als politie, een heli hiervoor in te zetten en ook nog de hele bende te publiceren, met foto’s en SBS6, via het kanaal van de nationale gendarmerie, da’s een beetje te veel van t goede. Zeker als je nu ook leest dat ze maar een paar boetes hebben gehad.

Je schijnt ook 90 rondom de ring van Nice te mogen. Kwam ik achter toen ik wakker werd (01:00) van een flits terwijl vrouwlief zei: shit, dacht dat ik hier 130 mocht. Gelukkig bon nooit gehad.
Ter info, ze hebben hun rijbewijs niet moeten afgeven. Ze kregen enkel een waarschuwing en een boete.
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3075805/British-supercars-caught-French-police-helicopter-roar-past-duty-officer-100mph.html

Alleen een boete zoals thezonda zegt. 160km/h valt nog mee met deze auto’s ;)
Check, update geplaatst.
@potatoe: kost je 90 pleuro’s in frankrijk tot 50 km/u te hard, na correctie van 8km/u. Aftikken en doorrijden voor deze gasten dus.
De fotos zijn best dik. Die gasten lachen zich kapot en zitten allang weer aan de pussies. ;)
@terrorizer:

Tuurlijk joh !

Nog nooit op vervelende wijze kennis gemaakt met de Gendarmerie zeker?
De boet zal wel mee vallen, maar het Ge- OH er omheen, kost je uren en uren, jij wordt gecontroleerd heb je pech nog even gevisiteerd, de papieren van je auto nemen ze in beslag en ineens hebben ze zeeën van tijd om ze te controleren.

Omdat ik Frans spreek heb ik ooit eens een zootje Engelsen uit de penarie geholpen met een soort gelijk geintje na afloop van de 24 uur van Le Mans
En die Gendarmes zijn echt niet mals !

Tip van @desjonnies : Houd je gedeisd tegenover de Franse Gendarmerie.

Zelfde als de Spaanse Guardia Civil, gewoon een grote bek tegen ze opzetten, zie je een Spaanse cel eens van binnen!
De Franse politie voelt zich nu het mannetje. Net of die gasten ervan wakker liggen, je betaald de boete en rijdt – wellicht iets tammer – weer door.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).