Fransozen rijden zonder bekeuring te hard in Nederland

Auteur: , 23 Reacties

Gevalletje we are above zee law?

Franse politie in een Mégane RS

Sinds kort zijn Nederlanders die in Frankrijk worden geflitst niet meer gevrijwaard van boetes, deze ploffen namelijk gewoon thuis op de deurmat. Ondertussen kunnen Fransen wél rustig de Nederlandse wegen onveilig blijven maken, zonder zich zorgen te hoeven maken om eventuele flitsboetes. Wat is namelijk het geval? De Nederlandse flitssystemen zijn nog niet aangepast op Franse kentekenplaten, zo geeft een woordvoerster van Veiligheid en Justitie aan. Overigens zou dat later dit jaar alsnog moeten gebeuren.

Ja, da’s inderdaad vreemd. Europa probeert het uitwisselen van kentekengegevens tussen lidstaten te stimuleren, maar het is hierbij wel belangrijk dat dit niet éénzijdig gebeurt. Omdat ons justitieel apparaat kennelijk de boot heeft gemist, is nu de situatie ontstaan dat flitsboetes wel vanuit Frankrijk onze kant op komen en andersom niet. Buiten het feit dat onze schatkist hiermee de nodige centjes misloopt, is het des te pijnlijker dat Frankrijk ondertussen leuk verdient aan Nederlanders met haast.23 reacties

mompelt iets over ambtenaren en luiheid …….
@pimsieb: kom niet zeiken. Je zou graag hebben dat ze nog veel luier waren. Ons flitsen ze anders altijd en overal.
Dat is wel bizar. Opstelten heeft echt lak aan het aanpakken van de drugscriminelen dus. Hier in Rotterdam weet je precies wat al die hardrijdende Fransen komen doen.
@valetparker: Niet iedere Fransoos die zich in Rotterdam (of welke stad dan ook boven de rivieren) begeeft hoeft een drugscrimineel te zijn omdat hij in zijn eigen land niet legaal wiet kan kopen. Dit is dus gewoon alles over een kam scheren à la Wilders..
@Teerdz: Zucht. Welkom op het internet.

En kom eens in Rotterdam kijken naar welke Fransen er te hard over de 80km zone rijden
@valetparker: Hoezo moet ik a. nieuw zijn op internet en b. op de A20 en A13 komen kijken hoe de Fransen daar hardrijden? Ik denk dat je er verkeerde conclusies uit trekt.
@valetparker:

Kunnen ze wel vertellen dat je al die Franzen over 1 kam scheert maar je hebt gelijk. En dat zeg ik als Belg die ook wel in Rotterdam komt & uiteraard voor hetgeen wat je denkt dat ik kom.

En ik zie het ook iedere keer, Franzen die veel te hard rijden om ze vervolgens in de shop tegen het lijf te lopen met hun wagen dubbel geparkeerd voor de deur. Daarmee niet gezegd hebben dat er geen Belgen zijn die daar veel te hard rijden.

Overigens hou ik mij in Rotterdam zelf wel altijd mooi aan de regels, blijf er vaak ook iets eten. Er is maar 1 ding waar ik mij aan stoor & dat zijn die parkeerautomaten waar je noch een Visa noch muntjes in kan stoppen. Chipnip (of hoe het ook noemt) heb ik echt geen boodschap aan.

Maar mijn ervaring is wel dat de Nederlandse politie heel streng optreed naar buitenlanders toe rond coffeeshops. En terecht overigens. Meeste buitenlanders weten dit ook maarja, je hebt nu eenmaal van die mensen eh. Dan waren die plannen met coffeeshops buiten de stad (soort van winkelcentrum) dan toch niet zo een slecht plan?
Verrassend. Normaal als er wat te innen valt, is de staat er als de kippen bij.
ja, want al die duizenden fransen die en masse met hun caravans te hard door nederland rijden…

kost meer om die apparatuur aan te passen dan je aan flitsboetes verdient…
@super: op termijn niet gok ik zo. Waarschijnlijk heb je alleen een software update nodig. En waarschijnlijk is het een systeem van ene 3e partij die niet alleen Nederland verzorgt. Dus in dat geval zouden ze die module on the shelf moeten hebben.
@gregorius:
ja, en die software update kun je downloaden van bittorrent?
Gewoon compensatie. Omdat Nederlanders eerst geen boetes krijgen maar nu wel, denkt Nederland dat het hoort om nu de Fransen geen boetes te geven maar over een tijdje wel.
“De Nederlandse flitssystemen zijn nog niet aangepast op Franse kentekenplaten”
Veklaar u nader, wat is er zo anders aan een Franse plaat?
sjah, na jaren dikwijls schaamteloos rijgedrag in het buitenland (voor jullie dan want ik ben Belg) komt boontje om zijn loontje?
@tjorque: zegt iemand die zijn rijbewijs bij een pak cornflakes cadeau heeft gekregen :-P. Ben zelf half Belg maar op het verkeer bij ons hoef je echt niet trots te zijn. 2x zoveel verkeersdoden als in Nederland vind ik een droeve score. En nee, dat zit ‘m in het feit dat België een doorvoerland is. Nederland heeft met de haven van Rotterdam de grootste haven van Europa en na Singapore en Shanghai de grootste ter wereld, waarvan het meeste verkeer richting het Oosten (Duitsland) gaat. De reden zit ‘m in het tekort aan handhaving (snelheid en alcohol), slecht ontworpen knooppunten en het ontbreken van een rijopleiding. Als ik zie hoe de kids in onze familie na een paar lesjes een sticker op de auto plakken om vrolijk de baan op te gaan voor de komende jaren word ik niet bepaald vrolijk.

http://ec.europa.eu/transport/road_safety/specialist/statistics/index_en.htm
@gunther:

Vergeet er vooral niet bij te vertellen dat België het drukste verkeersnet heeft en dat Brussel de kroon pakt als het op file’s aankomt.

Ik ben het op sommige van je punten wel gedeeltelijk eens maar het probleem zit hem niet in snelheid & alcohol. Daar controleren ze echt wel serieus op. Het probleem is dat dit het enigste! is waar ze op controleren. Rechts inhalen, bumperkleven, links rijden, associaal rijgedrag, etc => in België kan het allemaal zonder ook maar 1 boete. Anonieme wagens rijden niet rond of het is dat ze net op weg zijn naar hun favoriete flitsplaatsje.

Ga voor de lol is in Brussel centrum (niet de ring) gaan rijden. Wat je daar ziet tart alle verbeelding. Ik moet nog iemand gaan bedanken om aan hun 9jarige zoon 100 keer te zeggen dat hij ogen op zijn gat moet hebben als hij de straat oversteekt. Ik dacht dat die randmongool op de busstrook aan dik 70 hem zo ging omver rijden!

De cowboys moeten er gewoon van tussen maar ja, dat is blijkbaar teveel werk voor Belgistan
Bestaan er echt geen andere foto’s over de Franse politie, weeral deze headerfoto. :)
@schnorre: het is gelukkig wel een erg lekker plaatje.
@schnorre:
Volgens mij is dit een promotie foto of zoiets, want in het verleden reed de Gendarmerie altijd met defensie-nummerborden en niet met een nummerbord waar een Frans departement op vermeld staat zoals deze wagen een gewoon Parijs burger- nummerbord heeft.
Geldt dat ook voor Britse platen? Dat zou mooi zijn :-)
@sketcher: Probeer het eens uit zou ik zeggen ;)
Das wel een ding. Die paar duizend Nederlanders die jaarlijks door Frankrijk rijden kunnen wel een boete krijgen en die miljoenen Fransen die door NL rijden kunnen ongestraft te hard rijden. Daar lopen we mogelijk miljarden mee mis en Rutte ligt gewoon te slapen……
Ik moet zeggen dat ik niet veel fransoosen tegen kom in nederland

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).