French Toast: Daniil Kvyat doet zijn werk prima

Auteur: , 14 Reacties

Alleen zijn starts zou hij enigszins kunnen verbeteren.

Sainz-Kvyat

Je zou het wellicht niet verwachten maar Toro Rosso-honcho Franz Tost is erg te spreken over zijn coureur Daniil Kvyat. Kvyat scoorde dit jaar tot op heden nog maar vier puntjes, terwijl de teller bij teamgenoot Sainz al op 35 staat. Daarnaast raakte de jonge Rus in opspraak tijdens de recente GP’s van Oostenrijk, Engeland en Hongarije. In al deze races was hij bij incidenten betrokken waarvoor hij door de FIA beloond werd met strafpunten op zijn licentie.

Qua strafpunten voert Kvyat nu het veld aan met 10 stuks. Scoort hij er nog twee vóór de Grand Prix van Amerika in oktober (daarvoor worden nog vijf races verreden), dan moet hij een race uitzitten. Dat kan weleens een pijnlijke aangelegenheid worden voor de man die vorig jaar zijn plaats bij Red Bull Racing moest afstaan aan Verstappen. In zijn plaats zou namelijk waarschijnlijk Pierre Gasly racen en wie weet wat er gebeurt als de Fransman zich goed van die taak weet te kwijten.

Velen vinden dan ook dat Daniil ‘The Torpedo’ Kvyat moet gaan vissen. En ik moet zeggen: ik heb ‘m inmiddels ook uit mijn eigen F1-team getrapt. Ooit deed ‘Dani’ mooie dingen in de GP3 en versloeg hij op punten Daniel Ricciardo, maar dat kan je je nu haast niet meer voorstellen.

Het goede nieuws is dat teambaas Tost wel nog steeds vertrouwen in zijn coureur heeft. En dat is weleens anders geweest, want de Oostenrijker was in het verleden niet bepaald weg van mannen als Scott Speed en Vitantonio Liuzzi die hij door Red Bull ‘in de maag gesplitst’ kreeg. Met Scott Speed kwam het zelfs ooit tot slaande ruzie, zo gaat het gerucht. French vertelt aan Autosport:

“Daniil is doing a good job, apart from sometimes after the start when he is too impatient, or when he risks too much. If you look to his speed during the race, if he is just running by himself, his lap times are very, very competitive and very good.”

Een opsteker dus voor de Rus. Wel moet hij zijn emoties wat beter onder controle krijgen, volgens Tost:

“He wants to be successful, he wants to overtake people where maybe there is no possibility to overtake, and there he must become more disciplined. Whether it’s frustration or whatever, being in the car, especially at the start, you have to have your emotions under your control, because if you start becoming emotional, you make mistakes, and then you crash.”

Naast het rijden van consistente rondjes, werkt Kvyat kennelijk ook goed samen met zijn engineers:

“The rest is OK because he’s giving good technical feedback, he’s showing good speed and, driving by himself, he’s doing a good job.”

Allemaal goed en wel, maar tijdens F1 races rijd je nou eenmaal niet in je uppie over het circuit, daar zijn (waren) testcoureurs voor. We zijn dan ook benieuwd wat Red Bull verder gaat doen met het geval Kvyat. Helmut Marko staat niet bepaald bekend als een geduldig man, maar aan de andere kant heeft de blikjesfabrikant los van de eerder genoemde Gasly nog steeds geen duidelijke alternatieven klaarstaan. In het nadeel van de Fransman spreekt dat hij eigenlijk al is overgeslagen voor dit jaar én niet briljant gaat in de Super Formula.14 reacties

Het is triest gesteld met de Formule 1. Geen mogelijke voor Kvyat. Felipe Massa die uit het pensioen wordt terugehaald. Ferrari blijft maar met Raikonen zitten. Sainz is aan een volgende stap toe maar Red Bull wil hem niet laten gaan want geen opvolging. Niemand van de jonge talenten wil blijkbaar nog Formule 1 rijden. Formule 1 is doder dan diesel. En LeMans en DTM zijn nog doder. Onderwijl stapt het ene na het andere merk in de Formule E. Het is wel duidelijk waar de toekomst ligt, in het damesvoetbal…
@mashell: Ja, damesvoetbal. Dat moét je leuk vinden.

Iedereen in dit land mag een eigen mening hebben en die ook uiten. Maar als je een afwijkende mening hebt kan je die maar beter voor je houden.

Maar oh mijn god, wat ben ik blij dat het EK damesvoetbal voorbij is. Geen niveau. Niet om aan te zien. Maar dat mag je niet zeggen, nog even en ze pakken je er voor op.

En ja, Kvyat. Kan me niet voorstellen dat Toro Rosso heel blij is met hem. Maar dat zullen ze niet openlijk kenbaar maken.
@viezefreddyw: Dat komt omdat de ‘underdog’ (lees: vrouwen in dit geval) altijd voorrang krijgt tegenwoordig..
Dus als je niet meedoet, vind ik je eigenlijk gewoon een beetje een vrouwenhater..
@viezefreddyw: “Geen niveau. Niet om aan te zien.” is een omschrijving die ook op het Nederlandse nationale herenelftal past. Het niveau is tegenwoordig eigenlijk gewoon gelijk. Dat heeft niks met met genderneutraalheid of politiek correct feminisme te maken maar alles met de deplorabele staat waarnaar de KNVB het herenvoetbal heeft laten afglijden. En bij de hockey en het zwemmen is het al niet veel beter. Maar de voetbal dames winnen en de heren doen alleen nog voor spek en bonen mee.
@mashell: Tja, de KNVB heeft er inderdaad een potje van gemaakt de laatste 3 jaar. Geen EK en het WK is lastig.

Voorlopig hebben we ook niet een lichting waarmee je potten gaan breken de komende jaren.

Dat de dames het EK gewonnen hebben is hartstikke leuk. Maar ik vond het niet om aan te zien. Derdeklas amateurs winnen er nog van. Maar dat mag je haast niet zeggen…
@viezefreddyw: was er voetbal dan?
@str8six: Als je het zo noemen wilt…
@mashell: kan gasly niet gewoon invallen dan? ik denk dat ze sainz nog even vast willen houden voor als Daniel of Max toch vertrekt naar ferrari of mercedes
@pixeltrooper: en waarom zou het niet Sainz zijn die naar Ferrari vertrekt? Ik zou graag Sainz tegen Verstappen zien racen als echte concurrenten.
@mashell: blijft er nog maar een ding over en dat is vrouwen in de f1
De Torro Rosso mannen zullen met weemoed terug denken aan de tijden met Max….
R.O.E.B.E.L.S.
F1 fans: Daniil is a retard.
Daniil is een Maldonado. Op goede dagen doet ie het goed, maar niemand kan zich herinneren wanneer hij een echt goede dag had.
Overigens heb je meer aan een Kvyat dan aan een Massa in de F1. Van Massa weet je dat er geen positieve uitschieter meer komt; dus wat moet je er nou mee? Bij Kvyat is het iig nog spannend.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).