Friese jongen rijdt 67 km/u in Mercedes ML, raakt auto kwijt

Auteur: , 70 Reacties

Hop, in de shredder met dat ding!

MMBS

Ik heb hier al vaker mijn ongenoegen geuit over het feit dat je doodnormale personenauto’s, aftandse 4×4’s en zelfs vrachtwagens kunt ombouwen tot een motorvoertuig met beperkte snelheid (MMBS). Hoewel je slechts 25 km/u mag rijden met zo’n voertuig, dat voor de wet een bos- of landbouwtrekker is, is een B-rijbewijs niet nodig, is geen MRB verschuldigd en vervalt ook de APK-plicht voor het voertuig.

In het Friese Tytsjerksteradiel woonde eens een 17-jarige jongen zonder B-rijbewijs, maar mét een Mercedes-Benz ML270 CDI. Met een leeggewicht van 1945 kilo en met een vijfcilinder diesel die goed is voor 169 pk en 370 Nm nu niet direct het ideale speeltje voor een tiener zonder rijbewijs, maar legaal is het wel. Tenminste, als de jongen zich netjes aan de voor deze categorie geldende maximumsnelheid van 25 km/u zou houden.

En dat was dus niet het geval, de jongen werd door de politie, die al diverse klachten binnen kreeg over het rijgedrag van de scholier, gelaserd op 67 km/u, waarna de jonge bestuurder ook nog eens een straat insloeg die aan die kant niet open was voor gemotoriseerd verkeer. De jongen is door de politie staande gehouden en heeft een boete voor de snelheid én voor het rijden in verboden richting in ontvangst mogen nemen. Omdat de jongen ruim tweemaal de maximumsnelheid reed, is zijn auto in beslag genomen.

Foto: Team Verkeer Noord-Nederland, hoedtik voor @dwersbongel voor de tip!70 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Mooizo. Halve tamme!
@dutchdriftking: Zo triest dit, dit is de jeugd van tegenwoordig.
Maar in deze bedoek ik jou @dutchdriftking , het gedrag van een moraalridder, misschien ben je wel jaloers.
Beste politie ga toch echte boeven vangen, dit is zo triest,
@csx3000: lol? Tokkie alert.
@ThomasBol: Ja joh dan ben ik toch een tokkie, graag zelfs, beter dan een moraalridder.
@csx3000: Niemand wil een broodmongool zonder rijbewijs in een tank van 2000kg door z’n 30km/u straatje hebben racen met bijna 70km/u. Vind ik stukken belangrijker dan al dat onzin-schatkist-vullen-flitsen op de snelweg; of gratis politie inzet bij voetbalwedstrijden van tokkie-clubs.

En moraalridders zijn dan misschien bloedzuigers, maar tokkies zijn de ratten van de maatschappij; altijd terend op anderen, geen respect voor anderen en geen intellectueel niveau … het is maar waar je trots op bent :)
@csx3000: beste jongen, dit is een echt boefjes die ze vangen.
@csx3000: het is toch niet goed te praten dat iemand zonder enige vorm van training twee ton aan Mercedes door de straten hoekt? Even zo’n gevaar van de weg halen is snel gepiept, dan kan de politie snel weer door met wat ze altijd al doen: ‘boeven vangen’
@knipperlichtje: Tuurlijk, maar met een landbouwtrekker van 4 ton mag het wel volgens de wet.
@csx3000: ja want die gaan ook 3x de maximumsnelheid, tegen het verkeer in en veroorzaken overlast. Het is niet het voertuig, maar wat de bestuurder ermee doet. En deze bestuurder krijgt loon naar werken.
@csx3000: totdat je zoon/dochter onder zo’n ding komt, praat je wel anders ;-).
@csx3000: dit is levensgevaarlijk.
@csx3000: Zonder rijbewijs met een moordwapen van 2 ton staal met hoge snelheid door de bebouwde kom scheuren. Dat is gewoon kansloos en moet keihard worden aangepakt.
Ik ken geen Fries, maar prachtige plaatsnaam. On topic: hopelijk leert de knul hier iets van.
@hollandsemarokkaan: denk zomaar dat de ouders van dit joch ook een grote rol hebben..
@hollandsemarokkaan: het dorp waar het om gaat is Burgum en ik heb ‘m zien rijden. Sterker nog, er waren er twee. Twee exact dezelfde ML’s met brommobiel kentekens. En gezien hoe beide heren aan het rijden waren – deze snelheidsovertreding is er slechts één van vele die ik zelf in 5 minuten heb gezien – denk ik niet dat ze hier heel snel van leren.

Maar goed, de tijd zal het leren.
@DeFries: Brave burger, helaas…
@hollandsemarokkaan: Volbloed Fries is goud waard. Afhankelijk o.a. van de stamboom en/of ouderdom. Prijs kan oplopen tot €45000. 😆
Als straf een de wegenbelasting laten betalen vanaf het moment dat hij als 25 km wagen gebruikt wordt, lijkt me leerzaam genoeg
@bigbrabo:

Belasting betalen is heeeeel leerzaam ..

Volgens de parasieten dan iig ..
@bigbrabo: vind ik een zeer goede straf! Duur geintje in dit geval
@bigbrabo: als straf een jaar lang meelopen met mensen die een verschrikkelijk verkeersongeluk hebben meegemaakt.
Tja, het is ook een klere eind fietsen voor die jongen naar school. Ik snap dat hij dan alternatief vervoer regelt, maar hou je dan in godsnaam een beetje aan de snelheid!
@lekbak: Koop een brommer, mag je 45
Koopt morgen weer een ander ..
Voor het rijden op een landbouwvoertuig is vanaf 1 juni 2015 een rijbewijs verplicht.
Mocht dit keereltje dus inderdaad geen rijbewijs hebben dan zal hij daar ook wel een fikse bekeuring voor krijgen.
@robert110: zal wel een t rijbewijs hebben neem ik aan
En terecht!
@mrrallycross: Treurig is het.
Ben niet echt een ml fan maar toch wel zonde van het geld. Een beetje.
Mmbs t5 mag toch gewoon 80? Dit zal dan geen t5 zijn geweest
Wat is dat voor plaatsnaam zeg tits-jerk-steriel
@janmetdelangeachternaam: Geen. Dat is de naam van de gemeente. Het dorp waar het om gaat is Burgum. Dit zou @dinozo eigenlijk even moeten aanpassen.
De verzekering doet steeds vaker moeilijk over dit soort voertuigen. Mijn vader heeft een Pajero met landbouwkenteken op het bedrijf lopen en daar mogen alleen mensen vanaf 18 jaar met minimaal een B of T rijbewijs in rijden. Ook moet de auto 1x per jaar een “keuring” ondergaan. Alles wat bij een normale APK keuring gecontroleerd word moet bij deze auto ook gecontroleerd worden + een bewijsje naar de verzekering opsturen als de garage de auto goed keurt. Een ijzeren plaatje op de versnellingsbak die de 4e en 5e versnelling blokkeert, een trekhaak/trekbek aan de voorkant en een verstelbare bout onder het gaspedaal is genoeg om hem op landbouwkenteken te krijgen, kwestie van sleuteltje 10 en je kunt gewoon met het normale verkeer mee rijden, ben benieuwd wanneer ze daar wat strenger op gaan controleren. De Pajero rijdt natuurlijk netjes 25km/u;)
@mustang84664: als ik het zo lees als jij omschrijft dan idd tuurlijk😕😏
OOOOOOOOOOOOOOH nu weet ik ook waar zo’n kenteken voorstaat .. vanmiddag mijn 2 hersencellen zwaar in de stress gekregen omdat ik dus bij Den Oever een landrover zag staan met zo’n kenteken.. en deze niet kon thuis brengen
Terecht.
Tja…

Als je geen Max Verstappen heet is er niemand die je toejuicht als je op je 17e hard racet zonder rijbewijs…
@moveyourmind:

67 !!
Had jij op je 17de de 67km nog niet aangetikt dan ..
@lincoln: Natuurlijk wel…

267 km/h zelfs, waar je maar 30 mocht…

Maar ik had wel de Nobelprijs voor Natuurkunde op zak en een visakte die pas drie jaar verlopen was…
@moveyourmind: Betrapt; ga meteen de vis-akte-kliklijn bellen … of is die alweer opgeheven ? Onze overheid heeft wel vaker van die goede NSB ideeen :(
Dit zijn in mijn ogen zinloze voertuigen, koop dan een brommobiel, tenzij er een zware strontkar getrokken moet worden, koop dan een trekker.
Groot gelijk. Ken een knul die ook zo’n terug gevorderd ding heeft. Loopt dus ook gewoon 130 schijnbaar. En dat met een trekker rijbewijs…
@rvds15:

Yep .. ECHTE petrolheads dus ..
ha dat was in hardegarijp, zag hem staan dacht al wat doet die daar !
@peugti: volgens mij in Burgum. Heb hem en zijn maat in exact dezelfde auto hier al een paar keer over de markt zien scheuren.
@peugti: hurdegarypers gaan meer naar Leeuwarden. Jongens uit Burgum gaan in drachten naar school, wel zo logisch dat deze dus uit Burgum komt.
@lekbak: haha ik bin geboren ien burgum en du hast hielendol geliek
@peugti: do* gelyk* fanût 3 doarpen fierder
@peug206: en @peugti: geboren= berne.

Voor de rest lijkt Nederlands mij een gepastere taal hier op autoblog.
In 070 steken ze auto’s in de fik daar wordt niemand voor aangehouden, en voor zoiets simpels hebben de Petten wel tijd,
@csx3000: was het allemaal maar zo makkelijk he jochie…
@csx3000: je geeft zelf de reden al aan: dit is makkelijk, dus snel klaar. Je wacht totdat je de Mercedes ziet rijden, meet de snelheid en zet ‘m aan de kant. Bij een slimme pyromaan kan het een groot team maanden aan inspanning kosten voordat je overtuigend bewijs tegen een verdachte hebt.
@knipperlichtje: Nee joh iedereen weet wie het gedaan heeft in Den Haag, maar iedereen liegt.
De angst overheerst, ook bij de politie.
@csx3000: Je geeft zelf het probleem aan. Als niemand praat kan de politie niets doen, tenzij heterdaad, videobeelden of ander sterk overtuigend bewijs. De politie kan niet iemand arresteren op basis van een sterk onderbuikgevoel.
@csx3000: jij weet alles wel heel goed he? Ik zit even je reacties te lezen maar niemand kan of mag iets zeggen over deze 2 tieners ( wat in mijn ogen bijna allemaal goed uitspraken zijn) zonder dat jij ze gelijk moraalridder noemt. Deze 2 tieners zien niet het gevaar in wat ze kunnen aanrichten en jij blijkbaar ook niet. Zou me dus ook niks verbazen als jij z’n typische hooligan bent die altijd tegen de politie is. Maar dit kan ik verkeerd hebben. Misschien is een dagje meelopen met de politie. Dan zie je het ook eens van een andere kant.

OT: snap niet dat dit in Nederland bestaat. Leeftijdgrens voor AUTO rijbewijs is niet voor niks 18.
Dit type auto heeft geen begrenzer, niet aangepast dus.
Categorie T5 mag maximaal op de provinciale wegen (80 km/u) rijden.
Amper te verzekeren die dingen, maar wel makkelijk terug op normaal kenteken te zetten overigens.
Tja wâldpyken, heel bijzonder volk daar in Burgum en omstreken, alles kan en mag daar denken ze zelf, heb er 3 jaar lang een vriendin gehad en mij kostelijk vermaakt, kon het er altijd goed vinden, mits je je maar wilt aanpassen, doe je dat niet moet je vrezen voor je leven daar ;)
@bofkont: eens een waldpyk, altijd een waldpyk !
@bofkont: kom dan maar eens in harkema, drogeham of kootstertille. Dat is pas tuig, heerlijk!
@lekbak: in ieder geval appart volk 😉
Ken ze, Kom er nog wel geregeld , paar goede vrienden wonen.
En een prachtige omgeving!!
Dit is nog erger dan die scootertjes die op het fietspad horen maar er niet rijden en mijn auto inhalen terwijl ik al iets te snel rijd.
Hier zijn wel meer voorbeelden van. Gewoon afschaffen die handel. Is altijd al een slecht idee geweest
Bij mij in de straat woont ook iemand met zoon ding, een Nissan Patrol, ik kan zeggen dat dat aftandse hok ook geen 25 km/h rijd, maar gewoon gereden word voor belasting ontduiking. Ik zeg gewoon afschaffen deze onzin. Wil je een ‘landbouw voertuig’ dan koop je maar een echte trekker.
Opgeruimd staat netjes.
Lol, waar kan je je druk om maken. Deze jonge koopt nu weer een Unimog met een topsnelheid van 120km/h of leent de trekker van papa met 65km/h als maximale snelheid.

Het probleem zal blijven bestaan en daar kunnen 10000 agenten niets aan doen, Den Haag moet eens uit hun kantoorgebouw stappen en eens onder de mensen gaan leven.
@novazezi: Jij vind het ook fijn als 17e jarig tokkies zonder rijbewijs met 70km/u met een 2000kg tank door je 30km/u straatje vliegen … of je nu kinderen, huisdieren of gewoon een vriendin hebt; dat is aso en gevaarlijk.
Hij heeft m zo te zien gewoon weer terug… Gelijk maar een paar nieuwe velgen erop! ?
http://www.autojunk.nl/2016/07/leuke-mmbs-combinatie

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).