Jan Lammers en Bernhard van Oranje racen op Le Mans

Auteur: , 20 Reacties

Helaas staat al bij voorbaat vast dat ze de zondag niet zullen halen.

Racing for Holland

Dat heeft niets met de betrouwbaarheid van hun wagen, een Ligier JS P3, te maken. Ze zullen niet aan de 24 uursrace, maar aan de sprintrace daar voorafgaand deelnemen. Wel rijden ze tijdens deze race op het lange circuit, het asfalt waarop Lammers in 1988 zegevierde met een Jaguar XJR-9. Voor prins Bernhard van Oranje zal het de eerste keer zijn dat hij op Circuit de la Sarthe rijdt en daarmee gaat een lang gekoesterde droom in vervulling. Tijdens de Familie Racedagen zal de racewagen -met Jumbo-striping- gepresenteerd worden.

Dat de auto gehuld is in stickers van de grootgutter doet vermoeden dat op een later moment Jumbo-topman Frits van Eerd ook in zal stappen. Aanvankelijk was het plan om met Lammers, Van Eerd en Jos Verstappen deel te nemen aan de 24-uursrace van dit jaar, maar Verstappen wilde dat weekend liever met zijn zoon doorbrengen, die op dat moment in Baku moet racen. In de Prins, die in 2014 GT4-kampioen werd én eigenaar is van Circuitpark Zandvoort, lijkt nu dus een vervanger gevonden.

Ze zullen uitkomen in de LMP3-klasse. Een relatief nieuwe klasse met gesloten prototypes die maximaal 206.000 euro mogen kosten en minimaal 930 wegen. Het chassis is in dit geval van Ligier, maar de Automobile Club de l’Ouest heeft ook chassis’ van Ginetta, Adess, Dome en Riley goedgekeurd. Voor de aandrijving zorgt in alle gevallen een atmosferische V8 van Nissan met 420 pk. Je herkent de auto’s tijdens de race aan de paarse achtergrond voor de racenummers.

Met dank aan @uncivilsum voor de tip!20 reacties

Bernard zat toch altijd in de kreukels met Racing Team Holland? Het was toch Pieter Christiaan die kan sturen?
Gaaf, Ik ben de dagen al aan het aftellen! Maar eerst even m’n examens afmaken…
Tja, ik snap ook wel dat Jos bij zijn zoon wil zijn. Al zou een eigen leven ook niet gek zijn zo af en toe.
@dutchdriftking: k denk dat max nu zijn leven is
Rtl 7 staat dan heel de dag aan is het niet de tv dan wel via een app
Leuk hoor .. Die kwibus pamperen ..

Iets verteld mij dat het op langere termijn een hoop geld gaat kosten ..
Geld dat pertinent niet uit Bernard zijn zak komt ..
@lincoln: Bernhard krijgt geen bijlage vanuit de Nederlandse Staat. Hij moet zijn eigen broek ophouden, net als zijn broers. En die broek ophouden, dat kan hij behoorlijk goed zelf, want hij heeft een zeer goed ontnemerschapsgevoel, vanaf zijn studententijd al. Laat Bernhard Jr. maar harken, die harkt zijn eigen centen wel binnen en weet anders bedrijven wel te interesseren in zijn plannen. Komt helemaal goed.
Beter dat circuit bij hem, dan bij een buitenlandse investeringsmaatschappij, die de historie naar de klote helpt en het circuit laat afbreken, voor woningen en appartementen.
@Orichy: *toelage, en helemaal mee eens.
@kapitein187: ONTnemersgevoel? Of bedoelde je ondernemersgevoel …. 😉
@Orichy:

Yep .. Heeft ie van Opa Bernhard ..
@Orichy: ONTnemerschapsgevoel?
@Orichy: Die arme jongen heeft alleen maar last van zijn achternaam! Anders was die nog wel minister president geworden wat ik je brom!
@Orichy: Als je ondernemer bent, is het lastigste om goed, goedkoop en ‘on-bemoeiend’ geld te vinden. Succes daarmee als je Henk uit Delfzijl bent, of als student zonder rijke pappie, mammie of familie.
Deze prins is hoogstwaarschijnlijk een stuk handiger en slimmer vergeleken met Willy; maar je moet niet vergeten dat hij het ondernemerschap heeft kunnen leren omdat hij goed, goedkoop en makkelijk investerings-geld kon vinden en dat hij zich ook niet zorgen hoefte te maken hoe hij de rest van het jaar kan vreten & wonen tijdens zijn studententijd. Zo zijn er, ook waarschijnlijk, zo nog 10000 WO studenten in NL die iig net zo slim zijn als deze prins, ook met stuk voor stuk goede ideen, maar die simpelweg de luxe niet hebben om het uit te voeren, omdat zij 20 uur per week werken voor een kutloontje om daarnaast te kunnen studeren, werken en wonen.
(ja, en zo zijn ook 100000 studenten die hier te lui voor zijn, dat zijn de gene die je om 4 uur ’s middags in de appie in hun stinkende joggingsbroek een kratje bonus bier ziet kopen).
Lijkt mij een leuke klasse. Maar waar komt die 206k vandaan waarom niet een rond getal als 200k
@mrrallycross: ze hebben vast gekeken naar wat kostendekkend was en blijkbaar kwam 206k beter uit dan 200k
Feest is autosportland! Leuk dit!
Mooi! Hopelijk stapt Jos volgend jaar wel in, als Max toch elke race op z’n naam schrijft ;)
@trustmeiamanengineer: hopelijk stappen ze beide in… familiedagen in lemans… samen met tim en tom… desnoods voor de catering. Nee niet karting… catering.
En de volgende dag staan andere Oranjes ons te vertellen hoe wij milieu-vriendelijk moeten leven. Lekker!
Als dat maar goed gaat!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).