Geely reageert op geruchten aankoop Fiat Chrysler

Auteur: , 12 Reacties

Er is een officiële reactie naar buiten gekomen.

Geely reageert op geruchten aankoop Fiat Chrysler

Afgelopen week verschenen berichten in de media dat Geely interesse zou hebben in FCA. De Chinezen hebben ook het nieuws gezien en nu is er een reactie

Gui Shengyue, topman van Geely Automobile, zei vandaag tijdens een conferentie dat het bedrijf geen interesse heeft in een overname. “Op dit moment zijn er geen plannen”. Daarmee spreekt Shengyue de berichtgevingen tegen, al blijft de deur met deze uitspraak op een kier staan. De topman lijkt met het statement een eventuele overname niet uit de sluiten.

Het autoconcern doet goede zaken in China. In de eerste helft van 2017 wist Geely meer dan dubbel zoveel omzet te draaien in vergelijking met een jaar geleden. In de periode januari-juli 2017 zijn de verkopen met 89 procent toegenomen. Geely verhoogde afgelopen maand de verwachting voor 2017 met 10 procent. Het autoconcern denkt dit jaar 1,1 miljoen auto’s te verkopen. Ter vergelijking: de Chinezen verkochten vorig jaar 766.000 voertuigen.

In de nabije toekomst wil Geely meer techniek van Volvo gaan gebruiken voor auto’s van het concern. Daarnaast voegt Geely later dit jaar het merk Lynk & Co aan de portefeuille toe. Auto’s van dit merk komen ook naar de Verenigde Staten en Europa. Een gecamoufleerde sedan van Lynk & Co werd deze week al diverse malen gespot in Amsterdam. (Via Reuters (1) (2)

Foto: een sedan van Lynk & Co in 020 via @carspot15 op Autojunk12 reacties

Jammer, ik denk dat Geely een prima partner voor FiatChrysler was geweest. Als je kijkt hoe ze dat met Volvo doen ook. Niet als een olifant door een porseleinkast gaan, maar Volvo de middelen geven om te doen waar het in excelleert en vervolgens profiteren door die technieken en platforms in hun eigen modellen te gebruiken.
@Edge: Dus dit. Ze doen wat Ford eigenlijk had moeten doen.
@edge: Inderdaad, dat is een hele mooie samenwerking. En die van Jaguar/Land Rover en TATA is ook perfect.
Las net wel dat FCA met BMW en Intel gaat samenwerken voor de autonome rijtechniek. Dat is natuurlijk ook een oplossing, hier en daar voor verschillende technieken samenwerken maar wel autonoom blijven.
Oneens, lijkt me beter voor ons dat wat Europees is gewoon Europees blijft. Vind het ook nogsteeds jammer dat Volvo dit niet samen met bijvoorbeeld Saab heeft gedaan vanaf de jaren 90.
via Android app
@vondick: waarom lijkt je dat beter?
@autodrop: Invloed in de wereld. Het behouden/uitbreiden van de invloed van Europa in deze wereld is goed voor ons europeanen. We hebben geen fuck te vertellen als al onze bedrijven onder Chinees of Amerikaans bestuur komen. En uiteraard een stukje trots op wat we met onze bedrijven(mensen) allemaal voor moois maken.
Communisten, ontkennen alles .
Nemen ze Ferrari dan ook over?
@dutchdriftking: uiteraard. Dat is het beste paard van stal.
@dutchdriftking: Lijkt me niet. Een vorig bericht gaf aan dat ook alfa en maserati afgesplitst zouden worden voor een overname. Ferrari is al afgesplitst als het goed is.
Misschien een beetje geneuzel, maar de foto is genomen is Scheveningen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).