Geldboete voor stiefzoon Mugabe na doodrijden voetganger

Auteur: , 28 Reacties

Als je in Zimbabwe iemand doodrijdt, zijn voor de nasleep 2 dingen bepalend: je eigen sociale status, en die van de persoon die je om zeep hebt geholpen.

Uncle Bob Mugabe

De 31-jarige Russel Goreraza – een zoon uit een eerder huwelijk van president Mugabes echtgenote – reed vorig jaar met zijn BMW een persoon aan die erna overleed. De identiteit van deze voetganger is nooit bekend geworden. Wel kwam het tot een rechtzaak, waarin Goreraza spijt betuigde. Als dank hiervoor veroordeelde de rechter hem tot doodslag, met een bijbehorende boete van omgerekend 720 euro, zo meldt de Beeb.

Bij velen zal nu de reflex ‘boe bananenrepubliek, klassejustitie‘ enz. optreden, maar bekijk het eens van deze kant: in een echte bananenrepubliek was de zaak nooit voor de rechter gekomen, en hadden we er nooit kennis van genomen. In een iets mildere banenrepubliek hadden de nabestaanden een zak(je) geld toegeschoven gekregen, en was de hele kwestie onder het tapijt geveegd.

Maar in plaats daarvan is iemand van de Mugabe-clan veroordeeld, en wel met strafmaat die ook door een Nederlandse rechter opgelegd had kunnen worden. Criticasters met een westerse bril op kunnen de hand dus in eigen boezem steken.

Robert Mugabe (met zijn 91 jaar ouder dan Sepp Blatter en Bernie Ecclestone) regeert Zimbabwe de facto sinds 1980, nadat het wat discutabele koloniale bewind van Ian Smith sneuvelde. Hierna regeerde hij als een waar Afrikaans staatshoofd, met de bijbehorende zelfverrijking en Pullman Guard S-Klasses.

Of ook de nieuwe Pullman in Mugabes garage staat is niet bekend, maar het zou ons niet verbazen als hij een van de eerste exemplaren krijgt.28 reacties

In een echte bananenrepubliek verwerf je pas status als je kan/wil voetballen .. Patrickieeeeee ..
In een echte bananenrepubliek is spijt betuigen not done ..
Gaat AW zich nou ook al bezig houden met de rechtspraak in Zimbabwe?? Dit gaat nergens over. Schoenmaker houd je bij je leest.
@roppp: Autoweek?
@heiligehandgranaat: lees inderdaad liever een rijtest of bekijk wat gecamoufleerde testmodellen ipv deze onzin. Zelfs het tenenkrommende: de redactie raadt aan is beter dan dit non-nieuws.

“Je klikt er toch zelf op bla bla”.
@roppp: hahahq betrapt. Je zit op het verkeerde blog.
@roppp: Stel je toch niet zo aan. Als je non stop over auto’s wil lezen en praten kun je beter ergens anders heen..
@roppp: AW is de buurman :) En ik hou ervan het soms eens over een andere boeg te gooien.
@sir_smokalot: ach…. Heb ik per ongeluk AW ingetypt. Nou ja, de verschillen zijn minimaal tegenwoordig.
“een zoon uit een eerder huwelijk van president Mugabes echtgenote”

Is het nou zijn stiefzoon of zoon? Denk namelijk dat daar het verschil inzit tussen bananenrepubliek en geen bananenrepubliek. ๐Ÿ˜‰
@Rick-dos: Krijg nou tietuh…doen de smileys het weer?

Mijn dag kan niet meer stuk!
@Rick-dos: ๐Ÿ˜ฌ๐Ÿ˜‚โ˜บ๏ธ๐Ÿ˜๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜๐Ÿ‘๐Ÿป๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜ˆ๐Ÿ˜ˆ
@Rick-dos: Stiefzoon. Voordat mw Mugabe mw Mugabe werd en met hem 3 kinderen kreeg had ze met iemand anders deze zoon.
@Rick-dos: Stiefzoon. Russell’s vader, een hooggeplaatste Zimbabwaanse militair, was en is nog steeds een vriendje van Mugabe. Russell’s moeder had al twee kinderen van Mugabe toen ze nog met Russell’s vader getrouwd was (zie ook bij Van Lippe-Biesterveld), en tijdens het proces waren er “inlichtingenofficieren” (zie link BBC) aanwezig om Russell te beschermen. Kortom, een echte bananenrepubliek.
Opzich een milde/lage straf, voor een staatshoofd hebt je een voorbeeld functie die een land vertegenwoordigd. 750 dollar ligt hij niet wakker van.
Kan er niet meedere strafbare feiten worden opgelegd aan verdachte. Doorrijden na ongeval, dood door schuld?
@dailydriver: Nergens staat dat hij is door gereden dus dat zal dan ook niet geval zijn. En het is doodslag, net zoals bij velen verkeersongevallen, de veroorzaker doet het niet expres.
@medemblikker:

Ik denk dat er 3 nieuwe BMW’s in dat hele k*tland zijn dus doorrijden heeft weinig zin
Dat zal hem leren!! Eรฉn dag geen zakgeld….
Wat als hij per ongeluk Mugabe zelf onder de voorbumper had liggen? Vooruit, dubbele straf, 1440 euro.
Waar in Nederland was dit…. (Mrgreen)
Derde alinea. Absurd.
@camber24: ik vond de vierde alinea ook tenenkrommend. Ga je er eens in verdiepen in plaats van gewoon je onderbuik te volgen.
Ironisch genoeg keren de ex gekoloniseerden met bootladingen terug naar hun voormalige koloniale meesters, toch iets misgegaan met die hele onafhankelijkheid
Dat dit voor de rechter is gekomen is natuurlijk geen bewijs dat Mugabe gรฉรฉn dictator is. Hij heeft het land compleet geruรฏneerd en is verantwoordelijk voor vele doden.
@pomoek:
Ja maar ja, hij kan dan wel de bevolking van de andere stammen hebben vermoord, hij is allochtoon dus zijn wij hier politiek correct tegenover zo iemand en laten wij de blanken die daar al generaties lang wonen maar verekken.
In een bananenrepubliek krijg je een geldstraf. In deze autistische koninkrijk krijg je als bonus een taakstraf. Wat is het verschil?
Als je Blatter tot je vriendenkring kunt rekenen dan ben je minstens de baas in een bananenrepubliek.
Dat hij er niet gewoon helemaal onderuit gekomen is.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).