Gele auto vernield vanwege kleur en dan gebeurt er dit

Auteur: , 41 Reacties

Toeristen ergerden zich ... en geel aan een gele Corsa, maar het internet schoot te hulp.

Stoet gele auto's

Je weet wat ze zeggen over de eigenaren van gele auto’s. Ze zijn doorgaans knapper, succesvoller en betere automobilisten dan de berijders van welke kleur auto dan ook. Toch kreeg de 84 jarige Peter Maddox een hoop commentaar op zijn gele autootje. De beste man liet zich niet tegenhouden door grijze haren en kocht een kekke Vauxhall Corsa in sportieve trim. So far so good. Maar meneer woont in een schitterend historisch dorpje genaamd Bibury en dus kwam zijn gele bommetje op een hoop geklaag van toeristen rekenen die vonden dat het gele pareltje een smet was op hun obligate kijk-mij-eens-mooi-zijn-in-dit-schattige-dorpje-selfies.

gele corsa verfraaid uitzicht
Foto: KookyCotswolds op Twitter

Helaas ging het verder dan alleen gemor want op een slechte dag werd met een sleutel groot het woord ‘MOVE’ in de lak van de Corsa gekrast, werden er deuken in de auto getrapt en ruiten ingeslagen. Totale schade: ongeveer 6000 Britse ponden. Je zou ze bijna de gele koorts toewensen…

Gelukkig zijn er voldoende mensen die een gele auto wél kunnen waarderen en om meneer Maddox een hart onder de riem te steken kwamen vanuit heel het Verenigd Koninkrijk gele auto’s naar het dorpje Bibury. Honderd in totaal, al hadden het er meer kunnen zijn als er door de lokale overheid niet om veiligheidsredenen een limiet aan het aantal deelnemers was gesteld. De deelnemende auto’s waren uiterst divers, van een driewielige Reliant Regal tot aan een Lamborghini Gallardo en alles er tussen in. Waaronder uiteraard een hele set Vauxhall Corsa’s. Gewoon, omdat het kan.

twitter

twitter

twitter

Foto bovenaan: Alice Bouverie op Twitter, dank aan diverse lezers voor de tips!41 reacties

Had ik het geweten, was ik er ook naartoe gegaan met m’n Kärcher…….
Iets anders in het geel op wielen heb ik nl niet….
Zeer sympathieke actie!
Toeristen ..
Is dat de politiek correcte term voor verwarde mensen / lone wolves / hoger opgeleiden / migratie achtergronders in GB ??
@lincoln: Nee.


Alleen voor gender fluid volk.
@lincoln: heerlijk droog :)
Mooie reactie op dit vandalisme, wat bijzonder laag gedrag is.
Heerlijk, ze zouden eigenlijk vanut vauxhall een jaar lang op diverse plekken in het dorp een gele auto neer moeten zetten, als soort van payback…
https://youtu.be/-8nNnIcMLFw

Moest meteen aan deze denken!
Kijk dat is een toffe actie!
@pinut187: Ja, en als ze gelijk een crowdfunding actie hadden georganiseerd om die beste man aan een nieuwe knalgele auto te helpen dan was het helemaal priceless…..

85 jaar, heeft de oorlog overleefd , laatse auto waarschijnlijk en dan wordt deze gemold…..respectloos
Die 850 T-5R is natuurlijk perfect!!
@kennone: ja dat is toch wel de mooiste. Maar sowieso een leuke actie natuurlijk!
Waar de fuck slaat dit op ?
Geel staat je niet aan en dan ga je vernielen ? wow, en als iemand zn mening je niet aanstaat wordt je agressief of iemand zn afkomst ? geaardheid ?
Levenslang opsluiten.
@cantuccini: welkom in de realiteit van tegenwoordig
@cantuccini: gisteravond nog in Arnhem, moesten een paar marokkanen iemand met een betonschaar slaan omdat de man homo is.
@rufctr01:

UWV-toeristen is de correcte term ..
@rufctr01:En waarom hadden ze eigelijk een betonschaar bij zich?? Reden zeker op gejatte fietsen of brommers. Man man wat lopen er toch veel klxxtzaxxen rond. Zelfs in een mooi pittoresk Engels dorpje.
@cantuccini: en ook gwn terwijl de man in kwestie al 80+ is, gewoon uitermate respectloos
zit Wouter hier achter ?
Hoe tof is dit! Al die gele auto’s bij elkaar dan hè! En Wouters walhalla..!
Ah, daarom ben ik dus zo knap!
Ooit een keer met een man in Driebergen een discussie gehad omdat ik de auto voor zijn huis parkeerde, hij wilde graag dat ik ‘m weghaalde omdat ik z’n uitzicht op de vijver tegenover z’n huis verpestte. Ik was met stomheid geslagen…

Was toevallig ook een Corsa, maar blijkbaar zijn er mensen die dus nog gekkere dingen doen… Ongelooflijk waar mensen zich mee bezig kunnen houden.
@granlusso: dat kan ik me dan weer voorstellen, dat iemand liever naar een vijver kijkt dan naar een geparkeerd stuk blik zoals heel Nederland daar vol mee staat. Niet zo gek, toch?
@tazmania: daarbij hangt het ook van de situatie af. Hier een paar huizen verderop zet een vrouw de auto altijd voor het raam van de buren, een huis met vrij uitzicht. Als er nou verder geen plek is, maar nee, mevrouw heeft eigen oprit. Die wil ze nu gebruiken omdat ze dan achteruit moet rijden, en voor haar eigen huis zet ze hem ook niet, want dan heeft ze geen ‘uitzicht’. Als ik de buurman was had ik een grote bestelbus gekocht en die recht voor het raam van mevrouw gezet.
Reed die 84-jarige opa met een OPC? Op die foto met in de verte die corsa lijkt het er wel op.
@cossiekiller: een Corsa VXR zou het dan zijn, al is dat het Vauxhall-equivalent van de OPC. Maar afgaande op andere beelden is het een mindere god met wat extra spoilerwerk.
via Android app
Heel symphatiek!
Mee eens @dizono! Mensen met gele auto’s zijn gewoon knapper
@shibby: nou ja… een enorm grijs kapsel kan de boel behoorlijk verpesten hoor!
Echt een gave actie. Bizar dat mensen het in hun hoofd halen om een auto te vernielen omdat het hun uitzicht op het dorp verandert.
Jammer, de maatschappij creëert dus ‘regeltjes’ voor zulke keuzevrije dingen als autokleuren. Uit andere berichten heb ik gehoord dat de eigenaar (Maddox) een nieuwe Corsa kreeg van Vauxhall, die hij gifgroen wou maar dan verwachte hij dat dit weer ging gebeuren. Dus is hij grijs.
Ook noemt Vauxhall de gele kleur in kwestie tegenwoordig “Maddox Yellow”. Good guy Vauxhall UK.
Mooie actie in de support te tonen!
Behoorlijk vreemde reactie van de toeristen en de krasser
Dus, zal die vandalist nu z’n lesje geleerd hebben? Sloop een auto en je krijgt een hele gave optocht door je dorp. Ik zou ’t wel weten… ;)
Hup! Lonely Planet in de achterzak, nu auto’s slopen.
Wat een stom gelul, en dat allemaal om dat de auto geel is….
Clarkson had ooit eens een filmpje, over lelijke auto’s in mooie dorpen. Maar een auto beschadigen, is een stap te ver.
Mooi verhaal!
Ik kan er met mijn verstand gewoon echt niet bij… Mocht je er waarde hechten dan kun je hoogstens denken “hm, past hier niet echt” schouders ophalen en een meter verder je selfie maken. Zal wel te nuchter zijn voor dit soort ongein
Haha geniale actie (van de mensen met de gele auto’s dan, niet van die vandalen)
Wat een enorme haters in dat dorp

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).