Gelekt: dit is de nieuwe Mercedes CLS

Auteur: , 87 Reacties

Ik zeg, dankjewel!

Het zal ook eens niet. Nog voordat Mercedes hun nieuwe bolide zelf kan onthullen in Los Angeles, gooit een of andere onnadenkende oelewapper de beelden alweer online. Of het is gewoon zo gepland, dat kan ook. Al lijkt de schuld in dit geval bij het Australische magazine Motoring te liggen, zoals de watermerken al aangeven.

Wie alle plaatjes alvast heeft bekeken ziet dat er een aantal dingen opvallen. De CLS lijkt, zoals verwacht, minder sportief te ogen dan voorheen. Toch zijn de lijnen strakker dan ooit tevoren, al gaat het niet ten koste van de authentieke CLS look. Herkenbaar is ‘ie net zo goed; wie in de toekomst een CLS wil spotten, hoeft enkel een blik op de koplampen te werpen. Daarnaast heeft Mercedes laten weten de naam ongewijzigd te laten. Er gingen namelijk geruchten dat de wagen, gezien hij niet op de S-Klasse is gebaseerd, voortaan door het leven zou gaan als de CLE.

Met het lekken van deze plaatjes wordt echter nog niet duidelijk in hoeverre de situatie onder de kap is veranderd. Er wordt gezegd dat de dikke AMG V8 in de CLS geen terugkeer zal maken en vooralsnog is er niets wat ons doet vermoeden dat het tegenovergestelde waar is. Sterker nog, een van de gelekte beelden laat zien dat er een zescilinder in ligt.

Hoe dan ook sprak Mercedes er in één van hun eerdere teaserplaatjes dat de nieuwe CLS ‘perfect’ is, wat ons enigszins doet bedaren. Ervan uitgaande dat ze hiermee doelen op het perfectioneren van alle aspecten van de wagen, zou het morgen sowieso een mooi feestje moeten worden.

UPDATE: de nieuwe CLS is officieel, meer info HIER!87 reacties

Ik zeg, AFSCHUWELIJKE LAMPEN! Dit ding ziet er vreem uit…heeft Leepu aan het ontwerp gewrkt?
@sulobb: Maak je borst dan maar nat voor de nieuwe A-klasse.
@sulobb: dit is een copy paste reactie van de allereerste CLS, and we all know how that worked out for MB ;)
@scooper: leek ie maar op de eerste CLS…
@sulobb: dit is gewoon de koets van de eerste gen met een ander front en andere achterlampen. SL trucje al over again lijkt het.
@piquet1986: ik ben in de minderheid maar vind m erg goed gelukt. Weing gekke vouwen, flappen, inkepingen e.d. Dus ja, ik vind m mooi
Nope nope nope, de achterkant vind ik helemaal niks. Ik had wat meer op de looks van de eerste generatie gehoopt. Helaas…
@remylahaye: Het lijkt wel een concept car van 15 jaar oud die uiteindelijk tot de gen 1 CLS heeft geleid.
In alles een hele fraaie wagen BEHALVE… De koplampen en achterlichten… Het is anders dan bij de C-, E- en S-klasse gelukkig, maar het ziet er zo bedroevend uit. De koplampen kunnen nog een beetje maar de achterlichten vind ik niet zo mooi.
@viezefreddyw: Ben ik met je eens. Het hele profiel van de auto is zeer goed gelukt. Het doet me sterk denken aan de eerste generatie en dat vind ik een pareltje. Maar die lampen? Dat lijkt nergens op. Die koplampen zal ik wellicht ooit in de toekomst nog gaan waarderen, maar die achterlichten zijn echt mislukt.
@berlinetta: lijken er gewoon opgeplakt ‘in lijn met de andere modellen’ maar past echt niet. Kom op man ze waren zo goed op weg
Ik vind dit echt een heel lelijk ding. Vooral vanachter. Ik neem wel een uitloper van de vorige generatie. Jammer hoor, vond de CLS altijd de knapste Benz. Dat is nu wel over.
@E34M5Touring: Is gewoon een verklaring voor: D’r heeft een hele dikke olifant op de achterkant gezeten.
@E34M5Touring: helemaal mee eens.
Perfect m’n bil!! Welke pannekoek heb die grill er ondersteboven in gezet?
@e36thuglife: ja dezelfde pannekoek die de koplamper er ook verkeerdom op heeft gezet…
Die koplampen. Wen er maar aan want ze komen dus ook op de nieuwe auto klasse.
Oei, beetje plomp geworden MB. Eerste generatie blijft mooiste.
Van alle kanten een prachtige wagen!!
Je bent in de minderheid met je mening ;)
Aaah wtf is dit voor walgelijk design
@janmetdelangeachternaam: walgelijk of walvis design?
@mashell: Walgvis design.
Oef! De CLS die ooit een mooi en baanbrekend design had is nu 13 in een dozijn gestyled. Waar ging het mis? Dit verbaasd me wel een beetje. Met de huidige designtaal van Mercedes had ik voor de CLS zeker wel iets originelers verwacht.

Nou ja, je zit eenmaal ingestapt wel naar een mooi dashboard te kijken.
@azuli: Het ging voor het eerst mis bij de facelift van het huidige (uitlopende) model. Daarvoor was het een parel, met de laatste facelift werd hij al meer doorsnee en dit is gewoon droevig.
@azuli: Daar kan je echter ook een E-klasse voor nemen.
Dit is wel heel erg mislukt zeg! Wat is dat voor een achterkant?! De eerste CLS blijft voor mij de mooiste!
Mooi interieur. Daar is alles wel mee gezegd.
@str8six: Maar dat interieur kennen we ondertussen ook wel. Mooi is het wel, maar niet vernieuwend.
Van de mooiste benz naar de lelijkste in een generatie, dat is hier nog het enige knappe aan
Ai…… dit is geen fotomodel geworden. Hopelijk ziet het er in reallife wel mooi uit.
Opel insignia is that you?
Ik ben altijd groot fan geweest van de CLS maar deze nieuwe generatie vind ik niet mooi. Overall oogt ‘ie vrij lomp en het lijkt net alsof de achterkant van de S coupé komt maar dan met een lelijk stel achterlichten. Ik zou dan gaan voor de nieuwe Audi A7. Het is niet de meest spannend ogende auto, zoals vrijwel elke Audi, maar hij is tenminste wel mooi.
Bah, de vorige was een stuk fraaier. Ontzettend lelijke lampen
Wat is dese….
Mooi! Bijna net zo mooi als de huidige Toyota Prius..
@toyotaprius: Leuk om te weten dat Toyota Nederland ook een Autoblog.nl-account heeft.

Maar deze Mercedes Benz CLS is net zo knap lelijk, als die Prius van jullie.
Niet om aan te gluren, maar hier liggen tenminste nog redelijk echte motoren in. Dat kan je van jullie Prius niet zeggen, dat zijn torretjes.
@Orichy: maar een Toyota Prius blijft drijven in het water! Ook een kwaliteit.
Ik denk dat in andere kleuren met andere wielen deze zelfde auto er stukken beter uitziet.
@mashell: De CLS leent zich niet zo voor een “brute” vormgeving met AMG pakket. Voor een sedan kan het net dat sportieve randje geven, maar de CLS vind ik in de basis eerder luxe / elegantie uitstralen dan sportiviteit. Doe hem maar in een soort van Bordeaux-rood met chique velgen en laat de vergrote gril en getinte ramen maar achterwege.
İn deze klasse was ik en blijf ik fan van de Audi A7, dit vind ik niks.
@michaelcorleone: mijn mening heb ik bijgesteld inmiddels vind de cls mooier.
Have they gone mad?!!
We zitten in een soort jaren 90 waarin alle auto’s ineens lelijk zijn
tering, het is wel weer een feestje voor de azijndrinkers hiero. Ik vindt het een prachtige wagen en erg onderscheidend ook. De koplampen zien er lekker sinister uit net als de lakkleur. Het interieur is weer een feestje en draagt erg bij aan de feelgood driving experience. Kopers zullen wel weer een mooie proefrit maken die een enorme hoop orders zullen opleveren. Ik ben er waarschijnlijk ook van de partij. Haters jullie gaat het vast goed in je tweedehands Ford en/of VW. Ik lach lekker in de nieuwe CLS en geniet van de reis.
@barry355gtb:
Tweedehands Ford en/of VW ?

Enfin, veel plezier in de CLS.
@amghans: Dat draagt bij aan z’n feelgood afzeik experience…
@e34m5touring:
Nou, vooruit dan maar. Lijkt me geen gemakkelijk leven als je voor de gemoedsrust zó afhankelijk bent van wat anderen van je auto vinden.
@amghans: als je goed zou lezen dan is dat in het geheel niet de essentie van mijn schrijven, integendeel zelfs
@barry355gtb: Wat is er mis met een tweedehands Ford of VW..?
@racerx: met een gt40 is niks mis
@racerx: niets als dat jouw ding is , ikzelf echter rijdt liever een RWD
Lelijk zijn is ook onderscheidend
Altijd al fan geweest van de CLS, vooral van de Shooting Brake. Maar dit model doet me maar weinig.

En waarom hebben ze er in godsnaam foto’s van een luxejacuzzi ertussen gezet?
Niet helemaal de Mercedes die ik uit zou kiezen maar echt lelijk vind ik hem niet. Één ding wat ik wel lelijk vind zijn de koplampen die “de hoek om lopen”.
Porno met een vleugje Insignia tussen wiel en achterlicht
Zo, waar ik al bang voor was bij het zien van de scoops van de A-klasse, wordt met deze CLS dus de waarheid. Die voorkant ziet er niet uit. Grille is te groot, koplampen niet mooi van vorm. En dan hebben we nog die achterkant. Op de S-coupé was hij schitterend, maar nu iedere (4-deurs) coupe bij Mercedes deze achterkant heeft is het maar eenheidsworst en niet verfrissend. Nee ik ben geen fan van de nieuwe designtaal.
Het front vind ik nog niet eens zo lelijk als de meesten hier, maar die achterlichten kunnen écht niet. De enige reden om hem met deze achterlichten in de markt te zetten, is dat je mensen die normaal een CLS kopen liever richting die aanstaande AMG GT vierdeurs duwt.
He he nu is de keuze makkelijker. Een a7 of 6 gran coupe.
Ik begrijp niet hoe die ontwerpers van mercedes te werk gaan, vooral niet met de achterkanten. Alleen die amg-gt’s zien er goed uit, de rest is echt verschrikkelijk.
Een beetje (beauty)retoucheren zou ik zeggen… misschien wordt het model nog wat in een andere kleur met fatsoenlijke velgen.
En dan nog twee Chevrolet-logo’s in het stuur ook. Tsk.
Samenvatting van 98% van bovenstaande reacties:
Lelijk
Walgelijk
Afschuwelijk

Beetje overdreven, maar ben ook wel teleurgesteld in het design. Vreemde vormgeving. Spijtige zaak.
Ik kan de auto met de beste wil van de wereld niet mooi vinden.
Haha, ding lijkt wel aan de voor- én achterzijde gesmolten…
Kan niet tippen aan de W218, dit is echt te erg voor woorden MB.. ik hoop oprecht dat het toch een mislukt photoshopje is..
Ben ik de enige die de ‘m wel gaaf vindt? Wees blij dat het niet weer zo’n eenheidsworst is zoals de C, E en S Klasse. Het is even wennen, maar over een paar maanden vinden we het gewoon allemaal een mooie auto…
Wat een verschrikking is dit zeg. Ik ga voor de A7!
Ik vind ‘m ook zeker wel geslaagd! Nu nog hopen dat ze er toch wel voor hebben gekozen om een shooting brake te bouwen, dan heb ik een waardig opvolger op de verlanglijst staan!

Btw, als ik inzoom op de motor lijkt het om een 6-in-lijn te gaan. Primeur in de CLS?
@cls350sb: De nieuwe dikke diesel is een 6 in lijn geworden. Wellicht is dat de motor op de afbeelding.
@e34m5touring: Weet je het zeker? Volgens mij gaat het hier om een benzine 6-in-lijn, de 53 AMG motor wel te verstaan. https://www.motoring.com.au/mercedes-cls-to-introduce-new-amg-fettled-53-hybrid-powertrain-107808/
@cls350sb: Nee ik weet het niet zeker, vandaar ook het wellicht ;) Maar ik wist niet dat ze met de benzine motoren ook van de V6 afgingen. Dan zal die het wel zijn inderdaad.
Prachtig!! The benchmark👍🏻
@quinn: The benchmark van lelijke auto’s?
@rikus: hé zuurtje😂
Kieuwen in de achterbumper.
Nadat de Gen2 sidescoops had over beide deuren, a la Mustang 1965.
Waarom toch geen zuivere lijnen zoals het orgineel?
OK, ik ben zwaar in minderheid, maar dat boeit niet.
Ik vind ‘m prachtig! Van zijn “knijp” koplampjes tot de achterlichten. Een zeer indrukwekkende Benz. Zeker ook in dat Komo-grijs. Hebben!
Ik vind alleen jammer dat de buitenspiegels op de deuren zitten van inplaats op de a stijlen.
Zo’n modegril mag snel voorbij zijn vind ik. Maar we hebben ook nog de oudere auto’s en CLS waar het allemaal goed opzit.
@tarquesh: Bij de huidige generatie CLS zitten de buitenspiegels ook op de deuren.
@tarquesh: buitenspiegels op pootjes op de portieren is autodesigner codetaal om het er sportief uit te laten zien, net als een zwarte dakhemel, grote gaten in de bumper, aanplakplastic aan de bumper dat een diffusor moet voorstellen, 4 uitlaat eindstukken etc. Slaat eigenlijk allemaal helemaal nergens op, maar al die autodesigners doen het. Zal wel een vak op de autodesigner school zijn.
Ik vind alle nieuwe mercedessen eruit zien alsof ze een strakke bak hebben ontworpen en toen het kleimodel wat te dicht bij de open haard hebben gezet.
Wat een lelijk ding.
Wow schitterend
Hoe maken we van een van de mooiste wagens op de markt, een van de lelijkste? Mercedes weet er wel raad mee!
Oef die achterlampen… Nee doe dan maar een huidig model CLS
Volvo?
Net als iedereen moet ik wennen aan een nieuwere versie van een bestaand model.
De update van deze CLS is wat dat betreft niet veel anders. De koplampen en achterlichten zijn bepalend voor de nieuwe look. Niet ieders smaak, maar al met al valt deze auto waarschijnlijk in de categorie : ‘in het echt is ie veel mooier’ .
Ook dan is het nog even wennen, maar tijd heelt alle ‘wonden’ nietwaar?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).