Gelekt: dit is de nieuwe Seat Ibiza!

Auteur: , 65 Reacties

Later vandaag wordt hij officieel onthuld, maar geheel volgens traditioneel gebruik sinds de oprichting van internet zijn er voortijdig wat foto's gelekt.

Seat Ibiza 2017 gelekt

En dus kijken we nu voor het eerst naar de kleine Leon, want meer dan eens lijkt de Ibiza op zijn grotere merkgenoot. Met name de neus doet sterk aan de huidige generatie Leon denken. De kont is een leuke mix tussen het vorige model Ibiza en de huidige designtaal van de Leon en Ateca. Op de foto’s zien we overigens een FR uitgevoerde auto, dus voor de leaseslet-edition moet je vooral iets kaler denken, met minder sexy bumpers en kleinere wieltjes.

Seat Ibiza 2017 gelekt
Seat Ibiza 2017 gelekt
Seat Ibiza 2017 gelekt

Volgens de Poolse site die de plaatjes van het Franse Auto Moto wist te bemachtigen, gaat de Ibiza 95 millimeter groeien in wielbasis en krijgt hij 355 liter bagageruimte. Driecilinder benzinemotoren zullen er zijn van 95 tot 115 pk, de nieuwe viercilinder met 150 pk komt later in 2017. De 1.6 TDI zal ook weer in het vooronder verschijnen, met vermogens van 80, 95 en 115 pk. Uiteraard zullen er op een later moment ook nog Cupra-bommetjes volgen, nog even geduldd.

We kijken hier overigens naar de vijfde generatie Ibiza, het kleine autootje van de Spanjaarden gaat inmiddels al 33 jaar mee en rolde zo’n 5,4 miljoen keer van de band.

UPDATE: inmiddels hebben we alle officiele info, alles over deze nieuwe Ibiza lees je HIER!65 reacties

Hoi Leon XS
@str8six: we wassen allemaal onze overhemden wel ’s te heet hè
@str8six: De voorkant lijkt inderdaad op die van de Leon, maar de achterkant is echt totaal anders. Nu hopen op grote tdi’s net als bij de ibiza 6l, maar die zullen er wel niet komen, net als een 3-deurs versie ben ik bang.
Niet verkeerd. Leuker dan een Polo.
@baklava: de Polo wordt dit jaar ook vernieuwd toch?
@lekkerlinksrijden: nou….. de koplampunit wordt misschien iets veranderd en het interieur krijgt een Botox behandeling. Veel meer zal het niet zijn. Dat heet bij VW een nieuw model.
@badmat: en de bumpers?
@badmat: dus deze Ibiza is ook niet nieuw?
Gaaf ding geworden zeg!
Duim omlaag van mij. Ziet er wel leuk uit maar het is exact een Leon, maar kleiner. Interieur is ook exact hetzelfde.
Al die vooroordelen over mensen die de C en E Klasse niet kunnen onderscheiden maakt deze Ibiza waar.
@mercedesclk350: geldt eigenlijk voor alle Duitse waar.
@pomoek: tot op zekere hoogte, maar om op afstand de verschillen tussen een Golf en een Polo te ontdekken hoef je geen autokenner te zijn. Bij deze Ibiza ben ik bang dat zelfs ik er moeite mee heb.
@mercedesclk350: je hebt wel gelijk hoor, ik zie de verschillen ook niet. Maar met name BMW heeft er een handje van modellen op elkaar te laten lijken.
@mercedesclk350: Hoe staat het ervoor met de AMG?
@viezefreddyw: die staat as we speak bij een keuring, in maart krijg ik het kenteken dus ik kan er sowieso tot februari niks mee. Ik ben eerst even veiligheid aan het voorbereiden, er is wel eens poging tot diefstal gedaan op mijn oprit. Even nieuw alarmsysteempje erin.
18 februari vertrek ik voor een reisje naar Dubai, vanaf dan gaan we aanpakken.
Ook ga ik er een stadswagentje voor mijn stadsroutes (en mijn vriendin) erbij kopen, ik opteer momenteel heel erg voor de nieuwe Ignis, die vind ik erg leuk.
Vanaf 23 februari komt er meer info over deze twee dingen.
@mercedesclk350: Oh dat duurt dus nog wel even. Nog een lange tijd in spanning afwachten. Daarna kan het genieten beginnen.
@mercedesclk350: “Interieur is ook exact hetzelfde”
Hoe kan dat nou. Bij een Leon interiur denk je meteen “goedkoop” en dat is niet wat in mij opkomt bij deze Ibiza.
@mashell: Totdat je er in gaat zitten.
@mashell: omdat het “trendy” is in dit segment wordt een kleurtje gebruikt in het interieur. De Leon heeft die optie misschien ook, maar niemand kiest het, dus wordt het een grauwe grijze bende.
@mercedesclk350: Interieur is ook exact hetzelfde? Dashboard is totaal anders. Beter kijken de volgende keer..
@mercedesclk350: ware het niet dat zelfs een blinde kip het verschil tussen een C en E interieur kan zien. Dat is hier bij Seat net even anders.
@eelco74: Ik heb het dan ook meer over exterieur.
huh? Is dit de nieuwe?? Dit overstijgt zelfs de voorzichtigheid van audi bij een ‘nieuw’ model.
En wat is dat voor Kia Pro ‘Ceed kont uit 2007?
@buutvrij: huh?? Dit model ziet er echt anders uit dan de huidige Ibiza. Geen facelift
@keesieboy2: dat wel maar heeft wel heul veel overeenkomsten met z’n grotere broer.
oh, we kijken hier naar een ibiza lees ik…
Ik wil hem wel ! Als huurauto in een zonnige mediterraans land. Wel graag met van die slingers op de portieren om de ramen te openen.
Tsja, wel aardig. Minder verfrissend dan de Fiesta, maar we kennen eigenlijk alles al aan deze Le… Ibiza.
@Jochempie: nou was de nieuwe Fiesta ook niet bepaald een revolutie hè
@davelepeef: Ik denk dat als je de nieuwe Fiesta op de weg tegenkomt, dat je wel degelijk ziet dat het om een compleet nieuwe auto gaat. De vorm van de grille, de wigvorm van de karakterlijn en de globale contour is gelijkend aan de uittredende Fiesta, maar als je naar alle panelen kijkt, zie je dat er een heel nieuwe koers in is geslagen. Waar de panelen van de Fiesta voorheen nogal simpel gevormd waren en veel scherpe vouwen hadden, zijn de panelen van de nieuwe Fiesta veel soepeler en organischer gevormd. Ook zijn veel scherpe lijnen verdwenen, zodat de hele auto een stuk rustiger oogt dan de vorige.
@davelepeef: interieur wel, en het uiterlijk is precies zo veranderd als het moet, als je het mij vraagt. De nieuwe Fiesta is veel beter gelukt dan deze Ibiza.
Ctrl + c… Ctrl + v… Saai hoor. Enneh… Geen 3-cilinder dieseltjes meer?
Of leon ?? Jeezus ik hou er mee op. Nu al..
Het interieur heeft wel een gigantische stap vooruit gemaakt. Ook tenopzichte van de vorige ibiza vind ik deze scherpere leon-lijnen hem wel goed staan.
Ziet er strak uit. Leuker dan de Polo of Fabia.
@pinut187: En ook A1.
Het is nog vroeg, maar pas bij het lezen van de reacties had ik door dat een Ibiza is en geen Leon. Zegt genoeg lijkt me.

Verder leuk bakkie hoor. Alleen dat interieur.. er zit gelukkig nog kleur in, maar de interieurs van Seat vind ik meestal om te huilen.
Zo te lezen ben ik niet de enige die dacht een Seat Leon te zien.
Ik vind het een zeer geslaagde auto. Achterkant doet me wat denken aan de Clio met de vouw tussen de achterlichten en de uitlaatjes. Voorkant is wat anoniem en het interieur zou ik ik werkelijkheid moeten ervaren, toch altijd de achilleshiel van iedere Seat.
Het eerste wat ik dacht, Nu al een nieuwe Leon? Maar best n knap karretje zo.
In deze uitvoering een leuk dingetje, zonder meer.
FR, ik dacht even aan een achtertrek! Jammer
Ziet er cheap uit. Geen karakter. Het era van tijdloze modellen is helaas officieel voorbij.
Even los van het feit dat hij inderdaad wel erg op de leon lijkt, vind ik het wel een mooie wagen zeg!
355 liter bagageruimte? Dat is fors meer dan gebruikelijk in dit segment.
@wolfkrad: in dat geval zal je achterin wel krap zitten.
@wolfkrad: Stiekem toch een Leon dan ;)
@amphiby: mooie stunt idd. Minimale facelift van de Leon, maar door hem opeens “Ibiza” te noemen heeft niemand het in de gaten ;)
Van buiten hip en strak, vind de binnenkant een stuk minder!
Ze hebben heel goed naar de clio gekeken zeg; vouw in de kofferbak, achterruit, knik in de portieren, het lijjkt allemaal op een verstrakte versie van de franse b-segmenter. In het geheel ziet het er fraai uit, maar na alle hoogdravende praat van Seat zelf had ik toch iets meer lef & verschil met de Leon verwacht
@tkoote: dat was ook het eerste waar ik aan dacht toen ik deze auto zag, net een clio! Tijd voor een brilletje?
@tkoote: Clio is het populairste meisje uit de klas. Logisch toch dat de het niet zo populaire meisje zich ongeveer hetzelfde gaat kleden met de kleren die zij uit de kast van haar grote zus gehaald heeft?
Geslaagd model… waarol komt het nou zo bekend idd
De Leon is best een knappe auto om te zien. De Ibiza dan ook. Kan er niet meer van maken…
Ondanks dat ie zoveel op z’n grotere broer lijkt vind ik m stiekem best prachtig
Geen neus: check. Standaard lamp/gril/lamp en 3 openingen onderin voorkant wat ongeveer alle nieuwe autos hebben: check. downsize turbo nichtenmotortje: check. Wat een afgrijselijk hok. Ik zou er mn hond nog niet tegenaan laten plassen.
Tegenvaller hoor. Maar had eigenlijk ook niet echt anders verwacht. Jammer dat Seat dat ronde heeft moeten laten gaan voor VW-strakke lijnen.
Erg guitig karretje
‘Nieuw’ Eughm. Sure..
Oké, hij lijkt eigenlijk iets teveel op de Leon, maar in dit geval is dat een compliment. Het ziet er zowel van buiten als van binnen gewoon dik in orde uit en zeker zo in FR-uitvoering is het een wagen geworden waar je je absoluut niet voor hoeft te schamen.
Valt me op dat een hoop kleinere auto’s weer aan het groeien zijn. Komt er weer een golf van nieuwe A-segmenters die de huidige A- en B-segmenters weer op gaan duwen?
Clio met Leon looks. En dat is een flink pluspunt. Interieur niet geweldig maar toch ook een stuk beter dan die Clio.
Gelukkig,. eindelijk die lelijke aflopende lijn van de flanken weg..

Nooit gesnapt waarom je een vouw in een flauwe boog vanaf boven het voorwiel richting de rand van het achterwiel over de flanken zou willen. Totaal niet passend bij de lijn van de auto.

Nu, ik weet niet of ik dit model zo nu wel heel mooi vind, want er zit weer van allerlei nieuws aan ‘origami’ op de zijkant, maar daar oordeel ik wel over als ik ‘m in het echt zie. Zo op de plaatjes valt er weinig over te zeggen.
Hangt aan elkaar van sjoemelsoftware.
Zie alleen verschil in de achterbumper

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).