Alpine niet in Genève, maar waarom niet?

Auteur: , 15 Reacties

Onlangs presenteerde het merk nog een 'nieuwe' concept, dus iedereen ging er automatisch vanuit dat deze zou schitteren op de Zwitserse beursvloer. Gaat waarschijnlijk niet gebeuren.

Alpine niet in Geneve

Het zou bevestigd zijn dat Alpine de beurs aan zich voorbij laat gaan. Officieel heeft Renault zich er nog niet over uitgelaten, maar interne bronnen zouden hebben laten doorschemeren dat het merk de Autosalon van Genève niet de geschikte plek vind om de Alpine te presenteren.

Kul natuurlijk, dat is paarsebroekentaal waarmee de ware reden verbloemd moet worden. Zijn we bang voor de reacties op het recente concept dat niks meer of minder is dan een iets verbouwde Celebration Concept? Heeft een stagair tijdens zijn pauze rode wijn gemorst over de bekleding en krijgen ze het niet tijdig schoon? Vragen waarop we momenteel nog een antwoord hebben en die we bij het ontbreken van het merk dan maar moeten uitzetten bij de mannen en vrouwen van Renault. Als die ook over andere dingen mogen praten dan de nieuwe Scenic en Megane Estate natuurlijk.

UPDATE: ook wij hebben dit vernomen uit de mond van een Renault-woordvoerder, Alpine zal inderdaad niet aanwezig zijn in Genève. Helaas.15 reacties

Lijkt zo langzamerhand net zo’n eeuwig spelletje te worden als met de nieuwe Honda NSX…
Nee je gaat je opnieuw te introduceren merk niet tentoonstellen op een beurs. Je introduceert deze op een zorgvuldig uitgekozen plek dat de emotie van weleer oproept en alles Alpine ademt.
@potjak: Eens. Geneve is een hele kleine beurs, maar wel enorm belangrijk qua nieuws. Dus de Alpine zal volkomen ondergesneeuwd kunnen raken tussen het zware geweld aan noviteiten. Daarbij is het een maar een sportwagentje (niet zo heel interessant voor de niet-liefhebber) en is het design al tig keer gelekt dus en bekend gemaakt, dus nieuwswaarde heeft het dan wat minder.

Dus inderdaad, wat jij voorstelt is het beste: zuid Frankrijk, paar oude Alpines, nieuwe Alpines: knallen over mooie bergwegen bij Nice en Monte Carlo en lekker rijden.
@gtwillem: 👍
@gtwillem gooi mijn uitnodiging maar in de brievenbus!
Verbaast me niks van die fransen als ze de auto gewoon vergeten zijn mee te nemen.
@jasbelle: sacre blue. Ou est la Alpine!?
Precies wat @gtwillem zegt. Lekker een eigen PR moment voor pakken zodat je merk de aandacht krijgt die het verdiend.
Als er één autobus geschikt is, is dat wel Genève (naast Parijs natuurlijk). Veel dichter bij de Alpen gaat en autobedrijf niet komen, je kan vanaf Genève potverdrie de Mont Blanc zien! Hoezo niet geschikt?
We horen al vanaf 2005(!!) over de terugkeer van Alpine, ik geloof niet dat het Renault het merk echt terug wil laten keren, dan was het er allang geweest.
@stationcar:
Autobus = autobeurs
Autobedrijf = autoshow

Waardeloos die automatische aanvullingen van Apple. Prutzooi.
Das pech, Alpine weg
Ik denk, dat Alpine helemaal niet meer binnen de autosport aspiratie valt, bij Renault. Nu het F1-team ook weer het nodige kost en Renault Sport ook aardig aan de weg timmert, valt Alpine niet meer in het verhaal te rijmen. Net als die Gordini-modellen, die passen ook niet meer in het Renault-systeem van nu.
Hij komt er niet.. Hoe vaak moet ik dat nou nog zeggen?
@clarkson: Ik zeg het naar één keer: hij komt er wel. Echt waar. Let maar eens op.
Ze kunnen inderdaad ergens anders een mooie introductie presentatie doen. Mooi filmpje van schieten en hop het internet op.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).