Gerucht: BMW komt met 7-serie coupé

Auteur: , 65 Reacties

En waarom ook niet eigenlijk? Die van de concurrent uit Stuttgart doet het prima namelijk...

Dit is dus niet de 7-serie coupe he?

Volgens Bloomberg is BMW bezig om de verkoop van hun modellen in de top van de range een extra boost te geven. Zo zou er een nieuwe 8-serie komen en zouden ze tegelijkertijd werken aan een coupé op basis van de grootste limousine die het merk levert. En zoals hierboven ook al gezegd, waarom niet. Er is blijkbaar een markt voor, kijk maar naar de S-klasse die geleverd wordt in 6 varianten (incl een coupe). BMW heeft natuurlijk wel Rolls Royce, waarbij de Rolls-Royce Wraith een voorbeeld is van een luxe coupe, al is dat wel een klasse hoger shoppen. Daarvoor zou de 8-serie eventueel een (interne) concurrent worden.

De nieuwe BMW 7 Serie (rijtest) verkocht zo’n 4 jaar geleden nog even goed als de S-klasse. Inmiddels is de verkoop van de 7 Serie zo’n 40% gedaald onder dat niveau, dus moet er iets worden gedaan. “The 7 series hasn’t managed the same “aha’ effect as the new S class,” zei Juergen Pieper, een analist bij Bankhaus Metzler in Frankfurt.

Ze zouden natuurlijk een model met 7% bijtelling kunnen lanceren. Niet dat je er dan wereldwijd meteen veel meer exemplaren van verkoopt, je kan er wel fors meer voor vragen. Is ook mooi, toch?

Overigens is de foto bovenaan het artikel de BMW-Pininfarina Gran Lusso Coupe Concept, de auto die het meest in de buurt komt van een 7-serie coupé.65 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Blijft een prachtige auto, die gran lusso coupe
Doen doen doen…..
@dillinger2016: En nu in het Duits.
@suzikubelona: tun tun tun, schnell bitte!!!
@raoufff: Nu moeten ze hem wel maken! Danke schön!
BMW is toch wat minder dat een MB, dat zal altijd zo blijven.
BMW loopt altijd achter de feiten aan, alleen met de X6 waren ze sneller.
@csx3000: Dat is op zich wel redelijke onzin. Om maar eens een voorbeeld te noemen wat pas geleden nog genoemd is in het S600 W140 artikel. Mercedes die de lancering uitstelt omdat ze nog geen V12 hebben en BMW al wel in de 7 serie. En zo zijn er nog wel meer.
MB beter dan BMW vinden of andersom is niks anders dan persoonlijke voorkeur van fanboys.
Noem hem dan wel 8 serie….
@dutchdriftking: nee allicht niet! Nu kan er nog een 8 serie komen!
@dutchdriftking: 7er reihe Gran Coupe
Love it!!!
Tsja, waarom ook niet inderdaad. De S-klasse coupe gaat als warme broodjes zo’n beetje..

Vind het wel een groot verschil trouwens hoor, die verkoopaantallen in vergelijking met de S-klasse. Wel vind ik de S-klasse veel mooier dan de nieuwe 7. Wat stijlvoller en een luxere uitstraling.
@viezefreddyw: hmm ik heb juist het omgekeerde. De S vind ik nogal een maffia uitstraling hebben, terwijl de 7 de luxe en sportieve uitstraling perfect combineert. Hetzelfde geld voor de cls en de gc
@derek306: Ik kan de maffiauitstraling enigszins wel waarderen eigenlijk. Ik ben het met je eens voor wat betreft de combinatie sportieve en luxe uitstraling. Daar is BMW heel sterk in. Echter, als ik in de markt zou zijn voor een limousine, zou ik op zoek zijn naar een auto met een luxeuitstraling. Daarin is Mercedes al jaren heer en meester als je het mij vraagt.
@viezefreddyw: ik moet eerlijk toegeven, het hangt sterk af van de uitvoering. Ik zag zondag een zwarte met amg pakket, dan word het maffia niveau erg groot. Maar ach, dit soort auto’s blijven voor mij onbetaalbaar
@viezefreddyw: Ook zonder AMG pakket vind ik de S Klasse fraaier dan deze generatie 7 serie. Mooiere en fraaiere lijnen en ook een mooier interieur vooral het dashboard.
@derek306: Ben het met je eens. Persoonlijk vind ik de S-klasse nogal ordinair. Na loop van tijd wordt het vanzelf een kampauto, maar deze S-klasse heeft dat uiterlijk nu al vind ik.
De 7-serie ziet er een stuk netter uit. Dik zonder ordinair te zijn.
@berlinetta: He, kom nou! Een meningsverschil? Bel jij de krant of doe ik het?
@viezefreddyw: Haha nou ik kom er een beetje op terug, no worries ;). Het M-pakket op de 7-serie maakt hem wel erg ordinair! Een 7-serie hoor je ook te bestellen zonder M-pakket. Liefst ook met chique veelspaaksvelgen en een fraaie stijlvolle kleur. Zo zie ik hem het liefst.

De S-klasse valt bij mij gewoon niet in de smaak helaas. Jammer, want het is denk ik wel de beste limo. En een ding moet ik wel zeggen over de S-klasse en dat is dat ik hem in S65-trim de ultieme bazenauto vind.
@berlinetta: Haha, ik snap wel heel goed wat je bedoelt hoor. Een 7-serie hoort inderdaad chique aangekleed te worden, net als een S-klasse.

Een S65 AMG is inderdaad een bazenauto, echter vind ik wel dat er te veel chroomstripjes en tierelantijntjes aanzitten. Bij de vorige generatie vond ik hem eigenlijk wat cleaner.
@viezefreddyw: Ja het is wel een beetje een rijdende spiegel inderdaad. Maar wat een kanon. Jammer dat die niet met 4matic leverbaar is. Dan kon je Ferrari’s en Lambo’s pesten in je directielimo.
Waarom een 7 Serie coupé als er gewerkt wordt aan een moderne variant van de 8 Serie? Maak gewoon van de nieuwe 8 Serie een sterke concurrent voor de S klasse coupé.

Hou de 7er als een statige limousine want hoe je het draait of keert, de A8 en de 7 Serie zijn altijd net een tikje onder de S klasse gebleven. En dat zie ik niet gauw veranderen.
@misterdrogba: de oude 8 serie is meer formaat 5 serie, alleen met 7 serie techniek
Alleen voor China zeker
@raoufff: ik denk dat die mannen meer voor de sedan/limousine met langere wielbasis zijn. Denk hierbij aan de A6L, 5 Serie L, allebei speciaal ontworpen voor de Chinese markt.
@misterdrogba: vanwege de lange mensen daar..
@fiero: nee omdat dat dan de duurste versie is en ze die dan willen hebben…
S-klasse 6 varianten? Welke mis ik dan?
Sedan, coupe, cabrio, SL roadster, S klasse Maybach.
@2wheeler: Pullman.
@misterdrogba: Zou kunnen!
@2wheeler: sedan, verlengde versie, maybach, Pullman versie. (1,2,3,4) en dan nog de Cabrio en de Coupe! (5,6)
@2wheeler: SL niet. S, S lang, S cabrio, S coupe, S Maybach, S pullman.
maand geleden las ik over de record verkopen……..mede door de goed verkopende 7 serie
Kent iemand de verkoopcijfers van de 7/a8/s-klasse?
@wildbeest: om de verkoopaantallen in de top range op te boosten, moeten ze eerst stoppen met het uitbrengen van foeilelijke modellen zoals de 2 AT. Mensen in het top segment willen misschien niet geassocieerd worden hiermee.
@e550: Onzin. De klanten van BMW kopen gewoon een 3/4/5/6/7-serie omdat ze dat mooi vinden en liefhebber zijn van de capaciteiten van een BMW. Ze laten zo’n ding heus niet staan omdat er 2-serie Nordic Walker in de bestellijst staat.

Althans, laat ik het eens anders zeggen. Ik zou het een trieste reden vinden als dat zou gebeuren. Al weet ik zeker dat het niet gebeurd.
@e550: Die oude A en B klasses van Mercedes waren ook niet van invloed op de rest van het gamma :).
@meritocraat: maar die werden ook amper verkocht.
Waarom komen ze niet gewoon met een waardige 8-serie opvolger en dan niet zo’n goedkope chopjob. Maar net als e31 iets totaal anders dan het normale design bestand…
Een opvolger van de 8 serie lijkt mij erg gaaf. Maar ik denk dat 6 serie enorm in de weg zit. Omdat de 6 serie het topmodel coupe was mocht hij zo groot en zwaar zijn als die maar wou. En hij is dan ook enorm, even groot als een 5 serie, groter dan een DB9, groter dan de originele 8 serie. Ik denk dat het lastig word een coupe te maken die nog groter, zwaarder en luxer is dan de 6 serie zonder dat het belachelijk word.

Toegegeven de S-coupe is nog 10 centimeter langer. Maar het design van de 6-serie schreeuwt veel meer “IK BEN GROOT, IK BEN BREED”.
@reistje: Ik denk dat de 8 de 6 op gaat volgen, en dat de 6 dan iets mag krimpen en veel sportiever gaat worden.
@racerx: Hopelijk wordt de prijs van de 6-serie dan ook eens normaal. Je krijgt nu 5-serie-techniek voor 7-serie-geld.
Wat een onzin zeg, De 7 serie is absoluut de vedette van zijn klasse! Bron: zie verkoopcijfers!
@kimholland: Dat is de beste bronvermelding die ik ooit heb gezien. Had ik dat destijds maar bij mijn scriptie gedaan ipv al die bronnen volgens de APA-norm te vermelden.
Deze kan hopelijk tot mijn toekomstige exclusieve collectie behoren . . .
Laat ook maar een nieuwe Z serie komen..
Gerucht: Albert Verlinde is hetero en zou zijn grenzen verleggen met Sylvana Simons.
Exact wat de dokter had voorgeschreven: nog meer niches bij BMW… *zucht*
Interieur van alles bmw’s zijn bijna het zelfde. Het is gwn een saaie interieur. Dan vindt ik die van een s-klasse veel mooier ?
@lazy123: Ben het met je eens dat het interieur van de S-klasse erg fraai is, maar het is ook wel een beetje kitsch. Ik vind het zelf erg mooi, maar kan me voorstellen dat er ook mensen zijn die er op afknappen. BMW heeft volgens mij daarom gekozen voor een heel conservatief interieur. Niet per se fraai, maar ook niet lelijk.
Daar zijn ze dus net van af gestapt. Er is ook geen 3 serie coupé meer, die heet 4 serie. De 6 serie is een 5 serie coupé. Dus ja, een 8 serie zou dan de logische typenaam worden. Ook zouden ze evt nog n grotere, niveautje Rolls Royce achtige, sedan als 9 serie kunnen bouwen.
Laat maar lekker komen!
BMW is aan de onderkant z’n image aan het verpesten (mpv, 3-cilinder motoren) waardoor kopers aan de bovenkant het laten afweten en kiezen voor Mercedes en Brits top segment.
@jippie: Onzin. Audi en Mercedes doen precies hetzelfde. Alledrie de automerken willen gewoon de grootste zijn en zijn daarom in alle segmenten actief.
@berlinetta: je hebt wel gelijk. Mercedes heeft nog wel een masculine image. AMG is wat dat betreft een goede image builder. Aan de andere kant gooien ze bij Mercedes de eigen ruiten weer in door met pussy modellen te komen als de ‘AMG night edition’. Dat vind ik misschien nog wel erger dan S-line van Audi. :'(
@jippie: Ik begrijp ook wel dat het niet leuk is als je in je M4 voor het stoplicht staat en er komt een 2-serie AT naast je staan met hetzelfde embleem erop. Maar maakt dat de M4 minder indrukwekkend? Ik vind van niet.
Zo tast een B-klasse voor mij ook niet het imago van een AMG GT aan.

Dat ik ook net als jij liever zou zien dat die merken neit die koekblikken bouwen, is echter iets waar we ons niet druk om moeten maken. Dankzij de verkopen van die koekblikken kunnen ze immers ook leuk spul bouwen.
@berlinetta: Het feit dat het ding tegenwoordig M4 heet maakt hem in mijn gen al minder indrukwekkend.
En het is inderdaad wel weer zo dat het mooie spul (mede-) mogelijk wordt gemaakt door de koekblikjes.
Ik als BMW liefhebber heb mij zelf er op betrapt dat ik al een paar keer een nieuw model 7-serie over het hoofd zag denkende dat het nog het vorige model was…. Ben bang dat ik dat ook zal hebben met de aankomende 5 serie.

Wil BMW nog relevant blijven dan moeten ze het echt over een andere boeg gooien want op dit moment word ik meer aangetrokken door de modellen van Mercedes dan die van BMW.
Vervelende voor BMW is alleen dat ze net aan de nieuwe cyclus van modellen zijn begonnen dus op z’n vroegst kunnen ze over 7 jaar echt gaan veranderen als ze dat willen. Zijn ze 7 jaar te laat.

Ook dit weer. Het klinkt leuk maar ben bang dat het allemaal weer net niet zal zijn….
@rick-dos: Je neemt me de woorden uit de mond!
Is er een bron van de verkopen van de S en 7? Ik zou de cijfers wel eens willen zien. Ik zie de S wel iets vaker rijden dan de 7, maar eigenlijk valt het me allemaal best wel tegen hoevaak ik ze tegen kom.
@berlinetta: Dit zijn cijfers van de BOVAG. De BMW is, als je kijkt vanaf 1 januari tot en met 31 augustus, 187 keer verkocht. Mercedes heeft 145 exemplaren verkocht in dezelfde periode. Saillant detail; de Alfa Romeo Giulia in dezelfde periode is 40 keer over de toonbank gegaan…
@viezefreddyw: Thanks! Dan klopt het dus niet wat er wordt gezegd in het artikel.

En jammer om te lezen van die Giulia. Vooralsnog blijkt het hier in NL niet aan te slaan. Zonde, want ik vind het echt een verrijking voor onze wegen. Het is misschien wel de leukste middenklasser die je kunt kopen.
@berlinetta: Het zou best kunnen dat het wel klopt wat er in het artikel staat aangezien de huidige S-klasse al een stuk langer op de markt is dan de huidige 7-serie.
Dat de nieuwe 7-serie het niet zo goed doet als de S-Klasse begrijp ik wel. De nieuwe S is niet alleen een v/d mooiste maar zit ook op een hoger niveau dan zijn concurrenten 7-serie en de A8.

Verder is de S-Coupe ook een plaatje http://i0.wp.com/hypebeast.com/image/2014/02/mercedes-benz-debuts-the-2015-s-class-coupe-3.jpg?w=1920
Deze S Klasse heeft alleen concurrentie van Rolls, alsnog een Mercedes BMW strijdt aangezien Rolls bij BMW hoort.

In het hoger segment is Mercedes baas.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).