Gesnapt! BMW X4 M op je beeldscherm

Auteur: , 36 Reacties

En ook dit M-model gaat het ongetwijfeld weer goed doen.

X4M

Sommige auto’s hebben een ontwerp waar je aan moet wennen. Enkele maanden na de onthulling denk je ja, het heeft eigenlijk wel wat. Nou, dat is in ieder geval niet het geval bij de BMW X4, want wat is dit toch een vreemde eend in de bijt.

Wellicht dat een M-kanon de gedachten op een ander spoor kunnen brengen. Dat BMW op de achtergrond bezig is met de ontwikkeling van de X4 M is een publiek geheim. Met dit gelekte plaatje weten we het in elk geval honderd procent zeker.

Het is allemaal niet kraakhelder, maar de type aanduiding laat zien dat het hier om de X4 M gaat. Daarnaast zien we een typische M-gestylde bumper en vier schoorstenen, zoals het een M-model betaamt.

De foto van de F98 X4 M is onder meer via het Mexicaanse autoblad Autocosmos naar buiten gekomen. Het kleinere broertje van de X6 krijgt geen brullende achtcilinder onder de kap. Momenteel zet men het geld op een nieuwe geblazen 3.0 liter zes-in-lijn met 450 pk onder de naam S58. Dit zou een doorontwikkeling van de reeds bestaande B58 moeten zijn. De onthulling is naar verluidt in het eerste kwartaal van 2019.36 reacties

Saaie wagen. In mijn optiek zijn alle X-modellen niet M-waardig.
@ghost: zegt degene die nooit in een X- (M) heeft gereden. Want saai is het zeker niet
@kratoss: het zal prima rijden. Maar een auto design dat lijkt op een hond die zit te poepen. Nee dank je.
@seanxtype: X5 lijkt niet echt op een hond.
@ikleesookoverautos: x6 maakt dat weer helemaal goed :/
@seanxtype: dat was en is nog steeds de Audi A7 welke die titel mag dragen.
@seanxtype: sterker nog: de X6 heeft de bijnaam ‘het schijtende nijlpaard’…
@ghost: saai is zacht uitgedrukt. Dit is gewoon een lelijke gedrocht.
“Sommige auto’s hebben een ontwerp waar je aan moet wennen. Enkele maanden na de onthulling denk je ja, het heeft eigenlijk wel wat.”

Wat betreft BMW ben ik het keihard oneens met je @rubenpriest. Maar dat mag geen verrassing zijn.
@viezefreddyw: ik schrijf ook nergens dat het opgaat voor BMW of de X4, integendeel zelfs. Bij de F12berlinetta, om een voorbeeld te noemen, vielen veel mensen over de string. Jaren later hoor je er niemand meer over en vinden sommigen zelfs de F12 mooier dan de 812.
@rubenpriest: Klopt hoor. Maar ik gaf even mijn (on)gefundeerde mening over BMW. Dat had ik nog niet eerder gedaan namelijk.
@viezefreddyw: Ghehe, die mening moet je eens verpakken in een roman. bestseller incoming.
@rubenpriest: Best het overwegen waard!
@RubenPriest: het is ook niet moeilijk om een F12 mooier te vinden dan een 812. Want wat een gedrocht is dat!
Ik vind het van achter net een Mercedes
via iPhone app
@toyotavenray: achterlichten doen inderdaad denken aan een AMG GT
@apriliarsv: of een glc coupe ;)
via iPhone app
@banaan7: Haha ja dat is inderdaad logischer
@banaan7: Ik dacht dus ook eigenlijk ook dat het een Mercedes GLC was in eerste instantie.
@toyotavenray: dat is een mooi compliment dan
vind zo’n x4 best wel cool eigenlijk
Doe mij de GLC maar. Dit ziet er echt niet uit!
Vrij naar Bert Visscher: “Hoe hebben we ooit zonder gekund?!?”
Lelijk, lomp en hoogstwaarschijnlijk veel te zwaar. M onwaardig dus. Zoals eigenlijk alle M modellen die ze de laatste jaren uitbrengen… (op de nieuwe M2 CS na dan).
@trustmeiamanengineer: we leven niet meer in the eighties. Met alle luxe en safety van de rubber tegel heerschappij heb je al 1/2 ton aan dode massa mee op sleeptouw. Als het heden ten dage lichtvoetig moet zijn wordt het een Ariel Atom, of een creatie van Joop D. of iets dergelijks.
Dit moet toch wel het minst interessante M-model uit de geschiedenis van BMW worden, maar goed. Ik ben geen fan van de X4 en ik hou ook niet van de M-SUV’s. Ze hadden de M-badge beter kunnen bewaren voor de sedans en coupés en voor de SUV’s een ander labeltje kunnen verzinnen.
Gaat steeds meer op Mercedes lijken
Is er überhaupt iemand op de autoblog redactie fan van BMW? Zo ja, laat hem/haar/het even een artikel schrijven.
@flatsix010: BMW haters zijn eigenlijk de nieuwe hipsters. Het is vreselijk cool om het merk af te zeiken heden ten dagen. Zodra je ook maar zegt dat je menging er naar neigt om een BMW mooi te vinden dan komen alle hipsters op je af om je al boos kijkend te vertellen dat dat in 2018 niet meer kan. Laat ze maar, niet te veel aandacht aan schenken en dan gaat het vanzelf wel weer over.
Heeft ook wel iets weg van een in elkaar geslagen Stelvio.
De X4 heeft gewoon een vorm die in mijn ogen niet klopt. De X6 compenseert dat nog door groot en lomp te zijn, maar de X4 blijft een net-niet verhaal.

Doe me dan maar een X3, welke tevens praktischer is er geen geheim van maar dat het een hok is, of gewoon een 3- of 4-Serie.
Welkom bij de dag van wansmaak ….
Door de achterlichten oogt het wel wat Alfa-achtig.
Stop hem terug in die enorme vuilniszak op het dak en gooi hem netjes bij een autosloop weg. Stond laatst nog naast een X4, ook wit, en wat zijn de vormen van deze auto toch lelijk. Deze, de Mercedes GLE en de Ford EcoSport zijn en profil toch wel de 3 lelijkste auto’s van het moment.
Alfa achterlichten?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).